Last news in Fakti

29 Януари, 2024 10:03, обновена 29 Януари, 2024 19:22 123 077 399

ЕС иска забрана за ремонт и продажба на коли над 15-годишна възраст

  • употребявани автомобили-
  • ремонт-
  • продажба-
  • ес
ЕС иска забрана за ремонт и продажба на коли над 15-годишна възраст  - 1

Европейският съюз обмисля планове за въвеждане на ограничения върху ремонта и продажбата на употребявани автомобили. Застаряващият автомобилен парк на ЕС стана причина Европейската комисия да предложи мерки за намаляване на експлоатационния живот на автомобилите. По този начин служителите ще се опитат да коригират ситуацията.

Новият регламент, предложен от Комисията и очакващ одобрение от Европейския парламент и Съвета, въвежда концепцията за „остатъчно превозно средство“, както съобщава Euroweeklynews .

Ако инициативата бъде одобрена, определението за „остатъчно превозно средство“ ще включва автомобили, чиито основни компоненти, като двигател, скоростна кутия, спирачки или волан, имат необратими технически дефекти или се считат за стари (по-стари от 15 години).

Затова се предвижда да се въведе забрана за ремонта и продажбата на такива автомобили и вероятно те ще бъдат бракувани. Както се досещате, много от тези автомобили се намират на територията на Източна Европа и в частност у нас.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 406 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЛиБеРаст

    649 24 Отговор
    Капитализмът не е това което беше!

    Коментиран от #259

  • 3 айдеее

    588 27 Отговор
    80% от държавата ни ще мине на обществен транспорт

    Коментиран от #32, #121, #178, #241, #279

  • 4 БеГемот

    309 26 Отговор
    Аааааа не така чи то туй са си напълно нови коли,могат да ги карат из периферията на ЕС още поне десет години и да свалят гаджета с тях ...

    Коментиран от #381

  • 5 цинизъм

    1118 6 Отговор
    мерките се предлагат от хора със заплати в шестцифрени суми в евро, със служебни автомобили, и както неведнъж е посочвано - неизбирани от никого !

    Коментиран от #19, #277, #326

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Факт

    996 26 Отговор
    Карам 30-годишно Ауди А4, бензин. Здраво като танк, евтино за поддръжка и вярно служещо като немска овчарка. Изобщо нямам намерение да им купувам електрокарите, направени с отпадъчни материали, струващи поне 30 хиляди еврака.

    Коментиран от #33, #140, #240, #281

  • 9 Русофил

    409 13 Отговор
    Тези 15 годишни коли са "нов внос"

    Коментиран от #196

  • 10 ниакъв проблем

    722 18 Отговор
    когато ес започне да подарява нови коли венага ще си подновим авто-парка но за сега няма как да се случи това недоразумение родило се от поредния лизач на кукловодите които искат да засилят автоиндустрията че милиардите печалби не стигат за войните…
  • 11 Асдф

    569 17 Отговор
    То това не е много еко но е доста алчно. Като решение не е зле, но срока е много малък. 30-40 години може би е ок но те тогава по естествен принцип приключват жизнения си път. Те искат 15 и да вдигнат още цените и пълен монопол - няма кака да стане. Колко хора и компнаии се изхранват с ремонти и продажба на части. Това ще унищожи цяла индустрия. Няма кой да го проеме. Ще стане революция. После ще искат и сградите да се стороят на 50 години, но от техни фирми.

    Коментиран от #35

  • 12 гост

    258 9 Отговор
    какво ще правят "бедните" европейците ,които карат ще карат и хвърлят тези коли на буклука ,иначе ги в момента ни ги продават за не малко пари
  • 13 ирис

    649 15 Отговор
    Драги европейски лидери,имате ли си на идея,че водата е достигнала до точката на кипене.Знаете ли какво ви чака,ако кипне и,че няма къде да си скриете главиците.

    Коментиран от #76

  • 14 Талибаните от ЕС

    487 12 Отговор
    Талибаните от ЕС всеки ден мислят нова простотия на тема, как да им скофтим живота на тия. Като останем без коли и без жилища, ще сме като от оная давоска реклама - нямам нищо и съм щастлив
  • 15 дядо поп

    543 10 Отговор
    ЕС да уеднакви заплатите в съюза и тогава да искат такива забрани . Също големите износители да направят цените на нови автомобили еднакви за всички държави. В момента една нова японска кола струва в САЩ с около 20 до 30% по малко от колкото в страни втора ръка в ЕС. Също така страните от първа ръка в ЕС ползват големи отстъпки. Постави обикновените хора на равна основа и тогава искайте , изедници мръсни!

    Коментиран от #78

  • 16 Данъкоплатец на заплата

    524 9 Отговор
    Да забрани заплати под 15 000 лв и няма да има нъжда от тази забрана за автомобили!!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 незнайко

    533 6 Отговор
    ЕС е по зле и от ХИТЛЕР !!! Забрана за това забрана за онова а къде отиде ДЕМОКРАЦИЯТА ? Май успяха да ни прилъжат и сега КАПИТАЛИЗМА да се развихри !!! Утре ще кажат, не може да имаш пералня по стара от 10 години зощото ни е ЕСО , телевизор по стар от 10 години защото харчи много ток и така нататък !!! Капиталистите ще произвеждат на наш гръб нови стоки а ние ще купуваме щем не щем !!!

    Коментиран от #80, #81, #125, #214

  • 19 Мнение

    409 7 Отговор

    До коментар #5 от "цинизъм":

    Естествено!
    Нали тия марионетки са лобита на шепа хора, повярвали си, че владеят света!
    Защо толкова много ламтят народите да си махнат старите автомобили?!
    Защото те (старите автомобили) издържат много повече от новите, а това дава свобода! Нещо което им бърка на тия от дълбоката държава във зависимите отверстия, понеже така капитализмът ще рухне за отрицателно време и няма да могат да си нагласят следващите планове!

    Опитаха се да въведат т.нар. електрички, чиито ресурси за батерии, се добиват от тежка минна техника и НЕ се рециклират (към момента едва 5% от всички литиево-йонни батерии по света са рециклирани)! А токът за тях идва главно от петрол, въглища и газ!

