Last news in Fakti

13 Декември, 2021 10:50 4 304 17

Tesla най-после започна да произвежда своите камиони (ВИДЕО)

  • tesla-
  • semi-
  • pepsi-
  • камион-
  • мъск

Ограничена серия от Semi ще бъде направена за Pepsi

Tesla най-после започна да произвежда своите камиони (ВИДЕО)  - 1

Преди около месец изпълнителният директор на Pepsi заяви, че очаква първите електрически камиони на Tesla да бъдат доставени на компанията до края на годината като част от договора на двете компании. Това се разминаваше с информацията, която Мъск сподели, че серийното производство на Semi ще започне едва през 2023 година, но ето, че нещата вече започват да се изясняват.

Според различни източници, заводът в Невада е започнал да произвежда електрическите камиони в ограничена серия. Най-вероятно почти всички камиони от тази серия ще бъдат предадени на Pepsi до края на годината, а останалите клиенти ще трябва да изчакат още поне година, за да се докоснат до своите поръчки.

Tesla най-после започна да произвежда своите камиони (ВИДЕО)

Наскоро хората на Мъск поставиха нови зарядни станции около завода в Невада, а от Pepsi също са получили разрешение да поставят идентични съоръжения в Калифорния, където камионите ще оперират.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 здрасти Живко

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "2021 - 2022":

    Как я караш? Всичко наред ли е?
  • 3 Хахахаха

    14 6 Отговор
    Значи отговора на питащите тук-Кога ще започне производството на камиона? Отговора е - Сега!

    Коментиран от #5

  • 4 зелен ганьо

    13 5 Отговор
    Ама как така! То, тия батерии много тежат и замърсяват, то е направо невъзможно да се изградят толкова зарядни станции. От къде толкова кабел за тях? Ами ток от къде, ще минават на режим на тока ли?! Ми като им свърши батерията, ко ши праят? Ще викат влекач с ДВГ да ги дърпа ли? Тва тока е много опасно нещо, не е за колата.
  • 5 Хохохо

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    Грешен отговор!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ти да видиш!

    3 5 Отговор
    А според пишещите тук, камионът не се произвежда от защото било физически невъзможно!

    И ето че първите камиони вече отиват при клиентите си, което потвърждава тезата, че камионът си е напълно реален и отговаря на обявените технически характеристики, но за обемно производство все още просто няма достатъчно батерии. Всички налични батерии отиват за задоволяване на нуждите за производство на вече съществуващите модели и дори за тях не достигат. Обем на производство за камиона и пикапа е логично да се очаква чак когато има излишни батерии за тях. За тези които знаят какво е логика, де. Останалите търсят под вола теле, за да си обяснят закъснението на пикапа и камиона.

    Коментиран от #8

  • 8 Ти видяли

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ти да видиш!":

    Някой да е получил камион освен въпросните тестови за Пепси? Май никой!

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Има ли произведен камион?

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "Ти видяли":

    Клиента получил ли го е? Край на спора! Производството макар и в малки серии е започнало. Тъкмо в малките серии ще изчистят детските болести и при започване на обемното производство, те вече ще са излекувани. Важното е, че производството и продажбите вече са започнали. Скоро ще започнат и тестовото производство на пикапа, с който ще имат доста проблеми, защото никой в света досега не е произвеждал серийни автомобили по този начин.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "Има ли произведен камион?":

    Има няколко десетки произведени и доставени камиона , които работят от почти 2 години !! Просто "клиента" са казва Тесла !! Защото работят вътрешно фирмени нужди и доставят части между фабриките на Тесла !! Ама не бой се , то има две седмици до коледа , така че Пепси ще ги получи тези докато ти още се чудиш имало ли такова чудо !! И даже най-вероятно ще ги пусне веднага в действие още тая година , представяш ли си вече рекламите на Пепси с Тесла Семи !!! Пак без Мъск да даде и долар ще му въртят рекламата в цял свят , хахах !! После да не се чудите като поръчките хвръкнат като за Сайбъртрък !!

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 11 Ако всичко е вярно

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    А най-вероятно техническите показатели отговарят на истината, то няма да има транспортна компания която да не си поръча електрическият камион, който ще им пести десетки хиляди долара годишно. Ако тези десетки хиляди долара бъдат споделени с клиентите, дизеловите камиони просто няма да имат клиенти, защото ще предлагат много по-висока цена за превоз на километър. Тировете много по-бързо ще преминат на ток в сравнение с леките автомобили, стига Тесла и останалите да успеят да произвеждат достатъчно бройки.
  • 12 Тодър

    4 2 Отговор
    Бряг, откоги има електрически влакове(локомотиви). Ама защо не ги ползват масово, а се залага на камиони?
  • 13 т-п трол залупен

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Фен съм на хибридите и електричките, ама хич не съм фен на прости парчета, които дори не си правят труда да прочетат и осмислят написаното в репликите, които коментират.
  • 14 Хайл

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Ганьоф пак се коментираш сам за да изглежда че не си единствения и диот който хвали недоразумението тесла и измамника мъск🤣🤣🤣🤣
  • 15 Хайл

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ти видяли":

    Как да получиш нещо което не е рентабилно освен да носи реклама върху себе си? Това недоразумение тежи 38 тона празно и кой ще вземе тоя боклук за 2 палета пепси освен да ги закара от цеха до портала 🤣🤣🤣

    Коментиран от #16

  • 16 Товар

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хайл":

    Когато Tesla показа за първи път Semi през ноември 2017 г., много критици се съмняваха, че изцяло електрическият тежкотоварен камион от клас 8 може да се придържа към оценките на полезния товар, когато достигне производствения етап.

    Бързо напред към 2021 г. и изглежда, че полезният товар на Tesla Semi ще бъде сравним с дизелов камион от клас 8, според доклада за въздействието на компанията за 2020 г.

    Има две основни причини за това: Tesla постигна значителен напредък в технологията на батериите от 2017 г., а регулаторите на САЩ и ЕС оттогава одобриха по-високи квоти за тегло за тежкотоварни електрически камиони.

    Започвайки с последното, докладът за въздействието на Tesla за 2020 г. посочва, че в Европейския съюз е позволено електрическите полукамиони да бъдат с 2 тона (4400 фунта) по-тежки от дизеловите еквиваленти, докато в САЩ допустимото е 0,9 тона (2000 фунта).


    „Тъй като САЩ и ЕС са одобрили по-високо допустимо тегло за електрически тежкотоварни камиони, очакваме полезният товар да бъде поне толкова висок, колкото би бил за дизелов камион"
  • 17 Айкю 1

    4 2 Отговор
    Да пусни ги на автопилот сега на дойчебана
    1 тон изпотрепа камара хора, да видим с 40 тона в какво ще се блъскат