Last news in Fakti

9 Юни, 2023 17:12 3 187 1

Lexus показа луксозен офроудър на базата на Land Cruiser

  • lexus-
  • gx-
  • toyota-
  • land cruiser

Кросоувърът ще влезе в продажба през 2024-та

Lexus показа луксозен офроудър на базата на Land Cruiser - 1

Lexus показа третото поколение на своя всъдеход GX, след като предходната модификация на кросоувъра остана на пазара близо 14 години след дебюта си през 2010 година. Новият GX ще влезе в продажба през 2024 година в САЩ, като за момента не е ясно колко ще струва той.

Всъдходът е базиран на GA-F платформата, която се използва още и от LX600 с независимо окачване отзад и възможност за адаптивно окачване. Като за начало всъдеходът ще се предлага с 3.4-литров V6 с 349 конски сили и автоматична трансмисия с десет предавки. Разбира се, задвижването се предава към четирите колела, като са налични и „бавни“ предавки с опционален заключващ се заден диференциал.

Новият GX няма нищо общо на външен вид със своя предшественик като ни представя много по-остри линии и по-квадратна форма. В предната част откриваме голяма решетка с логото на Lexus и тънки фарове с характерните за компанията дневни светлини. Формите на модела са груби, типични за този клас, а отзад откриваме простираща се по цялата дължина на багажника светлина, завършваща със стоповете в двата края.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дна

    5 2 Отговор
    Ако бях милиардер, щях да си купя точно този автомобил и една бяла Дачия Дъстър 4х4 бензин с фабрична газова.