Last news in Fakti

19 Април, 2023 11:32 1 166 2

Продадоха първия хибриден Corvette за над 1 милион евро

  • chevrolet-
  • corvette-
  • хибрид-
  • търг-
  • аукцион

Купе номер едно ще отиде в частна колекция

Продадоха първия хибриден Corvette за над 1 милион евро - 1

В началото на тази година Chevrolet представи първия по рода си Corvette хибрид, който дебютира с мощност от 665 конски сили и задвижване на четирите колела. Сега, по време на благотворителен търг организиран от Barrett-Jackson бе продаден и първият произведен Corvette E-Ray за главозамайващата сума от 1.15 милиона долара или около 1.02 милиона евро.

Търгът бе спечелен от собственика на отбора Hendrick Motorsports от NASCAR – Рик Хендрик, който официално стана първия собственик на хибриден Corvette. Сумата от аукциона ще отиде към организацията DonorsChoose, които ще я дарят към нуждаещи се учители и училища.

"General Motors и Chevrolet са горди, че се присъединяват към мисията на DonorsChoose да се бори с неравенството във финансирането на училищата, като осигурява на общностите с недостатъчно добри условия необходимите средства за качествено образование," заяви Стив Майорос, главен маркетинг директор на Chevrolet. "Corvette E-Ray е специален продукт за Chevrolet и за нас е чест, че приходите от продажбата на VIN 001 ще подпомогнат тази организация в подкрепата на ученици и учители в цялата страна."

Стандартната цена на Corvette E-Ray е около 100 хиляди евро, а за тази сума получавате 6.2-литров атмосферен V8 в комбинация с електромотор и мощност от 665 конски сили. Това е и най-бързо ускоряващия Corvette с време до 100км/ч за под 3 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъ ъъ

    3 0 Отговор
    Бие всякакви поршета и други фау вета
  • 2 12345

    2 0 Отговор
    Хубава, бърза кола за не много пари. Браво на Шевролет!