Last news in Fakti

8 Юни, 2022 08:51 2 400 2

Cupra Terramar е хибриден „джип“ с размерите на Audi Q3

  • cupra-
  • terramar-
  • audi-
  • q3-
  • seat

Анонсът на кросоувъра бе съпроводен с кратка информация за него

Cupra Terramar е хибриден „джип“ с размерите на Audi Q3 - 1

Cupra обяви, че ще представи ново SUV, което ще се предлага единствено с хибридно задвижване и ще носи името Terramar. Моделът ще бъде произвеждан заедно с Audi Q3 в завода на Volkswagen Group в Унгария. Освен една и съща поточна линия, двата модела ще споделят обща платформа и технологии.

Новият „джип“ на Cupra ще бъде построен на платформата MQB, която ни е позната от други модели на Volkswagen Group и ще служи за следващото поколение plug-in хибриди. С дължина от близо 4.5 метра, Terramar не се различава драстично от Q3 по пропорции, но не можем да кажем същото и за дизайна.

Cupra Terramar е хибриден „джип“ с размерите на Audi Q3

От Cupra са заложили изцяло на своя визия с агресивна предна част и „заострени“ фарове с интересни дневни светлини. Те преминават в по-заоблени форми в страничната част. Не се споменава нищо за задвижването или мощността на SUV-то, но очакваме повече информация за това да стане ясно преди официалния дебют, който е насрочен за 2024 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    7 4 Отговор
    Префасонирано Порше, което е префасонирана Шкода, която е префасонирано Алуди, което е префасониран Попфолксваген.
  • 2 А другата купра?

    1 1 Отговор
    Защо не пишете за нея?

    На автосалона в Мюнхен през миналата година испанската компания Cupra, която вече е отделен производител, представи концепцията UrbanRebel EV. Сега тя се е превърнала в сериен модел, който представлява градски свръхкомпактен SUV с начална цена под 20 000 евро. Той ще се появи на пазара през 2025 г.



    Серийният UrbanRebel ще бъде третият изцяло електрически сериен автомобил на фирмата след съществуващия хечбек Cupra Born, който е на базата на Volkswagen ID.3 и кросоувъра кросоувър Cupra Tavascan, чието излизане е планирано за 2024 г.


    При цена от 20 000 евро, Дали пък няма да се продава повече от Volkswagen golf, който след 2025 година сигурно вече ще струва поне два пъти по толкова?