    Та затова искат да спрат евтините автомобили на обикновените хора! Защото това ги прави малко или много независими!

    Коментиран от #73, #296

  • 20 Кликбейт

    386 4 Отговор
    От една страна, най-вероятно някой чиновник се напъва като глист на мазна ламарина да блесне с ентусиазъм и правоверност, защото към момента средната възраст на колите в ЕС е около 12-13 години, т.е. около половината от автопарка вече е над 15г.

    От друга страна, заговори ли се веднъж за такава регулация, е много вероятно в крайна сметка да се въведе, но с леко изменени параметри, което вече си е притеснително. Смях и закачки им е на ЕК, обаче тракторите на фермерите, пълни с тор, може да стигнат и до Брюксел. Нещо прекаляват с натягането на гайките за екология, безопасност и "сигурност".
  • 21 БАЙ Х@Й ‼️

    333 10 Отговор
    Това Хитлер , и Сталин не са го правили ‼️‼️

    Коментиран от #316

  • 22 Тиквоча

    203 6 Отговор
    Както сами се сещате ще ни го забодат за кой ли път.

    Коментиран от #79, #82, #284

  • 23 БАЙ Х@Й ‼️

    354 5 Отговор
    Какво следва 🤔 забрана на лечение на пенсионери ли ‼️
    ЕСссР🥸

    Коментиран от #29, #123

  • 24 Хахаха

    121 5 Отговор
    Това е нормално че ще искат да ги бракуват все пак рудата стана недостъпна за ЕС пазар сега които които са произведени във последните 5г ще са хит на пазара а със бракуваните ще произвеждат нови хахаха сигорно ще има субсидия за нов автомобил?
  • 25 Комунизъм 2.0

    406 6 Отговор
    Много добре са наясно че много хора не могат да си позволят нови коли, същото е и с натиска да се продават електрически - знаят че са скъпи и няма инфраструктура нито достатъчно електрическа мощности да заменят напълно двг.
    Всичко това се прави с целта да се ограничат свободите на хората. Искат плебеите да се тъпчат в автобуси и метро, докато те да си карат мощните автомобили необезпокоявани и да си хвърчат със самолетите където си искат.
    Ако вярвате че всичко това е за екология и опазване на околната среда, значи сте най-простите гладки мозъци.

    Коментиран от #272

  • 26 Селянин от Перник

    129 12 Отговор
    Ужас, във Винкелград ще ходят само пеш.
  • 27 Бай Ганя

    109 9 Отговор
    Отиде ми Москвето 403 ...........
  • 28 Ааа

    142 2 Отговор
    А дали се сещат , че тогава няма кой да им купува старите коли ?! И ще стане като с електричите
  • 29 незнайко

    238 1 Отговор

    До коментар #23 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Е затова не се бях сетил. Браво . Като нищо могат да кажат до 75 годни живот и КРАЙ !!! Фондовете за пенсии да се пълнят за да има какво да се краде .

    Коментиран от #65

  • 30 Малката кибритопродавачка

    144 2 Отговор
    A новите дали ще горят хуваво...? Дано и пушекът да е бял, екологичо чист и ефтин!
  • 31 Българин

    205 1 Отговор
    Аз си карам каруцата, евтино е, ЕКО. Само не разбрах каруцата ли трябва да е под 15 год. или магарето?

    Коментиран от #57

  • 32 едрфтгъхуйи

    192 4 Отговор

    До коментар #3 от "айдеее":

    Няма как да стане туй щото на 80% от територията дето наричаш "държава" няма такова нещу кату "обществен транспорт"... А там където го има или е скапано уреден, или е недостатъчен като бройка... А обичайно са и двете неща...
  • 33 Буко Баламата

    37 61 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Кое му евтино? Тампоните на мотора по 450лв насачите,съединителя ?

    Коментиран от #40

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Разковем

    208 5 Отговор

    До коментар #11 от "Асдф":

    Всъщност въвеждат тотален европски монопол бетер държавния при соца. Е те тогава евроге . ската кочина ще я разковем и ще тричаме неомарксистите в Брюксел.

    Коментиран от #242

  • 36 Коч Ина

    123 4 Отговор
    такаааа, при капитализма бедните няма да имат коли. Защо пък не. Нали всички мечтаем да станем капиталисти, на това се крепи самият капитализъм
  • 37 Кандидат Милионер

    134 9 Отговор
    Как по- точно ще ми забранят да ремонтирам моята Собственост??Нещо в тази статия ми мирише на фейк!!!

    Коментиран от #39, #43, #54, #287

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Генерал Гъби Гъбев

    152 6 Отговор

    До коментар #37 от "Кандидат Милионер":

    ти може да си я чевръкаш колкото искаш на двора, тук става въпрос за сериозен ремонт в сервиз. Между другото, някъде е забранено да си сменяш сам маслото. Та има как да те изцакат, ако искат и ако ние продължим с гъбобера
  • 40 гост

    24 63 Отговор

    До коментар #33 от "Буко Баламата":

    Той просто имаше предвид , че го кара по 200 км на месец максимум , пък и по моргите още го има и майстора му е братовчед , затова му е "евтино" , хахахх !! Щото нова част от магазин не си е и помислял да купува в живота си !!
  • 41 Последния Софиянец

    150 1 Отговор
    70 процента от колите в България са над 15 години.
  • 42 Румен Първанов

    168 5 Отговор
    Европейски тъпанари !
  • 43 гост

    110 16 Отговор

    До коментар #37 от "Кандидат Милионер":

    Ми те няма нужда да ти забраняват да "ремонтираш" , хахахах !! Просто като идеш на преглед и само ти погледнат в талона , че е производство преди 2010 , за следващата година говоря , и ще те насочат към моргата , хахахаха !!

    Коментиран от #392

  • 44 Ввв

    119 12 Отговор
    Пълни глупости,които дори в най-богатите фантазии няма да се осъществят!!!
  • 45 Темерут

    99 4 Отговор
    Какво ще правят собствениците на ретро автомобили?
    Живи да ги оплачеш.

    Коментиран от #201

  • 46 Ле-ле!

