Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 10:13 4 057 14

Това е новият най-бърз сериен автомобил (ВИДЕО)

  • pininfarina-
  • battista-
  • рекорд-
  • скорост-
  • ускорение-
  • 0-100 км/ч

Berlinetta ускорява от нула до 100 за 1.86 секунди

Това е новият най-бърз сериен автомобил (ВИДЕО) - 1

Automobili Pininfarina за първи път разкри данните за мощността на купето Battista. Електрическата кола записа четири световни рекорда наведнъж: за ускорение до 60 и 120 мили в час, както и до 100 и 200 километра в час. Състезанията се проведоха на пистата Нардо в Италия и бяха официално измерени. Според тях от 0 до 100 км/ч Battista ускорява за 1.86 секунди, а до 200 километра в час само за 4.75 секунди. Друг рекорд беше поставен в упражнението 100-0 километра в час: хиперавтомобилът бе приведен в покой само за 31 метра.

Електрическите купета на Pininfarina Battista се сглобяват ръчно в завода на Pininfarina SpA в Камбиано, Италия. Всеки хиперавтомобил е оборудван с четири електрически мотора, които имат системна мощност от 1927 конски сили и тягова батерия Rimac с капацитет 120 киловатчаса. Тиражът на двувратката е 150 копия, а цената започва от 2,2 милиона евро. Съгласете се, сумата е доста голяма. Но включва, наред с други неща, динамиката и ускорение, която е рекордна за масово произвежданите автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    9 6 Отговор
    Ех пак тия руснаци изкараха мощен автомобил . Пууу
  • 2 Мощност на мотора

    8 1 Отговор
    Вече е вместо в литри, за двигателите на автомобилите ще си говори в мегавати. Например този автомобил е с двигател 1,5. Кога ли ще ги направят шестаци?
  • 3 Пич

    18 8 Отговор
    Когато някоя електрическа щайга завърши 24-те часа на Льо Ман ( не да победи ) , напишете пак , да ми я похвалите !!!

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 3-фазния

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Викаш ако не е болид, не става да ходиш за цигари? :D Той целия Льо Ман минава на ток. Понеже много хвърлят бйели и гарнитури и зацапват пистата. А и са твърде бавни сега. На хората им доскучава да ги гледат.
    А Батистата изглежда ребрандирана Невера. И врътките за режимите са 1 към 1.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А не се ли усещаш

    3 11 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Че формулата към 24 часа Льо Ман е точно с батерии които могат да поддържат два мегавата мощност?

    Понеже както се видя дори Турбо, който се пише за инженер по ДВГ не схваща елементарни неща дори за горивните двигатели, ще обясня като за лаици какво имам предвид за батериите.

    Всяка една батерия се зарежда по-бавно отколкото може да отдава ток. От друга страна капацитета на една батерия зависи от тока, който черпиш от нея.


    Тоест при две батерии с един и същ капацитет да речем 100 киловатчаса, ако едната батерия може да отдава 300 киловата, а другата както в случая около 1500 киловата, то първата ще се зарежда около пет пъти по-бавно от втората.

    Примерно ако първата може да се зарежда с 200 kw за 20 минути до 80%, втората ще може да се зареди с 1000 киловата за 4 минути до 80%.

    Освен това, ако черпят средно 50 kw мощност от батерията, по-мощната батерия ще има по-голям използвам капацитет, защото ще има по-малко загуби.

    Да не говорим че от регенерация при рязко спиране, едната батерия ще може да осигури 200 kw регенеративно спиране, а другата 1000 киловата, което ще подобри както управляемостта, така и пробега с едно зареждане.

    Точно това са предимствата на голямата мощност при електромобилите, а не заради ускорението или максималната скорост. Те са бонус към бързото зареждане.

    Хипотетично след двайсетина години всички автомобили ще са с подобна мощност и никой няма да пита за ускорение.

    Коментиран от #7

  • 7 ТИРбушон

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "А не се ли усещаш":

    Тинтири минтири. И всичко обяснено само не и как да завърши 24часа....Може докато пилота си пие кафето да му се зареди батерията😂😂😂 Няма нещо на батерии което да съм си купил и да не псувам. Имат гадния навик точно когато имаш нужда, да умрат. Отделно капацитета им намалява с всяко едно зареждане и аз го усещам. Независимо колко са качествени батериите, а смея да твърдя че на Фесто и Милуоки са едни от най-добрите. Та само си предтавям да се изръся за някоя грозна електричка(хубави просто няма на пазара или са с цена от поне 4млн лева) и тя да ме остави на магистралата по средата. Ще бегам до бензиностанция за една кофа ток 😆😆😆Пълна малоумщина е въобще идеята на нещо на ток, камо ли изпълненито. По чиста случайност карам хибрид, но не съм забелязал да е икономичен.

