Last news in Fakti

9 Юни, 2023 11:47 2 657 6

Mitsubishi представи новия Colt с френски почерк

  • mitsubishi-
  • colt-
  • renault-
  • clio

Разликите с Clio са минимални

Mitsubishi представи новия Colt с френски почерк  - 1

След като преди около половин година видяхме новото Mitsubishi ASX, което всъщност се оказа Renault Captur с подменени емблеми, сега японците показват още един нов модел, който също се отличава с френски почерк. Преди броени часове Mitsubishi подробно ни запозна с новия Colt, който под емблемите си всъщност крие обновеното наскоро Renault Clio.

Всъщност разликите с Clio са точно толкова минимални, че ако скрием емблемата, то ще е трудно да разберете която от двете коли ви показваме. Решетката има минимални промени, а в задната част емблемата на Renault е напуснала багажника, за да остави място за надпис Mitsubishi. Останалите разлики включват подмяна на емблемата в интериора, емблемата на джантите и вероятно тази на ключа.

Двигателите също са френски, а топ модификацията предлага хибрид с 1.6-литров бензинов двигател и два електромотора, които генерират системна мощност от 143 конски сили. От Mitsubishi казват, че електромоторите са достатъчни, за да постигнат до 80% от шофирането в градски условия. Colt ще се предлага и с два “чисти“ бензинови двигателя. Това са 1,0-литров трицилиндров с атмосферно пълнене и мощност от 67 к.с. и версия с турбокомпресор с мощност 90 к.с..

Хечбекът може да се похвали и още със системи за подпомагане на водача, включващи разпознаване на пътни знаци, предупреждение за напускане на лентата, круиз контрол и други, които се предлагат серийно. В същото време върховият вариант разполага с предупреждение за мъртва зона, предупреждение за напречно движение отзад, асистент за паркиране и система с 360-градусова камера.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 измамници

    18 3 Отговор
    Тези "кооперации" са пример, как ни лъжат каква стока купуваме. Купуваш Мицубиши, а ти дават Рено.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Дфен

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "измамници":

    Нали купуваш Мерцедес а то било Рено
  • 3 Ами

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "измамници":

    четете малко и не пишете групости "Mitsubishi Motors и Groupe Renault се разбраха за производството във Франция на два нови модела на японската фирма, предназначени за европейския пазар. Така, френският производител ще започне асемблирането на два кросоувъра, които ще са "микс между наскоро представения Mitsubishi Eclipse Cross PHEV и "сестрински" модели на Renault".
  • 4 Рено

    4 3 Отговор
    Нисан и Митсубиши са в съюз от 2016г. и за Европа япанските автомобили споделят много общи платформи и компоненти с Рено.Както и много други производители на автомобили го правят.Хубаво е човек да се информира,а не да се окаже неук и да се чувства измамен в очакванията си.
  • 5 И.А.

    2 0 Отговор
    Рено правят камиони, във спорта са и въобще не са толкова лоши коли. Качете се в новия голф и в Меган и ги покарайте една седмица. Мегана ще ви допадне повече.

    Коментиран от #6

  • 6 …..

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "И.А.":

    Аз бях заклет фен на VW групата.
    От Голф 6 минах на Q7 и после без да де замислям през 2021 взех Меган от 2018-та.
    Мегана е GT, 1.6, 205 магарета с 4 завиващи колела, алкантара спортни седалки, панорама и още куп други неща, където не ползвам.
    Ами адски доволен съм от колата. Залепена на пътя, завива като картинг и вътре изработката изобщо не е лоша.
    Следващата пак ще е Рено. Никакви проблеми за сега, а и факта че смяна на масло и всички филтри в официален сервиз ми е 275лв…. Безценно.