    136 0 Отговор
    Тия западняци много закъсали бе . Едно време сменяха колата на пет години , а сега на петнайсет ....
  • 47 Румен Първанов

    121 5 Отговор
    Европейски тъпанари !
  • 48 гост

    62 14 Отговор
    Както имах удоволствието да напомня вече няколко пъти , датата 2035 за забрана продажба на нови двг НЕ Е СЛУЧАЙНА !!!! Това е точно защото 20250 ще бъдат забранени НАПЪЛНО , няма нови , няма стари , а тогава точно тези от 2035 ще са 15 годишни !! За тези от 1995 вече са закъснели с 15 години да посетят моргата , може и да се глобяваме , хахахаххахаха !!

    Коментиран от #51

  • 49 да бе, чакай ти

    52 1 Отговор

    До коментар #34 от "Умен по цялата глава":

    Все едно като отида до кофата с боклук да хвърля 2 празни бутилки и да ми дадат една пълна?!
  • 50 Простия

    124 2 Отговор
    Ми аз викам, тия дето мислят тея закони. Да стоят в политиката до 40 години и от там да ги бракуваме и тях
  • 51 Баща ти

    67 5 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    Джендър,ти май пак от играене с вибратора,си неразбрал,2035 ще бъде отменена като дата,ЕНП вече промени посоката,защото “усети накъде духа вятъра”

    Коментиран от #52

  • 52 гост

    20 32 Отговор

    До коментар #51 от "Баща ти":

    Да бе , да , ще бъде променена , на 2030 , хахахахха !! Както беше и първоначалния вариант всъщност !! За твое сведение това е общо за ЕС , а има 5-6 страни , които ВЕЧЕ са обявили 2030 за такава дата , хахаха !! Да не говорим , че в Норвегия е още СЛЕДВАЩАТА година !!
  • 53 Дивотията на ЕгейС няма край

    127 3 Отговор
    Освен, че във всеки един момент може да ти блокират сметките по всякакъв повод, вече даже искат да ти налагат да харчиш определена сума от заплатата за еди колко си време! Т.е.парите стават като купони или ваучери със определен срок! И те таксуват, че си им дал парите си да ги раздават на който те репат за кредити!
    Така, че...Капитализъм с банани!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 драган и петкан

    89 5 Отговор
    И понеже Европа е стара и дефектна, трябва да се забрани да вземат нефелни решения. Да ходят да .... с мигрантите, те само това могат.
  • 56 Бедняк

    62 1 Отговор
    За нас няма ли да има дерогация?
    Лошото е ,че Делянчо 1 и Делянчо2 ще я премахнат.
  • 57 каруцар

    83 0 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    Нито каруцата, нито коня. Каруцарят требва да е под 15 и задължително мургав.
  • 58 Кандидат Милионер

    48 0 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    То добре това с моята кола ,ама като имам още 50 такива в Автокъщата ми за продаване кво прайм???

    Коментиран от #66, #271

  • 59 Край

    109 0 Отговор
    Е това е номера - първо ни продават старите си коли после ни забраняват да ги караме за да си купим нови.
  • 60 Мдаааа

    89 2 Отговор
    Ами тогава да ни оеднаквят заплатите в Еросъюза. Щом изпълняваме дадени правила, трябва да сме на равно и по други. Ако мога с едногодишна заплата да си купя нова кола, като тях нямам нищо на против!

    Коментиран от #135

  • 61 Механик

    195 3 Отговор
    Нещата отиват на към тотално отнемане на правата на хората. Ограничения, забрани, допълнително измислени данъци и такси.
    А народа спи и си мисли, че оня дето точи ножа го точи за охранява стадото.
    Народа спи. С голям кеф си вади "карта та дрънка", щото така се чувства модерен, а и му правят отстъпка от цената. На кило захар му "отстъпват" половин стотинка и шилето е доволно.
    А не му иде на акъл, че в тоя момент едни алчни чичковци правят на шилето "въглеродна карта" и ще дойде момент, когато на казата ще ти кажат "Е да, имате пари да купите това месо, ама миналия месец сте купили пак и това ви е вдигнало въглеродния отпечатък и сега във връзка с последните изисквания на Намсикойси Съюз, нямате право на нова покупка. Ако искате може вместо мсо да купите малко брашно от насекоми. Разбира се срещу допълнително заплащане. Но да не е повече от кило"
    Не ви се вярва нали? Не ви се вярва, но е вярно.
  • 62 Галя от ПосолствоТО

    124 4 Отговор
    Не, това въобще не е лобизъм в полза на автомобилните компании. Яжте скакалци, не пътувайте и най вече плащайте за вредните емисии като ядете боб нелегално. И който има две жилища, да отстъпи по голямото за бежанци, и да им плаща разноските.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Другият един

    71 2 Отговор
    Оооо : Пак шетаме на корпорациите и банките и трием коментарите на несъгласните с новите директиви в името на човека и чистата природа
  • 65 Аз съм

    89 0 Отговор

    До коментар #29 от "незнайко":

    Дааааа, работиш до 70, на 75 ти дърпат щепсела.... То, затова за тия от ЕС,, пък и не само им е смъртна гледка : Дърт пенсионер, на колело, да се лекува с народна медицина !
  • 66 гост

    16 56 Отговор

    До коментар #58 от "Кандидат Милионер":

    Ми търсиш коя фирма дава най- висока цена за скрап , кво праиш , хахха !! Хората поне ти дават време , а и половината и повечето и без това си ги купил точно от моргата , преди тука да разправяш как са "баба дето е ходила само до магазина с тях" хахаха !!

