Last news in Fakti

26 Януари, 2022 11:25 29 877 17

Проверете с колко се е повишила цената на вашата кола

  • средни цени-
  • автомобили-
  • mobile.bg
Проверете с колко се е повишила цената на вашата кола - 1
Снимки: Shutterstock

Глобалната криза с електроника за новите автомобили доведе до рязък спад в производството на коли. Недостигът на нови коли по цял свят се отрази и на цените им, като те се повишиха значително. Това с пълна сила важи, както за новите, така и за употребяваните автомобили.

А цената на последните нарасна, тъй като поради невъзможност за закупуване на нов автомобил, много хора от Западна Европа (откъдето е основният внос на употребявани коли у нас) не продават своите автомобили. Така и при колите "втора ръка" се появи по-слабо предлагане и оттам цените им се повишиха.

Проверете с колко се е повишила цената на вашата кола

Така че, ако искате да продадете своя автомобил, то сега е добър момент. Но знаете ли колко струва? За да разберете средната цена на колата си, можете да отворите най-големия сайт за автомобили у нас mobile.bg и по конкретно раздела "средни цени" и да въведете марка, модел, година на производство, тип двигател и трансмисия на вашата кола. Така бързо и лесно ще получите адекватна оценка на автомобила ви.

Средната цена е на база данните от mobile.bg и е актуална към текущите месец и година. Възможно е тя да варира в зависимост от наличието на допълнителни екстри и състоянието на автомобила, но при разглеждане на обявите с аналогични на вашата кола автомобили, можете още по-точно да се ориентирате за покупната ѝ стойност.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересно

    32 5 Отговор
    Проверих, за колкото я взех преди пет години, толкова струва и сега. Дано тази тенденция да отмине, че остава и драстично още да се повишат цените на старите коли и ще започнем да ходим пеша.
  • 2 Име

    14 2 Отговор
    Стана ми интересно и пробвах с колата, която продадох преди седмица и даде ми реална цена - точно толкова, за колкото я продадох в мобиле. Готина услуга, браво. Ни й бях обърнал внимание.
  • 3 Alex

    18 1 Отговор
    Смята средната цена на всички публикувани обяви за посочения автомобил. Тоест ако вашия автомобил е запазен и струва 10 000лв. и има още една обява за същия автомобил, но в окаяно състояние за 5000лв. то ще даде, че цената е 7500лв.

    Коментиран от #13

  • 4 Blackthorn

    14 1 Отговор
    С колко да се е повишила... Ако има от 1500 на 1600 лв пак добре!

    Коментиран от #16

  • 5 Пилот на Ферари

    9 12 Отговор
    Всички масови автомобили за делнично шофиране губят стойност още от закупуването от магазина .
  • 6 jap

    12 1 Отговор
    Има модели към които интереса на вторичния пазар винаги е бил голям и те задържат цените си високи най продължително независимо от икономическата ситуация.При автомобилите както и при всякакви други стоки винаги търсенето ще определя цените.
  • 7 Mobile.de

    16 1 Отговор
    12к евро.В мобиле.бг10к лева.Тука всичко е без пари.
  • 8 11ver

    7 14 Отговор
    Следвам много проста практика. Когато си купувам кола на старо избирам модел и взимам, най-високо оборудване + най-мощен двигател + малко километри + добра цена. Предпочитам модели с малко произведени бройки.
    Преди 8 години започнах тази практика. Купих си кола, която в момента струва +70% над това което платих за нея. В момента я продавам. Преди 4 години си купих друга, която продадох за автомузей в Германия за печалба от +50%, след 14 месеца при мен. Взета преди 1 година в момента продавам на +80% от това което платих. Да, като изключа застраховки, данъци, обслужвания, печалбите са много по-малко. Липсват ми времената, когато 458 беше евтино...
  • 9 ИВАН

    22 1 Отговор
    Пишат си статийки, чудят се как да вдигат само цените - имоти, коли .... всеки лъже всеки, всеки му се живее, ама не само да живее, ами и да печели, че всичко стана с пари, и любовта дори ... доста сбъркан свят, сами си го правим такъв
  • 10 Посетител

    9 2 Отговор
    Отидох на линка "средни цени", попълних исканите пет категории: марка, модел, години, двигател, скоростна кутия и накрая получавам "недостатъчно данни"! Добре де, вие сте определили графите, каква още информация ви трябва?!
  • 11 майстора

    8 2 Отговор
    ...моята кола не фигурира в мобиле.бг ...няма ни една обява ..и ко правим ся ? как да разбера колко струва
  • 12 Haha

    3 2 Отговор
    Преди 4 години за 5 500лв сега 7 100 като добавя газово джанти спокойно 8к 8.5 к
  • 13 Ламбо

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Alex":

    И като имаш наум ,че всеки си слага горница за да има да сваля поне 1000 п, прави сметка колко е реална услугата ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Супер

    2 0 Отговор
    Преди 5 години 1000лв, сега 4000лв.
  • 16 Експерт

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Blackthorn":

    ПИЧ, ТОВА Е СКРАБ ЗА ТАЗИ ЦЕНА!
  • 17 Въхххх

    0 0 Отговор
    Един автомобил запазен ли е,винаги си държи цена.Ете за тва си не продавам моята,щото много са разбирачите.Или колко ли може да поскъпне един дръгел изгнил.Ми питайте в моргата бе.Иначе търговците са щедри,свалят много видиш ли ти.