Last news in Fakti

8 Април, 2022 10:19 2 866 3

Запознайте се с най-новия и най-големия Smart

  • smart-
  • #1-
  • кросоувър

#1 е малък електрически кросоувър

Запознайте се с най-новия и най-големия Smart - 1

Smart се завърна на автомобилния пазар с представянето на най-новия модел в своята гама – компактният кросоувър #1. Моделът, както може да се предположи и от името му, дава ново начало на марката с електрическо бъдеще. Това е и първият модел, който бе пуснат на пазара след като Geely закупи 50% от компанията от Daimler.

Запознайте се с най-новия и най-големия Smart

Построен на изцяло новата архитектура за електрически автомобили SEA и предлага максимален пробег от 440 километра с едно зареждане. Това е постигнато с поставянето на 66кВч батерия в пода. Моделът има за цел да се бори с подобни автомобили като VW ID.4, Hyundai Kona и други от този клас.

Запознайте се с най-новия и най-големия Smart

В началото Smart-ът ще разчита на един електромотор монтиран в задната част, който предоставя 264 конски сили и 343 нютон метра, но в бъдеще от компанията обещават още опции за задвижване, както и по-голяма батерия.

Запознайте се с най-новия и най-големия Smart

Най-големият историята на марката е с размерите на Kia Niro, Mini Countryman и Megnae E-Tech и дори предлага повече пространство за пътниците в интериора. Според Smart, интериорът може да се сравнява с този на Mercedes E-Klasse по размери.

Запознайте се с най-новия и най-големия Smart

Що се отнася до вътрешността, можем да видим намесата на дизайнерите от Mercedes при въдуховодите на таблото и централният екран с диагонал от 12.8 инча. Пред водача е разположен тънък дисплей с диагонал от 9.2 инча, както и 10-инчов head-up дисплей.

Запознайте се с най-новия и най-големия Smart

Колата пристига и с всички модерни технологии за безопасност като адаптивен автопилот, следене на мъртвата точка, адаптивни светлини и други. Първите доставки ще започнат в началото на 2023 година, а малко преди това ще разберем и цените.

Запознайте се с най-новия и най-големия Smart


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 2 Отговор
    Отдавна "Smart" не е смарт‼️
  • 2 Гъдю Гъдев

    8 1 Отговор
    От всякъде изкачат реклами!
    Ще ме изкьоравите бе..
  • 3 Док

    6 2 Отговор
    И къде отиде идеята, мини колите, да са мини?При купъра, същата работа, от мистър Бийн насам само извращения.