    Коментиран от #132

  • 67 Споко

    68 4 Отговор
    Това няма да мине . Малко е като с директивата за кривите краставици.
  • 68 Румен Попов

    82 1 Отговор
    Все повече решения на Брюксел започват да се вместват в същото определение за "остатъчна администрация".
  • 69 е с това вече

    89 4 Отговор
    Е с това вече Брюксел окончателно ще изплиска легена..
  • 70 Аз съм

    123 1 Отговор
    Номерът с жабата и горещата вода работи с всичка сила ! Ако метнеш една жаба в гореща вода, ще направи некъв гърч и ще изскочи. Ако я сложиш в студена вода и полеееека загряващ, тя ще се свари без да шавне . Под предлог, че се грижат за нас, ни варят полека.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Калбо

    114 6 Отговор
    След време ще ни налагат колко време трябва да чукаш жена си
    Колко да се храним да пием колко деца да имаш
    Откакто го измислиха този Европейски съюз нищо добро досега не е направено само забрани забрани забрани мръсна долна работа е това европейският съюз европейците ще бягат в азиатската част на света
    Освен ако не забранят и да напускаме Европейския съюз
  • 73 ФАКТИ

    5 18 Отговор

    До коментар #19 от "Мнение":

    Реалността е друга

    Коментиран от #153, #154

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Нашенец

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "ирис":

    Има има един болюк острови .
  • 77 ЩОМ Е ПО МАЛКО ДА ЗАМЪРСЯВАМЕ

    35 9 Отговор
    НИКАКВИ ДАНЪЦИ НИНКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ. ДА УВЕЛИЧАТ ГОРИВАТА ДВОЙНО, ГАЗ - 3.00ЛВ., НАФТА И БЕНЗИН 6.00 ЛВ. КОЙТО КАРА МНОГО ЩЕ ПЛАЩА МНОГО, НИЩО ЧЕ Е С НОВ АВТОМОБИЛ. СТАРИТЕ СИ ХАРЧАТ МНОГО И СЕ ЧУПЯТ ПО-ЧЕСТО, ОТТАМ И ИЗЛИЗАТ СКЪПО ДА ГО ПРИТЕЖАВАШ. ДАЖЕ И ВИНЕТКИТЕ ДА МАХНАТ. КОЙТО НАВЪРТА 50 000 НА ГОДИНА ЗАМЪРСЯВА ВЪЗДУХА И РАЗБИВА ПЪТЯ МН. ПОВ. ОТ СТАР АВТОМОБИЛ МИНАВАЩ 5000 ГОДИШНО. А 3 ТОННИТЕ ЕЛ. ДЖИПОВЕ НЕ РАЗБИВАТ ЛИ ПЪТЯ ПОВ. ОТ ФИЕСТА?
  • 78 Нашенец

    45 6 Отговор

    До коментар #15 от "дядо поп":

    Постепенно ще влезете в час,особенно ония дето скачаха.
  • 79 Нашенец

    34 3 Отговор

    До коментар #22 от "Тиквоча":

    Постепенно ще влезете в час,особенно ония дето скачаха.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Нашенец

    28 4 Отговор

    До коментар #18 от "незнайко":

    Постепенно ще влезете в час,особенно ония дето скач аха
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 КЪДЕ ГИ?

    28 5 Отговор
    КИТАЙЦИТЕ ИМАТ ЕДНИ МАЛКИ ЕЛЕКТРИЧКИ ПО 3-5000 ДОЛАРА, ВДИГАТ 40-50 КМ/Ч ЗА ГРАДА СА СУПЕР. ДА ХОДИШ НА РАБОТА, НА ПАЗАР, НА КРЪЧМА...

    Коментиран от #149

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ЕХА!!!

    54 1 Отговор
    Сега освен ракия ще поправяме и коли на тъмно!
  • 86 Админ

    101 3 Отговор
    Започна да писва,от този евро съюз...това си е тирания от страна на евро съюза...стига...който не е съгласен с тях, с мнението на Европа е враг...тирания, за всичко, и във всички сфери на живота. Евро съюза не е това за което се представя...съюз, създаден с цел контрол над хората

    Коментиран от #94

  • 87 НАСТЪПВА ВЪРЛ КОМУНИЗЪМ!

    49 3 Отговор
    АБЕ, ЕССС какво правите, вие да не би да сте чели Ленин и Сталин?

    Коментиран от #168

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Гост

    62 4 Отговор
    Стига простотии ...За мен е по добре да си купя нова кола...нафта или бензин гуми и масла и да забравя за сервиз в близките 6...7 год.Довчера четем че хората не могат да се нахранят както трябва поади липса на парички и изведнъж да им спрем колите....На бюрократите от Брюксел очилата нещо са им запотени...
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 13675

    65 3 Отговор
    ЕС, иска и въвежда, но хората е време да кажат духайте друсани, ненормални, алчни говеда то па бива, ама прекалихте
  • 92 Ржко

    69 2 Отговор
    Алююююю!А СО2 емисиите?Сега да ми обяснят как ще ги борят като въглеродния отпечатък от производството е почти толкова голям колкото при 30-40 годишна експлоатация на МПС?!?Явно екологията е ала-бала и всичко се върти около едни пари.Вашите пари, който тези ще приберат политиците за да живеят по-дълго и по-добре от вас!Аз лично смятам да изхвърли ЕС в коша!
  • 93 Скорпион

    72 3 Отговор
    Сега ли разбрахте, че сме "свободни "роби. Може би трябва да премахнем робовладелците.
  • 94 НАФАРФОРИЙ

    47 6 Отговор

    До коментар #86 от "Админ":

    Не, в ЕС четат само Хитлер, Гьобелс, Алън Дълес и Шваб

    Коментиран от #96

  • 95 Кемтрейлс

    13 18 Отговор
    фейк е това, не се хващайте!!!
    поредната хибридка....

    Коментиран от #137

  • 96 НАФАРФОРИЙ

    26 2 Отговор

    До коментар #94 от "НАФАРФОРИЙ":

    А, и веднъж са прочели Винету...
  • 97 450 млн. Евопейци

    55 4 Отговор
    Ес става все по вреден, време е да отива за скрап!
  • 98 Пейо

    99 6 Отговор
    ЗАВЪРНАХ СЕ, НАВСЯКЪДЕ СТУДЕНО.
    ПЕЧКАТА НЕ ПАЛЕНА С ГОДИНИ.
    СЪСЕДИТЕ МЕ ГЛЕДАТ УМОРЕНО.
    НАВРЕД ТРЪНАЦИ, ТРЪНИ И КЪПИНИ.

    ДО КЪЩАТА НИ , ВЕЧЕ НЯМА ПЪТ.
    ГОДИНИТЕ СА ПЪТЯ РАЗРУШИЛИ.
    ДЪРЖАВАТА НИ Е НА КРЪСТОПЪТ.
    ПРОДАДОХА Я ПАРТИИТЕ МИЛИ.

