Last news in Fakti

13 Май, 2022 13:19 6 561 1

Какви луксозни автомобили ще видим в София

  • автомобилен салон софия 2022-
  • луксозни автомобили

Луксът винаги е на мода – Автосалон София 2022 ще зарадва публиката с редица премиери на премиум модели

Какви луксозни автомобили ще видим в София - 1

За най-заможната прослойка от световното население кризите или нямат значение, или дори увеличават богатството ѝ - това е истина, доказала се през годините. Затова и не е никак изненадващ факта, че през последните години, докато автомобилният сектор в частност и светът като цяло са разтърсвани от тежки кризи с разнообразен характер, производителите на луксозни стоки, включително премиум автомобили, бележат рекордни печалби.

Какви луксозни автомобили ще видим в София

Посетителите на автомобилното изложение в София, което отваря врати на 3 юни в столичния Интер Еспо Център, ще имат привилегията да видят на живо многобройни премиери на луксозни модели, които демонстрират нагледно най-доброто, на което е способна съвременната автомобилна индустрия.

Какви луксозни автомобили ще видим в София

От BMW са подготвили няколко изненади за българската публика, една от които е основно обновената Серия 8 – един от най-благородните представители в гамата на баварския производител. „Осмицата” се предлага на пазара с три изпълнения на каросерията – купе, кабриолет и купе с четири врати с означението Gran Coupe. За задвижването на модела отговарят динамични и ефективни редови шестцилиндрови и V-образни осемцилиндрови мотори, като най-мощният модел е расовият спортист M8 с мощност до 625 конски сили.

Какви луксозни автомобили ще видим в София

Друга премиера на щанда на BMW ще бъде новият екстравагантен електрически SUV модел iX в най-мощното си изпълнение M60, което разполага с 619 к.с. и 1015 Нм, ускорява за 3,8 секунди от място до сто километра в час и изминава 566 км с едно зареждане на батерията според нормите WLTP. Редом с iX M60 ще може да бъде видян и i4 M50 – един не по-малко впечатляващ електромобил с динамичен дух.

Какви луксозни автомобили ще видим в София

Audi от своя страна ще покажат обновения си флагман – луксозната лимузина A8, която може да бъде поръчана с 6- или 8-цилиндрови двигатели, има версия с plug-in хибридно задвижване, както и спортно-елегантен топмодел в лицето на S8 (какъвто именно ще бъде експонатът на щанда), задвижван от V8 с 571 к.с.

Какви луксозни автомобили ще видим в София

За тези, които искат да имат още повече място на задните места, се предлага и вариант с удължено междуосие. Други доста интересни новости, които марката ще покаже пред публика на изложението, са дело на Audi Sport – марката с четирите пръстена на емблемата ще извади компактните спортисти RS 3 и RS Q3, задвижвани от култовия бензинов петцилиндров турбодвигател на компанията, носител на редица отличия.

Какви луксозни автомобили ще видим в София

При Mercedes акцентът ще бъде поставен върху един от представителите на електрическата гама на марката, като кой точно ще бъде той за момента се пази в тайна. Иначе посетителите със сигурност ще останат впечатлени също така от луксозния характер на превърналата се в еталон за своя сегмент S-класа, която ще бъде представена в изпълнение S 580 с осемцилиндров бензинов двигател, както и от внушителния по размер и мощност SUV модел Mercedes-AMG GLS 63, чийто битурбо „осмак” разполага с 612 к.с. и 850 Нм, достатъчни да ускорят тежкия мастодонт за едва 4,2 секунди от 0 до 100 километра в час.

Какви луксозни автомобили ще видим в София

Новото поколение на един от най-луксозните SUV модели на планетата - Range Rover, извeстен още като „Императора”, несъмнено ще бъде една от звездите на щанда на „Мото-Пфое”.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asd

    6 1 Отговор
    Най-заможната прослойка точно автосалона ще чака... Повечето изброени в статията си се движат из София и България, който иска да купия някой от изброените модели хич не е чакал до автосалона :) Отделно че онлайн ревютата обезмислят тия автосалони. По скоро салона е обикновенните хора да видят и да се качат на изброените модели, но само до там...