Last news in Fakti

1 Септември, 2023 10:20 3 644 15

Новата Tesla Model 3 дебютира с по-голям пробег и ново лице

  • tesla-
  • model 3-
  • project highland

Има подобрения и в аеродинамиката

Новата Tesla Model 3 дебютира с по-голям пробег и ново лице - 1

След като през последните дни обновената Tesla Model 3 бе засичана из цяла Европа, сега американската компания представи обновения модел, който носи вътрешнозаводското название Project Highland. Колата е с обновена визия, нов интериор, подобрена аеродинамика и по-голям пробег.

Новата Tesla Model 3 дебютира с по-голям пробег и ново лице

Предната част е по-остра от преди с по-изчистени линии, преработен корпус на фаровете и нови LED дневни светлини. Линията в края на капака, която преди се стесняваше под фаровете, сега е много по-остра и продължава до калниците.

Силуетът остава идентичен, но задната част се отличава с нови С-образни задни светлини, а между тях откриваме надпис Tesla, който замества логото. Има още два нови цвята – червено и сиво, както и нов дизайн на джантите.

Новата Tesla Model 3 дебютира с по-голям пробег и ново лице

Размерите остават до голяма степен същите, но Model 3 вече е по-дълъг с малко над 2см, с 4720 мм, докато височината му е една идея по-малка - 1441 мм. Пътният просвет незначително намален с 2мм разкриват характеристиките на колата.

Пробегът при стандартния RWD модел е 554 километра според стандарта WLTP, докато версията Long Range може да се похвали с 678 километра пробег. Това е подобрение с около 12% спрямо предходния модел. Опционалните 19-цолови джанти променят пробега отрицателно с около 40 до 50 километра.

Новата Tesla Model 3 дебютира с по-голям пробег и ново лице

Интериорът също е нов и предлага повече удобства от преди. Налични са седалки с обдухване, аудио система със 17 говорителя, по-голям багажник, 8-инчов екран за пътниците на втория ред, ново амбиентно осветление, както и по-качествени материали.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    15 15 Отговор
    Прилича на маската на Тутанкамон ! Лъскаво , но умряло !!!
  • 2 ДрайвингПлежър

    11 11 Отговор
    Обновената е доста оптимистично казано ама нейсе... така или иначе е нещо за зомбирани фенове квото и да им сервират за тях е без значение, важно е да се кланят на култа ;)
  • 3 гост

    14 14 Отговор
    Най-важното в тази кола не е във външността или в показателите , най-важното в нея е , че Тесла може да я продава и на половината от сегашната цена и пак ще е на печалба !! Което е смърт за стогодишните и дори за китайците , които на сегашните цени едвам докарват по 3-5 % печалба , а на по-ниски са направо на червено !! Дженерал Моторс в момента струва 48 милиарда на борсата , а Форд 46 , на цената на която Мъск купи Туитър с джобните си пари , а Фолксваген и БМВ са по 69 милиарда !! Тоест Мъск само с личното си състояние от 250 милиарда може да купи ГМ , Форд , Фолксваген , БМВ и половината от Мерцедес !! Ама за какво са му , хахахаххахахах !! Като скоро няма да струват и една десета от това !!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 ДрайвингПлежър

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Поправи ме ако греша, но акциите на Тсла от 2000 долара паднаха на 200 :)

    Коментиран от #6, #7, #15

  • 5 геча

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    гостенино той има парите ама кой ще му разреши да ги купи е друга тема сещаш ли са ва? то не като да си купиш айранче

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "ДрайвингПлежър":

    Поправям те , защото грешиш и то катастрофално !! Първо акциите на Тесла бяха 2 000 долара ПРЕДИ разделянето , когато една акция беше заменена за 5 нови !! Тоест при сегашната цена от 260 долара , пет акции са 1300 долара , което е равно на старата акция от 2 000 !! И даже при тази цена Тесла е с пазарна капитализация от НАД 800 МИЛИАРДА , което е с около 20 % само под максимума от малко над трилион , който е постигала !! Отделен въпрос , че струва повече от следващите десет автопроизводителя НАКУП !!! И това е от много време и ще е така още много време , ама наистина много !! Второ състоянието на Мъск , само преди няколко дни потвърдено от Форбс на над 250 милиарда , отдавна не зависи само от Тесла и тя всъщност вече е само около 50 % от него и този процент ще спада , въпреки че само тя му стига да е най-богатия човек на тази планета !! Само че ръста на останалите му фирми , най-вече на Спейс Х , където за разлика от Тесла притежава почти 100 % е такъв , че скоро ще засенчи Тесла !! И въобще не ви ли писна от десет и кусур години да чакате "фалита" на Тесла , а тя всяка година да е само нагоре , за ваш ужас , хахахахха !!
  • 7 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "ДрайвингПлежър":

