Last news in Fakti

17 Юни, 2022 09:27 3 904 2

Автомобилите с какви цветове се обезценяват най-малко

  • употребяван автомобил-
  • цвят-
  • препродажба

Кола с грешен цвят може да ви струва доста пари, които ще пропуснете при препродажбата ѝ

Автомобилите с какви цветове се обезценяват най-малко - 1

iSeeCars направи обстойно проучване по темата и откри как цветът на автомобила влияе върху стойността му при препродажба на вторичния пазар. за да се състави това любопитно проучване, авторите му изследват над 650 000 автомобила и тяхната история. И така, най-добрият цвят за препродажба на автомобил е... жълтият. Следва оранжево, след това лилаво, червено и зелено. Но повечето хора предпочитат бели, черни, сиви и сребристи автомобили, ще се възмутите вие.

Нюансите на сивото, популярни сред купувачите на нови автомобили, са по-малко интересни за клиентите на вторичния пазар. И обратно. Ярките цветове сред новите автомобили са непопулярни. По-конкретно, дилърите са склонни да продават автомобили в цветове, които изглеждат „по-безопасни“ за продажба. Хората също се опитват да вземат черни и сиви коли, вярвайки, че по-късно ще бъде по-лесно да ги препродадат. Оттук и "популярността".

„Много потребители избират тези нюанси не защото ги харесват, а защото предполагат, че всички останали ги харесват“, обяснява Карл Брауер, изпълнителен анализатор на iSeeCars. „Тъй като това са най-често срещаните цветове, те не са в недостиг и не влияят върху стойността при препродажбата.“ От това от проучването ни става ясно, че жълтото, оранжевото и други ярки цветове са рядкост на пазара на употребявани автомобили. И следователно са по-ценни.

„Жълтото и оранжевото не са популярни цветове сред широк кръг купувачи. Но в тесни кръгове търсенето на тези цветове е по-високо от предлагането. Както всичко на свободния пазар, цената се определя от мястото, където се пресичат кривите на търсенето и предлагането, а при употребяваните коли има твърде малко жълти и оранжеви автомобили, за да отговорят на търсенето, което дава предимство на тези цветове по отношение на препродажбата “, добавя Карл Брауер.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 интересно

    4 0 Отговор
    Кои ли ще са тия които купуват автомобили в цвят на дъгата ...

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.