31 Март, 2022 10:15 8 763 4

Ето какво представлява новата T-Klasse на Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • t-klasse
Ето какво представлява новата T-Klasse на Mercedes-Benz - 1

Mercedes-Benz обяви дебюта на компактната T-класа и сподели първия официален тийзър на модела. Премиерата на иновацията ще се състои на 26 април тази година. За предстоящата T-Klasse е известно, че тя ще бъде позиционирана една стъпка над пътническия Citan Tourer.

Първообраз на новата T-класа е електрическият Mercedes-Benz Concept EQT, който дебютира преди година. Любопитното е, че новата "комерсиална" версия обаче не наследява агресивния външен вид на концепцията - тя е направена подобно на пътническия Citan Tourer.

Очаква се компактното возило да получи плъзгащи се врати от двете страни и просторен интериор с широки възможности за трансформация. Mercedes-Benz обещава високо ниво на комфорт, качество и безопасност, както и съвременни технологии.

T-Klasse ще бъде последвана от електрическата си версия, която най-вероятно ще бъде обозначена като EQT и ще напомня повече на едноименната концепция от 2021 г. Шоу автомобилът имаше седемместен салон, огромен панорамен покрив и мултимедийна система MBUX с гласов асистент.

Ще припомним, че електрическият ван, както и цялата линия Citan/T-Klasse, е съвместна разработка на Mercedes с Renault. Йерархията в моделната линия ще бъде следната: T-Klasse с двигател с вътрешно горене ще заеме нишата под V-Klasse, а електрическият EQT ще стане "малкият брат" на EQV.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    6 4 Отговор
    И 50 модела да купят никой не ги ще
  • 2 Авторе това изобщо не изглежда агресивно

    13 2 Отговор
    Авторе ти на това ли казваш агресивен външен вид. Дизайна на новите им модели е така наречения "inflated with air" (напомпан с въздух). Старите модели на Сеат бяха в този стил. Отживелица.
  • 3 Един

    3 1 Отговор
    Няма никакво значение.
  • 4 меркантилност

    7 1 Отговор
    а дали са здрави тия мерцедесите от 2015та насам?