29 Май, 2024 12:39 5 357 4

Mitsubishi и Aisin се споразумяха да произвеждат съвместно двигатели за електрически автомобили

  • aisin-
  • mitsubishi

Делът на Mitsubishi в новото съвместно предприятие ще бъде 66%

Mitsubishi и Aisin се споразумяха да произвеждат съвместно двигатели за електрически автомобили - 1

Mitsubishi Electric, Mitsubishi Electric Mobility и Aisin ще създадат съвместно предприятие за разработване и производство на агрегати за електрически превозни средства. Това стана ясно от официално изявление на компаниите.

Делът на Mitsubishi в новото съвместно предприятие ще бъде 66%, останалите 34% ще отидат при Aisin Seiki Co Ltd. Основен акционер в тази компания за производство на авточасти е Toyota Motor.

Както беше съобщено, част от предприятията на Mitsubishi Electric Mobility ще бъдат прехвърлени към новото съвместно предприятие. То ще произвежда задвижващи двигатели, алтернатори и други компоненти за хибриди и чисто електрически превозни средства.

Mitsubishi Electric Mobility и Aisin независимо произвеждат широка гама възли и компоненти за електрически превозни средства и хибриди. Сътрудничеството ще позволи да се намалят разходите за тяхното разработване и да се намалят разходите за серийно производство поради мащаба на производството, както и заради развойната дейност.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 много приятни

    5 3 Отговор
    за шофиране и нечупливи са тея електрички 👍
  • 2 лекувам наркозависимост

    3 12 Отговор
    смятай ,че ще ги съсипят ...айсин нямат качество , питайте всеки който е имал волво какво става с айсин кутиите

    Коментиран от #3

  • 3 Механик

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "лекувам наркозависимост":

    То проблема не е само в Айсин.
    Япония вече не е Япония. Е това е проблема.
    Е до преди малко ремонтирах един мотоциклет (на един приятел). Ямаха XJ600. Произведен е 86-та. Дето се вика е ретро вече. Ами на всяко детайлче гордо се мъдри "Произведено в Япония". Искам да кажа, че хората са се гордели с произведеното от тях. И има защо, след като това моторче върви от тогава и не е спирало.
    А сега се огледай на уж японските стоки дали има тоя надпис!
  • 4 Така да е

    6 0 Отговор
    Всъщност Тойота дава на Митсубиши електромотори и тн. В Япония има Тойота, малко Хонда и всички останали. Айсин, Денсо все е Тойота.