    ЗАЩО СЕ ВЪРНАХ? НИКОЙ НЕ МЕ ЧАКА.
    БЕЗ РАБОТА, ПРИЯТЕЛИ , БЕЗ ДОМ.
    В ДУШАТА МИ ПРИИЖДА БАВНО МРАКА.
    СГУШИХ СЕ И ПЛАКАХ МЪЛЧЕШКОМ.

    РОДИНАТА НАПУСНАХ АЗ ОТДАВНА.
    СКИТАХ ПО СВЕТА ОТ ГРАД НА ГРАД.
    ВЕЧЕ СМЕ ИСТОРИЯ БЕЗСЛАВНА.
    ЦИГАНИЯ, СМЕТИЩА И СМРАД.

    В ЕВРОПА СМЕ, НО САМО НА ХАРТИЯ .
    СЛУГУВАМЕ НА ВСИЧКИ ПО СВЕТА.
    СМЕНИХМЕ САМО СВОЯТА РОБИЯ.
    НАДЕЖДИТЕ СА ВЕЧЕ В ПЕПЕЛТА.

    РОДИНО МОЯ, КАКВО ОТ ТЕБ ОСТАНА?
    ПРЕДАТЕЛИТЕ ВЕЧНО СА НА ВЛАСТ.
    РАБОТИМ САМО ЗА ЕДНА ПРЕХРАНА.
    БЪЛГАРИЯ ТОПИ СЕ ВСЕКИ ЧАС.

    ДЕЦАТА НИ ИЗБЯГАХА НАВЕКИ.
    ТЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ РАЗБЕРЕТЕ.
    ТРЪНЯСАХА УТЪПКАНИ ПЪТЕКИ.
    ПРОГОНИХМЕ СИ НИЕ, СИНОВЕТЕ.

    ПЕЙО ПЕЕВ
  • 99 хахах

    32 0 Отговор
    нали са за екологичен преход, правят ли сметка колко боклук ще има
  • 100 Класика

    66 5 Отговор
    Като дойде Тръмп,сектата от 250 луди на 13 етаж в Брюксел ще отиде при бай Ставри!!!!!
    Трюдо Нехамер Байдън Урсула Шолц Макрон и останалите престъпници !
    Трябва да разграничим ЕС от шайка луди нападнали света преди 4 години!
  • 101 Туй дето него знаеш

    50 3 Отговор
    Европейските чиновници да приемат и забрана на всички на 15 години жители да работят и да ядат зада не се пълнят тоалетните излишно. Да им дават да дишат само по 12 часа на ден да пият вода само от дъжда и тогава да се къпят. Като виждам какви същества са завършили Харварт и какви са станали Академици се чудя дипломата дали заслужава да има разсъдъка на едно Чехълче изкъпано със сапун
  • 102 Бай Тошо

    12 90 Отговор
    Не е необходимо всеки прошляк, едва свързващ двата края, да кара кола, т.е. стар дарак! Като намаш добри доходи - има обществен транспорт. Едно време за Жигула се чакаше по 10 години.

    Коментиран от #106, #115

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Паднал от небето

    56 1 Отговор
    Разработената овехтяла Урсула отдавна е трябвало да бъде бракувана и претопена изгорена. Нямаше да пакости света с присъствието си и некомпетентност света. Защо чакат 15 години ли ще цвъка идеотщини
  • 105 Дедо

    57 0 Отговор
    Ами то има стари коли по надеждни от новите ?? Тогава кво правим. Опира на Лобизъм корупция
  • 106 Паднал от небето

    84 2 Отговор

    До коментар #102 от "Бай Тошо":

    Кой си ти да казваш че автомобила било екстра. Знаеш ли с какво инвалид може да отиде за храна или на лекар за лекарства и т.н. Никой няма право да ограничава правото на придвижване на хората
  • 107 Шофера

    25 1 Отговор
    Пак големи напъни,да се намали производтсвото на коли само BMV от едно място бълва 800 000 бр.на година направете си сметка колко милиона коли на година от цялото световно производтсво . колко енергия и материали
  • 108 Шофера

    14 0 Отговор
    Пак големи напъни,да се намали производтсвото на коли само BMV от едно място бълва 800 000 бр.на година направете си сметка колко милиона коли на година от цялото световно производтсво . колко енергия и материали
  • 109 Туй дето него знаеш

    61 0 Отговор
    30 процента от новите автомобили дава дефекти още първата година. За електрическите дефектите са по-високи . Срока на ремонтите драстично се увеличава всяка година заради липса на компетентни кадри.
  • 110 Илиян

    45 1 Отговор
    Може,но дават ми нова и тогава ми взимат старата.Иначе ние ще си караме старите а те ще си командват Брюксел.
  • 111 Фа. Ши. Зо. Де. Мо. Крация

    70 3 Отговор
    Утре ЕС ще направи закон, че си престъпник ако не ходиш с мушната отзад краставица в поткрепа на лгбт изродите.
  • 112 Халваджан

    57 1 Отговор
    Е тук ЕС вече да си еб-е мамата ,когато заплатата ми зависи от ЕС тогава да ми кажат каква кола ще карам
  • 113 Абе

    81 0 Отговор
    От Брюксел в последните години излизат само санкции, забрани, регулации, ограничения, квоти, нищо позитивно и съзидателно.
  • 114 007 лиценз ту кил

    64 3 Отговор
    Това е хитър ход, за да не може Путин да нападне Европа, защото неговите танкове са над 15 години.

    Коментиран от #116

  • 115 Шредера

    67 2 Отговор

    До коментар #102 от "Бай Тошо":

    Прогнилия ЕС трябва да бъде разрушен, стана на повече от 15г. И дава неотстраними дефекти...
  • 116 НАФАРФОРИЙ

    35 1 Отговор

    До коментар #114 от "007 лиценз ту кил":

    Той Путин е виновен, че ЕС ни го навира пет ката...
  • 117 Въпреки

    31 5 Отговор
    Съгласни сме. Но преди това минималната заплата в целият европейски съюз да бъде 1200 евро
  • 118 Д-р Хаус

    37 2 Отговор
    Някой беше казал, че в ЕС се замисля закон, че ще се преследва като престъпник всеки, който не ходи с мушната отзад краставица. Това трябвало да обединява лгбт матряла в борбата срещу Путин.
    Изобщо, демокрация...
  • 119 Софиянец

    54 2 Отговор
    Хихихи, да видим как ще реагира простия ганьо и дали пак ще си седи вкъщи вместо да ходи да гласува! Евро Джендъро тротиненткаджиите ще му откраднат правото на собственост!