    Коментиран от #8

  • 8 А защо да не завърши

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "ТИРбушон":

    Аз дори не ти говоря за просто завършване, а да задмине автомобилите с ДВГ. Иначе едни ентусиасти караха 24 часа нон стоп една тесла модел три изминаха 2780 км с нея. Тоест завършването на 24-часово шофиране на теория не е проблем, но на практика сигурно ще завърши последна.

    Всичко което съм изписал е за по-добри резултати в бъдеще.

    А не е като да нямам милуоки и батерията му държи доста по-добре от тези на makita включително в студа. Засега не съм сменял батерия на милуоки, а ти?

    Колко цикъла издържа една батерия при тебе? Защото аз я ползвам по най-гадния възможен начин - свършва за десетина минути защото най-често ползвам ъглошлайфа, а той изкарва горе-долу толкова с една батерия. Засега не съм за забелязал спад в капацитета.

    Коментиран от #9

  • 9 ТИРбушон

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "А защо да не завърши":

    Ползвам милуоки от години. В момента в който свърши гаранцията и умира. След заряд работи около час. Говоря за гайковерт. Не бих си купил това недоразумение отново. Или хилти или фесто. На хилти като умре батерията я сменят моментално, докато фесто се правят леко на интересни. От 26 години ползвам активно електроинструменти и съм доста в час.

    Коментиран от #10

  • 10 За ъглошлайфа

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ТИРбушон":

    Четох, че най-добре се представя Милуоки и затова си взех такъв. Но в интерес на истината го ползвам рядко. Вече трета година няма проблеми.

    След като имаш толкова инструменти на батерии, правил ли си макар и груба сметка колко цикъла зареждане изкарва една батерия? Твоята статистика ще е много по- реална от която и да е рекламна брошура.

    Коментиран от #11

  • 11 ТИРбушон

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "За ъглошлайфа":

    Трудно ми е да сметна колко точно. Като батерии най-добре се представя Хилти. Веднага слвд това е Фесто, но цената е отвратителна и не е за всеки. И вярваш или не на трето място е Бош. Горе долу след 150 цикъла започва да пада рязко капацитета на батерията. За Милуоки е по-малко. И имам впредвид поне 3 Ah батерии

    Коментиран от #12

  • 12 Тук вече не мога да се съглася

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ТИРбушон":

    На практика най-използваните ми батерии са на makita които не се славят с особено качество и въпреки това са на стотици цикли, а не се прецакват след 150 цикъла. Дори китайските реплики изкарват по повече. Не твърдя, че лъжеш а вероятно не можеш да прецениш броя цикли.

    150 цикъла са половин година със само едно зареждане на ден.

    Моите една милуоки са пет амперчаса и едва изкарват десетина минути работа със ъглошлайфа и то ако не го товаря много. Това е товар с 6С - 30Ампера, което ще рече ток шест пъти капацитета, а циклите живот се дават при товар 0,5С.

    При 3 амперчаса батерия и същите 30A - 10С, като се замисля наистина може да съсипваш батерията за 150 цикъла. Съветвам те да си вземеш максимално голяма батерия, която ще изкарва много повече.

    Автомобилните батерии от своя страна, работят със средно под 20 киловата мощност, което е 0,2-0,25С.

    Тоест ако на тази батерия дават 2000 цикъла при 0, 5С, то при това натоварване ще изкара 3000 цикъла.

    Погледнато от тази гледна точка, не е много коректно сравнението дори на едни и същи клетки, които се използват по различен начин.

    Надявам се тази информация да ти е била полезна при избора на батерии, щом ги ползваш интензивно.

    И ако имаш по бавни зарядни, по-добре ползвай тях всеки път когато е възможно. И гледай никога да не ги зареждаш когато са истинали до минусови температури. Гледай да ги зареждаш след ползване, докато са още топли. За ползване няма проблеми с температурата, а там
  • 13 Тук вече не мога да се съглася

    0 0 Отговор
    Гледай да ги зареждаш след ползване, докато са още топли. За ползване няма проблеми с температурата, а там милуоки май се държи най-добре. Аз обаче нямам база за сравнение с hilti и Фесто, които е вероятно да се държат още по-добре в студа.

    Извинявам се, ако ги знаеш тези неща. Не те подценявам, но може да сме полезни на тези, които четат.
  • 14 чисто

    0 0 Отговор
    незнам за батерии ама и моята има такава светеща лента от пред :))))))