Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 13:38 5 766 31

Pepsi получава първите електрически камиони на Tesla до края на годината

  • tesla-
  • tesla semi-
  • semi-
  • pepsi

Хората на Мъск от своя страна твърдят, че производството няма да започне до 2022 година

Pepsi получава първите електрически камиони на Tesla до края на годината - 1

Изпълнителният директор на Pepsi направи интересен коментар, свързан с електрическите камиони на Tesla и заяви, че очаква първите доставени екземпляри до края на годината. Припомняме, че от Pepsi бяха едни от първите поръчали Semi при дебюта му през 2016 година и не е изненада, че именно едни от първите произведени бройки ще отидат при тях.

По-интересното е, че според последните изнесени данни от Tesla, производството на влекача няма да започне поне до 2022 година, поради проблеми свързани с доставката на части. От компанията не уточниха точно кои компоненти са проблемни, но съдейки по ситуацията в световен мащаб, Tesla не е единствената компания, която изпитва затруднения.

Pepsi получава първите електрически камиони на Tesla до края на годината

Общата поръчка на Pepsi е за 100 броя от Tesla Semi, а през март месец от компанията обявиха, че ще получат първите 15 броя до края на тази година, за да превърнат завода си в Калифорния във фабрика с нулеви вредни емисии. Припомняме, че по първоначалните данни от 2016 година, Tesla Semi трябваше да влезе в производство през 2019 година, а датата претърпя няколко промени през годините.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Какво се чудите

    8 4 Отговор
    Какво има да пророкувате какво им липсва на Тесла, като в прав текст черно на бяло ви казаха още преди няколко месеца, че към момента няма достатъчно батерии за да започне производството на камиона. То ще започне чак когато започнат да произвеждат собствените си батерии 4680 в новите фабрики в Тексас и Берлин.
  • 3 Еколог

    19 13 Отговор
    Браво!!! Ей на това му се казва лано с шоколадова глазура:). Иначе се правят на екологични, а стоката им е боклук :))))
  • 4 Предположение

    10 3 Отговор
    Към момента тече пробно производство в малки мащаби и тестове на камионите в реални условия. Твърде вероятно е да дадат на pepsi някой камион за тестове още в края на тази година, а не всичките 15 камиона. Доколкото знам и зарядната станция за камионите вече е построена в базата на pepsi.
  • 5 Андропов

    12 8 Отговор
    Китайците вечемимат и автобуси и камиони.
    Единствената причина поради която Китай не са заляли Света е че ги спират с мита и удраи под кръста като ефективност отдавна немчуги французи американци и тн са след тях.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 пепи

    9 3 Отговор
    15 камиона ??? Това за сектор чистота ли е .

    Коментиран от #12

  • 7 Йонко - понко

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Андропов":

    Да, те са най отпред във обратната прогресия, на третата година се разпадат а батарийте им са на 50%, да цените са ниски но има защо.
  • 8 Plameni

    9 7 Отговор

    До коментар #5 от "Андропов":

    Те германците си имат електрически камион eActros , я кажи някой китайски

    Коментиран от #13, #20

  • 9 гост

    8 6 Отговор
    При Тесла всичко е планувано, просто без новата батерия камионите и спортните им коли са на загуба и няма смисъл да ги произвеждат. Затова чакат да тръгне производството в Гига Тексас и Берлин, които са инсталирани вече, така че първите батерии може да излязат действително скоро и до края на годината да им сглобят няколко бройки за тест, или да им предоставят тестовите бройки, които компанията използва за вътрешни доставки. Сравнете го с Фузо, на Даймер, с неговите 100мили пробег на същата цена, Тесла предоставят много за парите си.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "пепи":

    Не , това е за една единствена база на Пепси в Калифорния , при това не от големите ! Пепси има над 10 000 камиона само в Щатите и заявиха , че при потвърждение на предварителните резултати , за което е поръчката на 100 камиона , ще смени всичките със Семи в следващите години !! Което значи поне 2 години работа на линията за Семи в Остин , която ще се изгради следващата година само за тях !! За другите поръчали отделно !

