18 Юли, 2024 10:48 1 848 2

Seat спира производството на най-големия си кросоувър

  • seat-
  • tarraco
Seat спира производството на най-големия си кросоувър - 1

Както съобщава Autocar, Seat Terraco, въпреки отличните си продажби, няма да получи наследник. Моделът ще бъде свален от конвейера в края на второто тримесечие на тази година и повече няма да се произвежда.

„От средата на 2024 година ще се фокусираме върху новия Cupra Terramar в сегмента и той ще запълни тази ниша много добре. Тогава Tarraco ще бъде изведен от експлоатация“, се казва в изявление на автомобилния производител.

Seat спира производството на най-големия си кросоувър

Новата Cupra Terramar е с 0.2 м по-къса от Seat Tarraco. Новостта ще се предлага с редица меки хибриди и във версията PHEV, която според слуховете, подобно на Volkswagen Passat и Skoda Superb, ще може да изминава до 100 км само на електрическа тяга.

Новият SUV ще бъде ключов за разширяването на марката Cupra, насочена към един от най-продаваните пазарни сегменти. Освен това именно тази ще бъде и последната Cupra с двигател с вътрешно горене.

От Seat също казват, че сега компанията ще премине към актуализиране на останалите модели (Ateca, Arona, Ibiza и Leon), за да продължи да предлага хибридни и икономични автомобили до края на ерата на двигателите с вътрешно горене.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ААаахахаха

    8 6 Отговор
    Сеат го купуват само девствени счетоводители дето се правят на интересни. Демек не карам Шкода, значи не съм скучен счетоводител, глей къв спортен сеат карам хаха

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.