Last news in Fakti

19 Май, 2022 13:32 7 464 5

Какви масови леки коли ще видим на салона в София

  • автомобилен салон софия 2022

За всекиго по нещо – моделите с традиционни каросерии също ще имат подобаващо присъствие на Автосалон София 2022

Какви масови леки коли ще видим на салона в София - 1

Тенденциите в съвременната автомобилна индустрия са очевидни. По отношение на задвижването стремежът към хибридизация и електрификация става все по-ясно изразен, а при каросериите - SUV и кросоувър моделите непрекъснато увеличават пазарния си дял, докато някои от класическите автомобилни форми стават все по-голяма рядкост. Това обаче съвсем не означава, че традиционните категории такива, каквито ги познаваме, са на изчезване.

Вярно е, че например седаните в последно време остават приоритет основно за висшия и луксозния клас, поне така изглеждат нещата на Стария континент. За сметка на това моделите с каросерии тип хечбек и комби все още имат сериозен процент привърженици и клиенти, поради което не е чудно, че тези автомобилни „породи” ще бъдат подобаващо застъпени и сред експонатите на автомобилното изложение в София, което отваря врати на 3 юни.

Opel например ще покаже за първи път пред родната публика дългоочакваното ново издание на своя изключително популярен автомобил от компактния клас – Astrа. Моделът се отличава с революционно нов дизайн, има едни от най-модерните като технология светлини в своя сегмент от пазара и за пръв път в историята си, освен с бензинови и дизелови двигатели, е наличен и с plug-in хибридно задвижване.

Какви масови леки коли ще видим на салона в София

Peugeot от своя страна ще могат да се похвалят с третото издание на компактния хечбек 308, който между другото използва същата технологична платформа на концерна Stellantis, на която се базира и новата Astra на Opel. Френският модел също може да се похвали с богата и разнообразна гама от бензинови и plug-in хибридни задвижвания. За радост на българските почитатели на френския лъв моделът все още предлага и версии с ефективните си дизелови мотори.

Но не за дълго – приблизително още година и половина ще продължи тяхното вграждане. Най-интересната новост при Peugeot 308 обаче ще бъде премиерното представяне пред българска публика на особено популярната комби версия на модела. Очаква се и премиерата на елегантния седан DS 9 - флагманът в гамата на елитната френска марка, който издига безопасността и комфорта на качествено ново ниво.

Какви масови леки коли ще видим на салона в София

Звездата на щанда на Skoda ще бъде новата Fabia, която наскоро беше избрана за „Кола на годината” в България от журито на Прес Авто Клуб България. Типично за чешката марка, моделът предлага изключителна функционалност и оптимално съотношение между цена и качества.

Какви масови леки коли ще видим на салона в София

Мото-Пфое ще зарадва родната публика с премиера на основно обновения Ford Fiesta, който идва на пазара с освежена визия, модернизирана техника и по-ефективни задвижвания. Очаква се на автосалон София 2022 да бъде показан и фейслифтът на един от най-продаваните модели в световен мащаб – Ford Focus.

Какви масови леки коли ще видим на салона в София

Няма да бъде забравена и още една интересна категория – тази на семейните ванове. Тук задължително трябва да отбележим една от особено интересните новости сред експонатите на автомобилния салон в Интер Експо Център – Dacia Jogger, който изглежда модерно, предлага куп хитри решения и идеи и категорично е най-достъпният 7-местен автомобил на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А дали

    12 1 Отговор
    Ще видим новия Москвич?
  • 2 сектант

    2 6 Отговор
    308цата пак ще им скрие шапката само че много цифра е новата
  • 3 Мераклия

    5 1 Отговор
    Очи пълни!
    Ръце празни!
    Ще гледам и ще цъкам !
  • 4 user1313

    5 1 Отговор
    Ще отида да видя какво ще карам след 15 години...
  • 5 Реалист

    1 0 Отговор
    Ще ги видим само на салона:)