Last news in Fakti

20 Април, 2023 11:51 7 308 11

Audi спира продажбите на SQ5, A6, A7 и Q7

  • audi-
  • v6-
  • двигатели-
  • продажби

Мярката е заради липса на готови V6 двигатели

Audi спира продажбите на SQ5, A6, A7 и Q7 - 1

Германската марка Audi се оказа в много сложна ситуация. Марката с четирите пръстена беше принудена временно да спре поръчките за два от звездните си двигатели. Причините са голямото търсене на тези ключови модели, които вече са на границата на търговския си жизнен цикъл, частичен или пълен, и липсата на компоненти за завършване на производството им.

Сложна ситуация за Audi към момента се отнася до Германия, но според анализатори бързо ще засегне и Европа. Спирането на моторите V6 и респективно по-големите и луксозни модели на марката е временна мярка, докато немската марка успее да възстанови нормалното състояние със запасите си от части и компоненти, необходими за завършване на сглобяването на тези два двигателя.

Германските специализирани медии предупредиха за тази ситуация, която засяга клиентите на Audi SQ5, както и на тези на гамата A6 , A7 и Q7 , които избират една от наличните в каталога версии, оборудвани с бензинови и дизелови V6 двигатели и работен обем 3.0 литра TFSI и TDI, къито всъщност са най-популярните ДВГ за марката.

Към момента германските дилъри не приемат поръчки за тези версии на тези модели. Клиентите, които са направили своите поръчки преди официалното обявяване на спирането, най-вероятно ще се сбълскат със сериозно забавяне, но не поради липса на воля, а поради липса на компоненти, които няма да съществуват дълго време.

В Германия дилърите на фирмата нямат друг избор, освен да предложат на клиентите четирицилиндрови версии, двигатели, които не задоволяват повечето от феновете на марката търсещи мощност и производителност. Освен това четирицилиндровите ДВГ са слаби за по-тежки модели като Q7. Във Франция конфигураторът на марката Ingolstadt уведомява клиентите със следното съобщение: „Поради глобални затруднения с доставките на микропроцесори, определено оборудване временно не е налично.

В Испания тази ситуация все още не се е проявила. Конфигураторът на марката не предупреждава, че екземплярите от тези конкретни модели и двигатели не могат да бъдат конфигурирани или че има ограничения. Истината е, че каталогът на Audi претърпява трансформация. Предстои обновяване на звездни модели като A6 и Q7 , като и двата очакват фейслифт, а според марката производствената квота за тази година на някои модели също вече е изчерпана.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 от село

    21 6 Отговор
    Слагайте им три тонни батерии ,и ще вървят с 300.
  • 3 Спокоен

    16 5 Отговор
    Добре,че си имам Q7 от 2006-та с изкормен DPF и чип та съм в заварено положение и съм много вървежен в Люлин и Обеля.
  • 4 седрфтхуй

    27 1 Отговор
    Да ви разясня ли каква връзката с рязкото развитие на ситуацията "няма чипове" с една Урсилица и една Бербок или сами ще се сетите?
  • 5 Майко мила....

    21 1 Отговор
    Германия е с милион и половина по малко продадени автомобили. Спада е само за година.

    Коментиран от #8

  • 6 Санкциите

    16 0 Отговор
    Работят другари ! Смело на пред !
  • 7 Сега кво ши прая ?

    6 0 Отговор
    Насочвам се към Москвич
  • 8 Мхм

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майко мила....":

    Дай линк
  • 9 Звайко

    10 2 Отговор
    Струва ми се, че лъжат. Чиповете в компютърните блокове за управление на 4 и 6 цилиндров и двигатели и електронните датчиците би трябвало да са едни и същи. Пък чиповете за десплеите в автомобилите и самите дисплеи вътре в салона нямат връзка с това колко цилиндрови са двигателите.

    Според мен причината е другаде. Вероятно е в по-голямо търсене на 6 цилиндрови двигатели и нищожно търсене на 4 цилиндрови двигатели. Причината вероятно е в недостиг на механични компоненти, вероятно двигателни блокове и глави. Може би и скоростни кутии, защото по-мощните 6 цилиндрови двигатели се нуждаят от по-масивни и по-скъпи скоростни кутии.
  • 10 Бачо

    18 1 Отговор
    Казвам ви аз учете Мандарин че ще ви трябва ма няма кой да ме чуе.Аз не го знам но знам руски и това ми стига.
  • 11 Другарю

    7 1 Отговор
    Казвам ви аз учете Мандарин че ще ви трябва, ма няма кой да ме чуе.Аз не го знам но ще ползвам руски за по напряко