Last news in Fakti

9 Април, 2022 12:05 9 418 20

В Германия глобиха куче за превишена скорост

  • камера за контрол на скоростта-
  • куче-
  • глоба-
  • превишена скорост
В Германия глобиха куче за превишена скорост - 1

Немското издание на Dodo публикува забавна история, случила се по местните пътища. Шофьор получава глоба за превишена скорост в размер на 50 евро. В същото време в момента на нарушението кучето на водача скача в коленете му и камерата го снима като шофьор. Според германското законодателство собственикът на превозното средство може да оспорва санкцията, тъй като не е идентифициран.

Кучето скача в скута на стопанина си и се задържа там едва няколко секунди, но точно тогава колата минава покрай пътната камера, която записва превишената скорост. Според собственика на автомобила кучето обикновено е закопчано със специален предпазен колан, който предпазва кучето по време на шофиране и ограничава движението му из салона. Този път обаче водачът забравил да закопчае домашния си любимец.

Според немското законодателство при снимане пътните камери трябва да идентифицират човека зад волана. В противен случай нарушителят има право да оспори решението в съда. Въпреки това шофьорът, който получи наказателното постановление, плаща добросъвестно дължимите 50 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината съм аз

    28 0 Отговор
    Глупости ! Застраховката в германия е поимена .
    Ако не си карал ти трябва да дадеш обяснение кой я е карал . Глобата е сигурна снимат ти и номера на колата .поредната лъжа на факти .

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Гошо

    21 3 Отговор
    От много време точно в Германия забраниха снимането на шофьора, заради законите им по GDPR. Или статията е много стара, или фалшива.

    Коментиран от #8

  • 3 АкаквоОбщо

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Истината съм аз":

    Прави си за всички, но какво общо има застраховката - след като няма инцидент, а просто превишена скорост. Много неща знаете с това обикаляне по света, но логиката ви се губи понякога.... или понякога тя просто не същестува в обществата, в които живеете де.
  • 4 Ами нормално

    22 0 Отговор
    Ще си плати глобата от 50 евро за превишена скорост, защото вероятно глобата за не вързано куче е по-голяма.

    Коментиран от #5

  • 5 Display

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ами нормално":

    Колкото и да е странно, защото на това сме свикнали в България, друга глоба няма да получи...........камерата е само за скорост.............

    Коментиран от #7

  • 6 Коко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Истината съм аз":

    Глупости,когато колата е служебна не е поименна.Имат право да я карат цялото семейсто.....така че може :)
  • 7 Уж е така, ама не!

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Display":

    Сега нямат никакво основание да го глобят за кучето, защото "нямат доказателства".

    Но за да му отпадне глобата за превишена скорост, ще трябва да подаде жалба, че това не е снимката не е той което е пряко доказателство за да го накажат.

    По българското законодателство дори ще трябва да мине през съд, за да му отпадне глобата, освен ако друг шофьор не поеме доброволно вината. Ако кучето доброволно я поеме и я плати, ще може да мине и без съд. Не знам какво гласи законодателството в Германия, но предполагам, че ще е нещо подобно и освен глобата за не вързано куче, ще трябва да плати и съдебните разноски.

    Коментиран от #9

  • 8 Силвия

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Не е вярно! Глобите идват със снимка. Забранено е да снимат човека до шофьора , защото може да се използва в съда за доказване на изневяра и вероятно и по други причини.И доколкото знам има глоби ако кучето в колата не е обезопасено.

    Коментиран от #10

  • 9 Komapak

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Уж е така, ама не!":

    Имам глоба в Инголщадт че съм спрял на място на слепец! Е щом и тия имат книжки... Платих си 25 евро глоба и си имам вече абсурдния документ.

    Коментиран от #12

  • 10 Komapak

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Силвия":

    Глобата да пиеш бира до шофьора е 100 евро. Внимавай!

    Коментиран от #11

  • 11 Силвия

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Komapak":

    Съгласна съм с теб . Снимат , но изпращат глобата само със лицето на шофьора.
  • 12 Силвия

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Komapak":

    Мястото е за кола в която се вози слепец . А то в Германия глоби за всичко има 🤣🤣🤣

    Коментиран от #13

  • 13 Komapak

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Силвия":

    Много по-лошо е, че населението е на% от глобата. В зависимост от случая достига 30%. И това ако не е полицейщина не знам кое е. Фирмения бус е с немско лого и български номер. За 20000 км не са ме спирали нито веднъж. Имаме и един бус небрандиран... Всяка седмица го спират поне по веднъж. И това ако не е тенденциозно здраве му кажи!!! Немска му работа. Точно както го е описал Оруел.

    Коментиран от #14

  • 14 Силвия

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Komapak":

    Спазвай правилата и хич да не ти пука, че там от където сме дошли не е по-хубаво. По-добре немска "полицейщина" отколкото беззаконие и т.н.

    Коментиран от #16

  • 15 Ха ха

    0 0 Отговор
    Собственика на да автомобила ще го отнесе 100 процента така е и българия.
  • 16 Komapak

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Силвия":

    В момента живея във Франция, но ме чака договор в Австрийските Алпи. Колкото пъти съм минал през Австрия, толкова глоби съм отнесъл... Поне в планината е един друг свят. Успех и късмет. И ако можеш стой по-далеч от Бавария.

    Коментиран от #17

  • 17 Силвия

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Komapak":

    От 10тина години съм в Бавария и ти казвам от личен опит , че тук е чудесно място за живеене. Не само глоби , а дори веднъж ме лишиха от правоуправление за 1 месец . За мое щастие закона предвижда за такива като мен гратисен период от 4 месеца в който да си избереш кога да изтърпиш наказанието. На добра воля ми направиха отстъпка. Февруари ме снимаха ,а август си занесох книжката в полицията.

    Коментиран от #18

  • 18 Komapak

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Силвия":

    Явно обичаш скуката във великите хмелни полета😀😀😀 Работата ми е свързана с много пътуване, без да ми е основна професия и определено Бавария е най-задръстената провинция от тези в които съм бил. Във всеки един смисъл.
  • 19 Шишко

    1 0 Отговор
    А у нас кога ще има глоби за лаещи кучета през ноща?
  • 20 незнайко

    0 0 Отговор
    Платил е защото не му се занимава с обжалване, защото се иска време !!!