    Коментиран от #126

  • 120 Бивш европеец

    55 0 Отговор
    Предлагам да се съборят всички сгради в Европа по-стари от 50 години, поради опасност от срутване
  • 121 Голем смях

    59 1 Отговор

    До коментар #3 от "айдеее":

    Че той обществения транспорт по-дърт от колите ...Направо минаваме на магарета .

    Коментиран от #243

  • 122 Най важната новина

    57 1 Отговор
    От Давос наредиха да започне драконовска цензура срещу всеки който се съпротивлява на фашизоидната доктрина на Шваб и компания. А Кристалина-Сталинка от МВФ да ускори цифровизацията на парите, за нуждите на "Прекрасния нов свят" без собственост и пари...
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Местния Козар

    48 2 Отговор

    До коментар #18 от "незнайко":

    А иначе се разправяше как ония на острова съжалявали за брекзит и щели да умрат от глад, пък като гледам май удариха кьоравото......
  • 126 Селския

    18 1 Отговор

    До коментар #119 от "Софиянец":

    Пак ще си дреме в къщи и ще ходи да работи за стотинки.......
  • 127 Еха

    21 1 Отговор
    Айде на каруците. Сит на гладен вера не лови.
  • 128 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    44 1 Отговор
    Предлагам в допълнение да пенсионират всички хора над 50 години! С европейска пенсия!

    Коментиран от #365, #384, #398

  • 129 еврофашизъм

    38 2 Отговор
    еврогейският съюз иска да доубие бедния български социален роб.
  • 130 ъхъ

    41 2 Отговор
    Македонците поне още могат да се спасят, да гледат какво се случва и да си помислят. Скоро май ще се редим за македонски паспорти!
  • 131 НАГЛОСТА

    60 2 Отговор
    Ало , да кажа на наглеците ! Имам кола 2007 г , тоест на 17г. Колата ми е като нова , карам я всеки ден . 100% технически здрава , върши ми идеална работа , нито пуши като някои 5 годишни коли , нито карам с гуми цървули , като някои 5годишни коли. Така че тези от европейският съюз да ходат да се прегледат !

    Коментиран от #395

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Шифиор

    33 2 Отговор
    И що не го духат от ес

    Коментиран от #213

  • 134 Урко

    31 1 Отговор
    Ами та мърсула фоч лайнен да забрани и производство на нови дамски превръзки.Старите да ползват поне по три,-четири месеца една за икономия на дървесина за направа на нови.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Вуйчо Ваня

    40 2 Отговор

    До коментар #95 от "Кемтрейлс":

    Абе това фейк, онова фейк, третото и то, а все по-дълбоко ни влиза...
    Що така?
  • 138 Анонимен

    17 4 Отговор
    Това е добре когато дадат по една нова кола на хората безвъзмездно
  • 139 Толуп Трети

    30 2 Отговор
    Матряла няма нужда от кола, има нужда само да лапа на Урсула мухите
  • 140 Деций

    26 7 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Е това им е проблема,че е здраво,и ,че върви евтино и не замърсява!А какво правим с ретро автомобилите?До скоро имах 5 автомобила,единият беше Ауди 100 авант 2.8 куатро,с всички възможни екстри за времето в което е произведено.Беше 1993 г,и въпреки годините и километрите на прегледите даваше смайващи резултати,по добри от на новите коли.Колата беше в топ състояние,с много приятен ход и много сигурно поведение на пътя,дори и в пределната за нея скорост от 220 км/ч.Само за последната година и половина вкарах в нея 6000 лв.Сега радва един колекционер,който допълнително е инвестирала в нея 20000 лв.В момента карам Е класа ,доста по модерен автомобил,който не е нищо повече от стотицата!Сега съм в процес на търсене на такова Ауди, търся читав екземпляр до 150/200 хиляди км,но намирам на цена която не ме удовлетворява,под 12/15 хиляди Евро няма такива коли!Та годините нямат значение когато автомобила е в състояние!

    Коментиран от #142

  • 141 ЕС-дефектен прцесор

    44 2 Отговор
    ЕС комисията очевидно има нужда от бракуване, тъй като служителите в нея страдат от необратими мозъчни дефекти.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Някой си

    54 3 Отговор
    Сега вече очаквам от ЕС да предложат всички хора над 65 г.да бъдат избивани до крак, защото не са полезни за обществото ! Скапаняци !

    Коментиран от #148, #150, #174

  • 144 Българин

    51 2 Отговор
    Кога ще има революция против ЕС?
  • 145 Язе

    34 0 Отговор
    Ако за забраната за продажбата на стари коли има някакъв смисъл то за ремонта няма никакъв. Само си представете това да се случи. Колко коли в БГ са на повече от 15 години? Колко коли ще се търкалят по пътищата без право на ремонт и колко инциденти могат да се случат?

    Коментиран от #160

  • 146 Технически въпроси

    38 1 Отговор
    Има самолети които летят от над 30г.Като всяка техника трябва да отговарят на техническите изисквания а те са свързани със законите на физиката и химията и не се влияят от Европейския парламент.Накратко ако колата е изправна технически няма значение кога е произведена.Мерилото за живот в техниката са пробег километри и мото часове . Има модели от преди 50г които и до сега се правят.
  • 147 Някой си

    21 1 Отговор
    Сега вече очаквам от ЕС да предложат всички хора над 65 г.да бъдат избивани до крак, защото вече не са полезни за обществото !!!