    Коментиран от #16

  • 13 Андропов Юри

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Plameni":

    Не един ами няколко са а немчугите са далеч от понятието иновятивна нация.

    Коментиран от #15

  • 14 И АЗ ЧАКАМ ДЖЕНЕФЪР ЛОПЕС

    7 2 Отговор
    ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ДА МИ ДОЙДЕ НА ГОСТИ В ПАНЕЛКАТА....
  • 15 Plameni

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Андропов Юри":

    Кажи някоя марка и модел или празни приказки

    Коментиран от #21

  • 16 Мъка джендърска

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Айдеее бе,всичките щели да ги сменят?Ама не прекаляваш ли с белото?

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 17 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Мъка джендърска":

    Айде бе , нямало пък да ги сменят , мъка петролопитешка , хаах !! Той и Безос няма да смени бусовете и камионите на Амазон , нали ?? Ма що ли го купи тоя Ривиан и му поръча 100 000 буса за три години , хахах !! Да си ги държи на паркинга сигурно или да ги "препродава" , а? Хахаххаха !! Нито пък DHL и In Time и всичките други "малки" фирмички , дето отдавна обявиха , че ПРЕДИ 2025 ще забравят за кюмбетата !!
  • 18 А защо да не ги сменят?

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "Мъка джендърска":

    Виждаш ли логична причина, за да не го направят, ако всичко при тестовете излезе точно, както са им го обещали? Не мислиш ли, че само малoумник може да продължи да се набутва с купуване на чисто нови дизелови камиони, като дойде време да сменя старите, при положение че електрическите ще му пестят милиони?
  • 19 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Мъка джендърска":

    То ти май прекаляваш с черното , ама акъл си седнал да ръсиш , хаха !! Да не би от време на време да лапаш ауспуха на кюмбето , че не ти стига от стига само от улицата ??
  • 20 Ех Пламенке, Пламенке

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Plameni":

    Едно 10-секундно търсене в google изкарва доста резултати. Ето ти един клип от преди две години на електрически влекач, а не на камионче, като актрос

  • 21 Ех Пламенке, Пламенке

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Plameni":

    Ето ти и един самоуправляем електрически китайски камион.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Plameni

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ех Пламенке, Пламенке":

    Е затова те провокирах Тук само коментари от които нищо неможе да научиш,макар че този клип е на прототип и с него не знам как китайците ще разбият немчугите ,но за BYD научих нещо

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 А защо провокация като трол?

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Plameni":

    Не можеше ли да напишеш в google китайски камион китайски влекач китайски каквото си пожелаеш, за да научиш каквото ти е необходимо без да тролиш? Това ли ти е начина на получаване на информация и обучение? Да отричаш реалността докато някой не ти достави информация, че тя съществува?

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Plameni

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "А защо провокация като трол?":

    Когато пишеш че китайците, примерно отдавна са пред немчугите,европейците, американците по отношение на електрификация на камиони и автобуси да дадеш и малко данни и факти да се обосновеш ,да научим нещо докато четем коментара, а не да ровим в Гугъл, оттам всеки може да вземе информация Или пък като пишеш че митата спирали китайците да напишеш как за германците, американците, японците не ги спират мита

    Коментиран от #29, #31

  • 29 Задай си въпроса към когото трябва

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Plameni":

    Аз такива глупости не съм писал. Китайците ги спират техническите изисквания. Повечето китайски автомобили не могат да минат дори един прост краш-тест, да не говорим за системи за сигурност. Нали се сещаш че най-продавания електромобил в Китай струва 4000 долара? Само задължителните системи за сигурност в Европа струват повече от цената на целия "автомобил". Само гумите с джантите на Тесла струват повече от 4000 долара. Няма шанс такъв автомобил да изпълни европейските изисквания на тази цена.

    Коментиран от #30

  • 30 Plameni

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Задай си въпроса към когото трябва":

    Ами като си безличен !
  • 31 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Plameni":

    БИД продават десетки хиляди електрически автобуси на година, развитите страни купуват стабилно, имат такива със суперкондензатори, имат с трамвайно зареждане на спирките, всичко, имат и лит-йон, лидри са, та да, китайците са супер много напред.