31 Юли, 2024 14:07 1 729 6

Pagani показа фантастична суперкола за 3 млн. евро

  • pagani-
  • utopia-
  • roadster

Суперавтомобилът Pagani Utopia Roadster тежи само 1280 кг.

Pagani показа фантастична суперкола за 3 млн. евро - 1

Линията Pagani Utopia е разширена – към купето сега се присъединява кабриолетът, който е наречен Roadster. Общо ще бъдат произведени само 130 такива суперавтомобила, които ще струват 3.1 милиона евро, всеки.

Автомобилът ще бъде показан на живо, пред публика, през август, тази година на ретро шоу в Калифорния. Външно новият Pagani Utopia Roadster повтаря купето, естествено без промените по тавана на колата.

Pagani показа фантастична суперкола за 3 млн. евро

Суперавтомобилът е проектиран в характерния за Pagani "бърз" стил с изнесен напред интериор, кръгла оптика и четири "дюзи" на изпускателната система. Основата на колата представлява карбонов монокок, а някои части са изработени от титан.

Суперавтомобилът Pagani Utopia Roadster тежи само 1 280 кг. Също така колата получава "умни" гуми Pirelli със сензори, които предоставят информация за състоянието на гумата и ви позволяват да променяте настройките на електронните системи.

Pagani показа фантастична суперкола за 3 млн. евро

Интериорът на Pagani Utopia Roadster в стиймпънк стил впечатлява с внимание към детайла. Да, воланът се фрезова от едно парче метал за 28 часа, а скоростната кутия е от типа "отворена". В декорацията са използвани кожа, алуминий и карбон.

Подобно на купето, новият кабриолет Pagani Utopia Roadster се задвижва от 6.0-литров битурбо V-образен 12.цилиндвров двигател, който е заимстван от Mercedes-AMG. В случая той развива мощност от 864 к.с. и има максимален въртящ момент от 1 100 Нм.

Pagani показа фантастична суперкола за 3 млн. евро

Ускорението от място до 100 км/ч става за около 3 секунди, а максималната скорост е ограничена до 350 км/ч. Според предпочитанията, купувачът може да избера между вариант със седемстепенна механична или с роботизирана скоростна кутия.

Pagani показа фантастична суперкола за 3 млн. евро


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джуган

    7 0 Отговор
    Красива и ексклузивна, на границата на кичозна
  • 2 Зеленская

    8 1 Отговор
    Купувам я.Не че ми трябва.
  • 3 оня с коня

    5 2 Отговор
    МАНИАКАЛНА "Любов към детайлите"- това според Критериите ми поставя това МПС на Първо място в Света!Преди години гледах Клип са Колата и Камерата се навря под Седалката за да снима някакви дребни Болтчета на които бе гравирано "PZ"/Пагани и Зонта/.И го пита интервюиращия стоящия наблизо Пагани КОЙ ще се муши под седалката,та да чете гравираното по тия Болтчета,а отговорът бе:"Ще изтърве Собственикът НЯКОГА дребни монети на пода,ще се наведе да ги събира и точно Тогава ще забележи Логото по Болтчетата и ще си каже- Това наистина е Любов към детайлите"!ПОКЛОН.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Кими Райконен: Първата ми кола беше Лада

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    Да да ама онова НЕбялото английско момче от Ф1 каза , че това чудо е изключително трудно за каране и си продаде каруцата с която вече беше катастрофирал и която после беше разбита.
  • 5 Ицко гевезето

    1 0 Отговор
    Чудесно, искам мамо фантастична суперкола за 3 млн. евро!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.