    Коментиран от #156

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 гост

    11 8 Отговор

    До коментар #83 от "КЪДЕ ГИ?":

    И европейците ги имат и даже не искат книжка за тях и са по 40-50 евро на месец наем , без грам други разходи , ама тукашните тежкари могат да карат само " немски премиум" и да си мислят , че никой не вдява какви комплекси са им изпили мозъка !
  • 150 Д-р Хаус

    29 3 Отговор

    До коментар #143 от "Някой си":

    Не, няма да бъдат избивани, а хуманно ефтаназирани по здравна пътека. В Канада, тая система за социално слаби и такива които не могат да си обслужват кредитите, вече работи...
  • 151 Мммммм, дааааа

    42 1 Отговор
    Моята от два месеца е на 20 години и е по-здрава от доста нови модели, дето хвърлят ангренажите още преди първите 10 000 км.
    Освен това за колите като моята все още се произвеждат и има произведени резервни части за милиони евра. Да не казвам милиарди. Ще накарат търговците да ги хвърлят ли? Съмнява ме. Но, ако все пак тази идея намери почва и бъде въведена, ще е настъпил моментът да напуснем тази кочина, наречена ЕС. Англичаните не са по-прости от нас със сигурност и си биха камшиците овреме.

    Коментиран от #163

  • 152 Каскет

    20 2 Отговор
    Отново отвличане на вниманието от истинските проблеми.
  • 153 САП

    20 1 Отговор

    До коментар #73 от "ФАКТИ":

    Поредните сметки без кръчмар.
    Само не разбрах колко е замърсява един нов електромобил докато се произведе.

    Верни но дендициозно подбрани факти. Без да се представят цялата картина.

    За сега няма промишлено реализирано рециклирани на литиево йонни батерии.

    Акомулирането на енергия чрез химически реакции, винаги е било скъпо удоволствие.
    Трябва принципно нов метод за сахранение на енергия за да има наистина качествен скок.

    За сега ел. колите за да компенсират вредите от производството си на електромобилите са нужни 9-10 години, а за бензиновите 4-5 години .
  • 154 Мнение

    16 3 Отговор

    До коментар #73 от "ФАКТИ":

    Абе тоя от това видео що не каза, че електричеството в световния енергиен микс се произвежда основно от ПЕТРОЛ ГАЗ И ВЪГЛИЩА????? ДЕМЕК ПАК ЩЕ ТРЯБВА ДА СОНДИРАТ НЕФТ И ЗА СЕГАШНИТЕ ЕЛЕКТРИЧКИ, ЗАЩОТО НЯМА ВЕИ АЛТЕРНАТИВА!!!

    Каква алтернатива има в момента?!
    НИКАКВА!!!
    НЕФТ, ГАЗ И ВЪГЛИЩА!!!! ТОВА СА ИЗТОЧНИЦИТЕ ЗА ТОК!!! ОСТАНАЛОТО Е ПРЕНЕБРЕЖИМО МАЛКО!!!

    А ЩО НЕ КАЗА ЧЕ ОТ НЕФТЕНИТЕ ПРОДУКТИ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ НЯКОИ ПЛАСТМАСОВИ ПРОДУКТИ?!
    ДЕМЕК И ЗА СЪВРЕМЕННИТЕ ЕЛЕКТРИЧКИ ПАК ЩЕ ТРЯБВА НЕФТ!!!

    И факти, как така разрешавате споделянето на линкове към чужди вам сайтове???
  • 155 Аха, да добре

    10 1 Отговор
    А ретро автомобилите ?

    Коментиран от #157

  • 156 гост

    15 6 Отговор

    До коментар #147 от "Някой си":

    Напротив , хората над 65 са най- сигурните данъкоплатци и потребители в Европа , Испания , Португалия и Италия се избиват да ги привличат да се заселят в тях !! Харчат 100 процента от дохода си за ежедневни нужди , не спестяват и не влагат в нищо ! Освен това сто пъти по- лесно им се угажда от див тинейджър и намусен работещ , дето му е крив целия свят !! Даже Ердоган направи специална агенция в Турция с държавни бюджет , с цел до 2030 поне 10 милиона пенсионера от ЕС да се преселят в Турция ! Ако ние докараме само 5 милиона , което е в пъти по- лесно , при положение , че сме в ЕС и с евро , БВП на България ще скочи двойно , без нищо друго , а доходите поне ще се удвоят !

    Коментиран от #162, #197

  • 157 гост

    4 8 Отговор

    До коментар #155 от "Аха, да добре":

    Ретро автомобилите не са за ежедневни нужди и си имат един куп ограничения ! Накратко не ти се урежда врътката , да не се моря да обяснявам !
  • 158 Японеца

    25 1 Отговор
    В соца беше по-спокойно ! Чакаш 15, караш 20, и още 20 ще изкарат децата!
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 гост

    7 35 Отговор

    До коментар #145 от "Язе":

    Пак не вдяваш , да не се " ремонтират" означава , че няма да минават преглед , щото на 15 годишна кола нередности да искаш , да не говорим , че само газовете и стигат за нередност , няма да подлежат на застраховане и т.н , просто чукне ли 15 , единствения път е към моргата !!

    Коментиран от #182, #190

  • 161 Ха ха ха

    13 1 Отговор
    Имам една 14 годишна кола, бензинов атмосферен двигател, класически автоматик, 4 клапана на цилиндър, 4 цилиндъра, на 42300 ИСТИНСКИ километри, с топъл гараж и редовна годишна поддръжка. Карам основно служебна.
  • 162 Иван Вазов

    17 2 Отговор

    До коментар #156 от "гост":

    Тия европейски пенсионери си искат е.ба.не. Ти дъщеря имаш ли?

    Коментиран от #183

  • 163 Йоцо

    11 1 Отговор

    До коментар #151 от "Мммммм, дааааа":

    Англия е част от "зелената сделка". Те са същия к.у.р като нас.
  • 164 Соломон

    32 0 Отговор
    и правилно да се забранят само ние богатите ще караме коли. Е, може и политиците хайдуци да се возят в служебни майбаси, закупени от изгърбения от работа български народ от шепата мошеници и крадци.
  • 165 Паднал от небето

    20 1 Отговор
    За това Германия праща на Украйна танкове от 1960г. Така ще превземат суровини и ресурси да произвеждат много автомобили и евтини даже Китай и Русия заедно ще бъдат попедени и ще им паднат на колене да се молят на еврогеиците.Да си спомнят разказа за младежите които натоварили всички старци да ги закарат на сметището но децата им казали да не изхвърлят каруцата защото след време ще трябва да изхвърлят и тях
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Това

    24 1 Отговор
    Не е просто глупост, а опит за дискриминационен диктат !
  • 168 Чели-недочели

