Last news in Fakti

6 Април, 2022 09:47 2 216 1

Всъдеходът Mercedes-Benz EQS продължава да се разсъблича

  • mercedes-benz-
  • eqs-
  • suv

Флагманският акумулаторен SUV ще бъде напълно разсекретен след две седмици

Всъдеходът Mercedes-Benz EQS продължава да се разсъблича - 1

Mercedes-Benz публикува поредния тийзър на електрическия си кросоувър EQS SUV. Това е затъмнено изображение на профила на автомобила, на което можете да видите общите очертания на каросерията, елементи от предното и задното осветление, корпусите на огледалата, прибиращите се дръжки на вратите, а след някои манипулации в графичния редактор - и масивните калници , страничен въздухозаборник в предната броня и малък заден спойлер.

Всъдеходът Mercedes-Benz EQS продължава да се разсъблича

Картината е ценна преди всичко, защото показва обещаващата новост за първи път без камуфлаж, тъй като до момента производителят показа голям брой официални снимки на камуфлажни прототипи. Интериорът с „хиперекран“ на предния панел беше напълно разсекретен, но тук няма нищо изненадващо, защото той ще е почти идентичен с лифтбека EQS. В същото време от компанията потвърдиха, че трети ред седалки, панорамен покрив, четиризонов климатичен контрол и акустика Dolby Atmos ще се появят в списъка с опции за високопроходимия автомобил.

Технически кросоувърът също трябва да повтори агрегатите на лифтбека, но ако последният има основна модификация със задно задвижване - EQS 450+, то SUV-то най-вероятно ще получи двумоторно задвижване на всички колела още в първоначалната си версия. Освен това за него е обещан специален офроуд режим на работа на електрическия силов тракт.

Всъдеходът Mercedes-Benz EQS продължава да се разсъблича

Световната премиера на Mercedes-Benz EQS SUV ще се състои след по-малко от две седмици, на 19 април. Първоначално електромобилът щеше да бъде показан на автосалона в Пекин, но изложението беше отменено заради коронавируса. Затова представянето ще се проведе в онлайн формат на вече познатата платформа Mercedes me.

EQS SUV ще бъде четвъртият кросоувър на Mercedes с батерии след моделите EQA, EQB и EQC. Производството му ще бъде установено не в немския град Зинделфинген, където се произвежда лифтбекът, а в американския Tuscaloosa. Там ще бъде правен и по-малкия SUV EQE, който трябва да бъде разсекретен този ноември на изложение в Гуанджоу. Особено луксозният Mercedes-Maybach EQS 600 SUV ще се присъедини към тях през 2023 г. Освен това се очаква появата на наточени модификации от AMG.

Всъдеходът Mercedes-Benz EQS продължава да се разсъблича


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най-голямата ценност

    3 0 Отговор
    "Картината е ценна преди всичко, защото показва обещаващата новост за първи път без камуфлаж, тъй като до момента производителят показа голям брой официални снимки на камуфлажни прототипи"


    То това му е най-голямата ценност на този модел - съчинение по картинки. Хората не ги интересуват картинки, а колко ще струва този автомобил и какво ще предлага за парите си?

    Че напоследък моделите на Mercedes са много хубави на картинки, ама да не ти се налага да ги купуваш и да ги поддържаш.

    А само преди няколко години не беше така с поддръжката, а бяха изключително надеждни автомобили които си заслужаваха всяка стотинка от иначе високата цена.