Last news in Fakti

23 Януари, 2023 13:25 3 546 0

Самоделен дрон постави рекорд за скорост и влезе в книгата на Гинес (ВИДЕО)

  • дрон-
  • скорост-
  • гинес

Моделът XLR V3 с тегло само 490 грама ускори до 414 км/ч

Самоделен дрон постави рекорд за скорост и влезе в книгата на Гинес (ВИДЕО) - 1

Състезателните дронове отдавна са регистрирани в Книгата на рекордите на Гинес, но последният официално регистриран рекорд бе поставен от ентусиаста Райън Ладеман със самоделен квадрокоптер. Дронът XLR V3 с тегло само 490 грама в пика си ускори до 414 км/ч, а средната скорост на полета за вписване в Книгата на рекордите на Гинес беше 360.5 км/ч.

Ракетообразният дизайн на на двигателите и тялото на квадрокоптера помагат за поставянето на рекорда. Целият пълнеж на дрона, с изключение на четири отдалечени електрически мотора, е скрит в опростено удължено тяло. На хоризонтални участъци по време на полета дронът обръща носа си по посока на движението и среща минимално въздушно съпротивление.

За да се предотврати повреда на винтовете по време на излитане, дронът е монтиран на специална опора, от която излита във въздуха, но на която е малко вероятно да успее да кацне. За да постави рекорд, квадрокоптерът трябва да прелети 100 метра в едната посока, да се обърне и да прелети 100 метра направо в обратната посока, за да отхвърли помощта на вятъра или съпротивлението. Освен това дронът трябва да се движи през цялото време на една и съща височина - това елиминира влиянието на гравитацията върху него.

Рекордът е поставен в края на 2022 г. в Скотсдейл, Аризона. Ентусиастът върви към днешния ден от 2016 г., когато решава да постави рекорд за скорост на тези устройства. В дизайна на квадрокоптера няма нищо уникално, само компетентно подреждане на компоненти и добре обмислено тяло. Всички възли са закупени на свободна продажба и струват на дизайнера $400, $120 от които е цената на модула за управление на дрона. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА