Last news in Fakti

6 Юли, 2023 14:15 3 513 8

Нов поглед върху новото Renault Captur

  • renault-
  • captur

Очаква се Captur да бъде представен в средата на октомври, а на европейския пазар да бъде пуснат в продажба до края на тази година

Нов поглед върху новото Renault Captur - 1

Компактният кросоувър Renault Captur влезе в продажба на европейския пазар през 2013 година. Второто поколение на модела се "роди" през 2019-а, като този автомобил е базиран на платформата CMF-B.

Известно е, че този хитов модел скоро очаква нова актуализация. Засега няма официална информация как ще изглежда обновеният Captur. По-рано вече публикувахме изображения на потенциалния външен вид на бъдещия кросоувър, но сега има актуализирана версия. Дизайнерът на испанското издание Motor.es сподели свеж рендер на обновения Captur.

Съдейки по изображението, силуетът на модела ще остане практически същият. Очаква се някои характеристики на външния вид на иновацията да бъдат заимствани от концепцията Scenic Vision , която беше представена през май миналата година.

Автомобилът от изображението разполага с фарове с по-тясна форма, свързани помежду си с тънка лента по цялата широчина на предната част. А в центъра е новото лого на марката под формата.

Отдолу има фарове за мъгла във формата на бумеранги, между тях има лаконична радиаторна решетка. Моделът има и голям въздухозаборник с плътен кант от небоядисана пластмаса и шарка под формата на хоризонтални линии.

Компактният кросоувър има и бодикит по периметъра на цялата каросерия, черен покрив и външни огледала, които съответстват на покрива, сребрист рейлинг и лента, която подчертава линията на остъкляването.

Предполага се, че задната част на актуализирания Renault Captur ще бъде украсена с нови задни светлини, а интериорът ще получи нови материали и декорация, модернизирана информационно и развлекателна система, както и подобрен набор от електронни помощници.

Обновеният външен вид ще позволи на Renault визуално да отдели обновения Captur от новия Mitsubishi ASX , който е разработен като част от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi и е предназначен за европейския пазар.

Ще припомним, че той е "близнак" на актуалния SUV Renault Captur и се различава от него по логото и шарката на радиаторната решетка. Очаква се след актуализацията оборудването на Captur да остане непроменено.

Сегашната базова версия се предлага с бензинов 1.0-литров турбо мотор с три цилиндъра и с мощност 91 к.с., който работи съвместно с шестстепенна механична трансмисия.

Следващият в гамата е 1.3-литров "четирицилиндров турбо мотор, който работи в тандем с 12-волтов стартер-генератор. При тази версия вариантът с ръчна скоростна кутия произвежда 140 к.с., а със седемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя - 158 к.с.

Гамата включва и "обикновен" хибрид (без възможност за зареждане от електрическата мрежа) с 1.6-литров аспириран двигател и 1.3 kWh батерия (мощност - 145 к.с.). На върха на гамата е plug-in хибрид със същия атмосферен мотор, но с различна батерия - 10.5 kWh, системната мощност на тази инсталация е 160 к.с.

Представянето на обновеното Renault Captur вероятно ще се състои в средата на октомври, а моделът ще бъде пуснат в продажба на европейския пазар до края на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 твърду нье

    4 6 Отговор
    тази фирма напоследък...
  • 2 Рено фен

    6 8 Отговор
    Рено нямат стигане дори Тесла е след тях като технологии

    Коментиран от #3

  • 3 на какво си ?

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Рено фен":

    кажи за да го харесаме и ние тоя свят
  • 4 Не и не

    7 7 Отговор
    Френско ли е - тури си го на х...!

    Коментиран от #5

  • 5 Мхммхм

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Не и не":

    Немско ли е , даже и там не си го туряйй

    Коментиран от #6

  • 6 Не и не

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Мхммхм":

    Ей за това - Само Японско!
  • 7 Карлос

    2 0 Отговор
    сменят фейса, но не и технологията
  • 8 Важно е

    0 0 Отговор
    колко пари сте склонни да дадете, за да се качите на собствено нещо от точка А, до точка Б