Last news in Fakti

30 Март, 2023 14:51 1 660 0

Първи поглед към новия кросоувър на Cupra

  • cupra-
  • volkswagen-
  • vw-
  • tavascan-
  • id.5-
  • id.5 gtx-
  • gtx

Tavascan напомня на Volkswagen ID.5

Първи поглед към новия кросоувър на Cupra - 1

През изминалата година Cupra загатна за появата на Tavascan с една единствена снимка, която имаше за цел да събуди интереса във феновете на новосъздадената марка. Сега този интерес ще бъде удовлетворен, тъй като от Cupra споделиха повече информация за купеобразното SUV, което ще се появи на пазара през 2024 година.

Серийният модел прилича изключително много на Volkswagen ID.5, но с много по-агресивни линии, типично за испанския производител. Цялостната форма е типична за купеобразните SUV-та с голям дифузьор в задната част и стилни светлини в общ панел по продължението на цялата задна част.

Това което знаем към момента за колата е, че ще бъде изградена на платформата на VW Group MEB и много вероятно ще споделя задвижването си именно с по-рано споменатия ID.5, но в най-мощната му конфигурация GTX. Ако това е вярно, то Cupra Tavascan ще разчита на два електромотора и мощност от 299 конски сили. Батерия от 77кВтч ще осигурява пробег от около 490 километра с едно зареждане, а ускорението от 0 до 100км/ч трябва да отнема под 6 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА