Last news in Fakti

24 Август, 2023 15:56 1 921 3

Mercedes обнови най-малките си кросоувъри на ток

  • mercedes-
  • eqa-
  • eqb

EQA и EQB влизат в продажба по-късно тази година

Mercedes обнови най-малките си кросоувъри на ток - 1

Mercedes EQA бе представен през пролетта на 2021 г., а базираният върху GLB EQB дебютира няколко месеца след по-малкия си брат, към края на същата година. Сега, няма и две години по-късно, германците показаха фейслифт на двата модела, които получават минимални промени в тон с другите електромобили на компанията. Най-очевидно е, че всеки от тях получава стандартната черна радиаторна решетка със звезди и осветена лента, свързваща дневните светлините, както и някои промени в бронята и задните светлини. Други подобрения за двата електромобила включват възможността за теглич при EQB, както и промени по волана и вътрешната облицовка на интериора.

EQA и EQB вече се предлагат стандартно с 10,25-инчов централен сензорен екран,. Системата работи с най-новата версия на софтуера MBUX, който предлага три стила на дисплея, 10 цветови варианта и интерфейс с нулев слой, което означава, че не трябва да се прелиства през милиони менюта, за да се намери търсената функция. Смартфоните вече могат да се свързват безжично към Apple CarPlay или Android Auto, а от Mercedes твърдят, че гласовият асистент е по-полезен, за да компенсира загубата на тракпада.

Гамата на EQB за 2024 г. прилича много на тази, който заменя, както и на този на EQA, тъй като използва същата батерия и двигатели. Но базовата версия EQB 250, която се предлагаше в някои региони, изглежда е изчезнала. Сега гамата започва с модела 250+ с един двигател със 190 к.с., преди да се премине към конфигурация с два двигателя и задвижване на всички колела за EQB 300 с 225 к.с. и EQB 350 с 288 к.с.. Пробегът при 250+ е подобрен и според WLTP достига 536 км, докато версията с двоен двигател може да се похвали с до 448 км.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фиат мултипла е хубав в сравнение с това

    8 3 Отговор
    Няма толкова грозни коли колкото новите мерцедеси

    Коментиран от #2

  • 2 БНВ Драйвър

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "фиат мултипла е хубав в сравнение с това":

    Като ти харесва повече купи си и карай Мултипла.
  • 3 Край

    0 0 Отговор
    Изглежда като бюджетната марка на Тесла или NIO.