Last news in Fakti

10 Май, 2023 17:17 2 676 3

Alpine показа модерната интерпретация на Renault 5 Turbo

  • renault-
  • renault 5-
  • renault 5 turbo-
  • alpine

Концептът е базирана на R5

Alpine показа модерната интерпретация на Renault 5 Turbo - 1

Renault ще възроди култовият хечбек с означението 5 като го превърне в модерен електрически хечбек. Заедно с него ще бъде възроден и друг легендарен модел или по-точно негова модерна интерпретация, дело на Alpine. Става въпрос за легендарното Renault 5 Turbo, което ще се прероди като Alpine A290, разкрито по-рано днес под концептуалната форма със същото име и добавката _β.

Стайлингът на концептуалното Renault 5 е запазен и тук като са добавени нови квадратни фарове с вертикални стопове, както и малко по-агресивна визия, благодарение на няколко допълнителни въздуховода и по-ясно изразени сплитери. Джантите са 20-цолови и поне на пръв поглед не се връзват особено много с големината на колата и дължината ѝ от малко над 4 метра.

Най-интересното в интериора със сигурност е мястото на шофьора, което е точно в средата на колата, а зад него са разположени и две места за пасажери. Воланът е вдъхновен от този на Formula 1 и вероятно ще остане само при концепта, подобно на цялата интериорна конфигурация. Налична е и предпазна клетка, която не е изключено да видим при серийния модел.

За съжаление от Alpine не разкриват абсолютно нищо за техническите характеристики на този автомобил, а единственото което знаем е, че той ще получи система за индивидуално разпределяне на въртящия момент към всяко едно колело, както и по-твърдо и по-ниско окачване с няколко режима за шофиране. Повече вероятно ще разберем при появата на серийния модел, която се очаква да бъде планувана за догодина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дфен

    9 4 Отговор
    Яко и то много
  • 2 Тодор

    8 1 Отговор
    Вероятно ще е електрическо творение... Не че е лошо, но се губи замисъла на оригинала. 21 век...няма как да е някоя яка турбо тупалка с неогранущени възможности за тунинг.
  • 3 Знайко

    3 0 Отговор
    Мнооого закъснели! Досега трябваше да има поне 3 версии след Рено 5 турбо от клипа на Васко-кеца! Тунинг версия, мек хибрид + 4х4 и пълен хибрид с управление на диференциалите и зареждане при спускане. От готини, ръбати форми стигнаха до цяла гама от модели, приличащи на намръщена хлебарка отпред и на бременна хлабарка с аркади отзад! Сега ходи да гониш дивото по чукарите и да се чудиш кво ново да измислиш!