Last news in Fakti

3 Август, 2022 14:34 4 865 8

Разработката на Golf 9 е под въпрос

  • vw-
  • golf-
  • golf 8-
  • golf 9-
  • volkswagen

Решение за неговото съществуване ще се вземе в следващите 12 месеца

Разработката на Golf 9 е под въпрос - 1

В края на 2019 година, Golf 7 получи логичния свой наследник в лицето на Golf 8, който към днешна дата е последната актуална генерация на популярния хечбек. През март тази година от Volkswagen обявиха, че Golf заедно с още няколко модела ще получат ново поколение с конвенционални двигатели, но изглежда, че това може и да не се случи.

Разработката на Golf 9 е под въпрос

В скорошно интервю пред Welt, Томас Шафер заяви, че решение за разработването на следващо поколение Volkswagen Golf все още не е взето. Той допълни, че бъдещето на най-популярния модел на германците е под въпрос заради затягащите се регулации свързани с колите с двигател с вътрешно горене, които се очакват да бъдат приети скоро. Стандартът Евро 7 се очаква да пристигне скоро, което означава, че цените на колите с ДВГ ще се вдигнат с между 3 и 5 хиляди евро, заяви Шафер.

Разработката на Golf 9 е под въпрос

Той допълни, че от Volkswagen работят над фейслифт на настоящото осмо поколение, който ще бъде показан скоро, но разработката на 9-тото поколение все още е под въпрос. В настоящите времена, направата на подобен автомобил не би било толкова печелившо, тъй като той няма да успее да се задържи на пазара 7-8 години. В комбинация с по-стриктните мерки и Евро 7 регулациите, решението за направата на следващо поколение Golf ще бъде взето през следващите 12 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И без

    18 2 Отговор
    Това , ще е някакъв електрически боклук ! Перник тъгува !
  • 2 Онзи

    9 4 Отговор
    Ще има ли материал за батерии ако всички коли се произвеждат електрически?

    Коментиран от #3

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    А ще има ли ток , с тези ограничения ‼️ Клима само над 27 и под 19, гасене след 22:00 осветлението .....
    И това е само началото , някой помним "Има ток, няма ток" ‼️
    Това ли е "Светлото бъдеще" , на тъмно ‼️
  • 4 така е

    13 2 Отговор
    Време е това съвършенство да приключи.Както някои казват-не се виждат много голфове в БГ, освен много стари модели.И се оказават прави.Няма ги много и в чужбина.Продажбите им намаляват.Хората почнаха да купуват нови японски и корейски ,въпреки високите цени.Те освен всичко друго дават и надеждност.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Койчо

    5 1 Отговор
    Перичани на тръни за следващите 12 месеца
  • 7 Шолц

    6 3 Отговор
    Поредна грозотия с ниско качество и безброй проблеми!!!
  • 8 тоз

    1 1 Отговор
    Време беше VW да спре да бълва боклуци. След ГоУф 2 нищо готино в гамата.