    И само ти припомням пак , че Тесла е на СЪЩАТА БОРСА , която оценява въпросните ГМ , Форд , Фолксваген ,БМВ и т.н на цените , които ти показах !!!
  • 8 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "геча":

    Геча , книжките , геча , по-точно учебниците , че излагацията е голяма , ама направо да се продъниш в дън земя !! Хахахахах !! КОЙ разрешава да купиш акции на борсата бе , геча , това да не ти е Китайската компартия в Китай , хахахахахха !!! Ако си искал да "разрешаваш" , не е трябвало въобще да излизаш на борсата !!! Ти май си въобразяваш , че това са акции на един човек , дето ги държи на борсата за кеф , да гледа кой колко дава , а ?? Хахаххаха !! Ми че това са ХИЛЯДИ акционери бе , геча , дето търсят от тия акции САМО И ЕДИНСТВЕНО печалба , за едни 10 % отгоре ще се избият да продават , не ами ще му се молят на Мъск да вземе първо техните , да не вземе да размисли после , хахахахах !!! Отделен въпрос , че даже не му трябва да купува 100 % , достатъчни са му само 40 % , след това ще може да коли и беси в тия фирми както му дойде на акъла , и това го пише в учебниците , ама кой да чете , като още чака 9 септември за втори път , хахахаха !!
  • 9 ИЛОН ШАМПИОН 🏆

    8 3 Отговор
    АЗ 15 години бачках на минус, спях на диван в заводите и ядох стъкло, без да дам ЕДИН долар дивиденти на инвеститорите, за да вкарам всичко в нови заводи, нови технологии и глобална бързо-зарядна мрежа.
    Само тя струва повече от целия Немски Автопром.

    Затова сега всички приказливковци, щете - не щете, ще гледате моите продукти как заливат света и НЯМА, повтарям НЯМА сила, която да спре масата да купува най-доброто за парите си! Понеже никой не си намира парите на улицата.
    А ваште приказки не струват и 5 стинки. Затва сте бедни. Никой не плаща за вятър. Те дори не са и вятър, понеже вятърът поне носи кеф.
    Като Теслата :D

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кой си ти

    3 7 Отговор

    До коментар #9 от "ИЛОН ШАМПИОН 🏆":

    проект на американското правителство!???
    Стига с тия врели-некипели…стъкло ял, по подовете на заводите спал…. смях…
    Това ли ти е досега с тесла, такси!??
    С тия имагинерни +12% пробег, дано успеете да минете 300-320 км с 1 зареждане при +20, без пътници и багаж и движение с нормална скорост, различна от 110….всякак ще ви последват масите….

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кой си ти":

    Ми що не направиха " проект" на китайското правителство , като било толкова лесно , а , хахахха ?? Нали любимите ти китайци изобщо не са правителствени проекти , те пък точно всичко сами са си измислили , само разрешение от Си искат , а ?? Хахахаха , тъй ще си заминете от яд и злоба , а истинските неща винаги ще се раждат в Америка , за ваш ужас , като почнеш от компютъра , минеш през това дето го прави жив , софтуера , минеш и през мобилните телефони , а после смартфони и стигнеш до автомобилите !! Както Дженерал Моторс 75 години произвеждаше колкото всички други накуп , сега Тесла ще го повтори , щото е измислена в Америка , а не в Москва или Пекин !! Това е тъжната за вас реалност !!

    Коментиран от #14

  • 13 Оракула от Делфи

    2 0 Отговор
    Мъск е " свободен австралийски дух ", иновативно силен и умен предприемач,
    не живее като колегата му Бил Гейтс, и много други " късметлии, във времето"...
    с един продукт, .... за цял живот !
    Мъск , има доста различен от всички усет за бизнес, той в момента е без конкуренция ,
    не само в производствения процес , че произвежда "един автомобил на всеки 40 секунди" но и в
    в сегмента" джаст ин тайм" , доставка до клиента директно , това което ме порази е начина да елиминира препродавачите и задоволи клиентите си лично , за сметка на ненужни милиарди долари ,
    давани за дистрибутори "лентяй-лапачи"!!
    Нещо , което конкурентите му, се чешат по главата , "от сутрин до вечер" и все още не могат да решат,
    това му чувство , да мисли преди ,а не след това , го прави велик бизнес -предприемач?
    а и резултатите говорят сами за него и в негова полза!
  • 14 Така е ...

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    свободата на индивида , прави хората велики,
    диктатурата на комунизма, ги унищожава за сметка на диктаторите!


    ""Свободата Санчо... е велико нещо"""!!!
  • 15 Димитър

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДрайвингПлежър":

    Веднага те поправям….. Акциите направиха Сплит и не само тези на Тесла ами и на Гугъл и на Амазон както и други фирми…. Сплита може да бъде както 1 към 3 така и 1 към 1 към 10…. Сега научи какво е Сплит и тогава коментирай