    26 0 Отговор

    До коментар #87 от "НАСТЪПВА ВЪРЛ КОМУНИЗЪМ!":

    Да прочетат и Маркс и Енгелс за
    невъзможността на управляващата класа да запази в неизменен вид своето господство, т.е. това е ситуация, при която управляващата класа не може, а потиснатите класи не искат, да живеят постарому. Резултат революции, стачки и пр. Справка Германия, Франция, а скоро и цяла Европа.
  • 169 БАРС

    20 0 Отговор
    ДА СЕ ОБЯВИМ ПРОТИВ ТАКИВА РЕШЕНИЯ.НЯМАШЕ ДА ИМА ПРБЛЕМ АКО НОВАТА КОЛА СТРУВАШЕ ПРММЕРНО ОТ 5000 ДО 10 000 МАКСИМУМ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВА МАРКА.
  • 170 Йордан Василев

    12 1 Отговор
    Чели недочели, това горе долу е така, но Ленин дава определението за революционна ситуация.
  • 171 Аз си

    34 0 Отговор
    Карам над 20-годишна, як двигател бензин, с верига, около 150 000 реални, никакви съществени проблеми. Нека ми обяснят тияпростаци защо трябва да я сменям ! Ах да, сетих се..... - защото някой им плаща да лъжат безсрамно, за да върви търговията !
  • 172 Ставри

    35 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мисирка":

    От ЕС да обуват прашките и на магистралата да видят как се изкарват пари за нов автомобил
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 От ЕС

    18 3 Отговор

    До коментар #143 от "Някой си":

    Скоро ще почнат и да ни бесят по стълбовете
  • 175 Лумпен

    45 0 Отговор
    Аз пък искам всички в Европарламента да се возят на велосипеди!
    Без седалка!
    Така ще се намали техния въглероден отпечатък до нула !
    Каквато са за мен!
  • 176 Емо

    34 4 Отговор
    Директорът съм на Медицински център "Макаров и Калашников" ООД - успешно лекуваме олигофрения и даже необратими мозъчни увреждания, за евродепутати, и служители от комисията на ЕС има големи намаления- за тях има и евтин дневен диспансер. У повечето пациенти откриваме, че само едната половина на мозъчната кора функционира, искаме да им присадим мозък, но те не само че не желаят, но искат да ампутираме и другата половина от мозъка. Такива били според тях европейските ценности. Съобразяма се с желанието им, ампутираме и ги пращаме пак в Брюксел. Даваме им медицински картони с диагноза - "Остатъчно човешко същество".
  • 177 До Лумпен

    17 0 Отговор
    Добра идея, но тръбата на седалката да си стои !
  • 178 Бай Хой

    33 0 Отговор

    До коментар #3 от "айдеее":

    То и общественият транспорт е с 80% автопарк над 15години.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Аз-ът

    40 1 Отговор
    Аз пък предлагам да им теглим една..... И да забраним прилагането на еуродирективите (равносилни на самоубийство) на територията на България.
    Влюбените в Брюкселските олигофрений да бъда изпращани с еднопосочни билети...
  • 181 Инди Раганди

    23 0 Отговор
    Карам последен модел на Рено ( Рено 5 на 35 години ). Малко е гадно да ти забраняват да караш последният модел, нали?
  • 182 Деций

    43 0 Отговор

    До коментар #160 от "гост":

    Във френския Прованс е пълно с автомобили на 30/40 г и хората си ги карат,и нямат намерение да ги сменят.Нещо повече,колите са с номерата когато са закупени и регистрирани като нови.На никой не му минава през ума да ги сменя и пререгистрира.А тук колко пъти грабиха пари от гражданите?
  • 183 Това

    6 2 Отговор

    До коментар #162 от "Иван Вазов":

    не е проблем.
    Ще подложа тебе отдолу. Дупе пол нема.
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Никола

    16 1 Отговор
    Модераторе това те чака и тебе,скоро ще си безработен или умрял он новият вирус който ще го пуснат
  • 186 БгТопИдиот🇧🇬

    23 1 Отговор
    ЕС иска забрана за ремонт и продажба на коли над 15-годишна възраст

    БгТопИдиот: ЕС за го .уха под вода с федалските си измишльотини.
  • 187 Русоробскu фронт

    4 29 Отговор
    Рано или късно ще бракуват путинисти които дрискат в коментарите.....

    Коментиран от #192

  • 188 Митхат Паша

    21 1 Отговор
    За такива коли няма да има забрана ако са боядисани с цветове на дъгата!!!!!!.......
  • 189 С ВНОСКА И 10 ГОД ЧАКАНЕ.

    6 9 Отговор
    Я ДА ДОЙДЕ ПУТИН ДА ЗАБРАНИ ВНОСА ОТ ЗАПАД И ДА ИМА НА ПАЗАРА САМО КИТАЙСКИ МОСКВИЧИ ОТ 55000ЛВ?

    Коментиран от #191

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Оракула

    21 3 Отговор

    До коментар #189 от "С ВНОСКА И 10 ГОД ЧАКАНЕ.":

    Преди да дойде Путин ще има доста да поядеш Евро мухи и хлебарки
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Бай Иван

    26 1 Отговор
    Всеки ден в ЕС, всеки ден нова и.ди.отия!
  • 194 А бе,що не си

    25 4 Отговор
    иб@т иди отите евро гейски!Вън България от ес ес и нато!Докога ще ги търпим тези джендъри! Унищожиха ни Държавата!!!Сега и колите ще ни вземат,останаха само жилищата ни!И на тях ще посегнат!Само Възраждане!!!
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 гост

    3 10 Отговор
    От любопитство се разходих в една-две "Автокъщи", няма ли закон, който да ограничи продажбата на подобни автомобили - от три, сглобяват една? Заварки, коя читава, коя не, греди, еарбеци? и после човек си мисли, че автомобила е безопасен?

    Коментиран от #332

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Тити

    9 1 Отговор
    То много хубаво ама във България няма никакви субсидии да си купиш нова кола.
  • 201 Сър

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Темерут":

    Ще си го дерегистрирам и ще си седи в гаража. И без това не се кара
  • 202 Калин

    31 2 Отговор
    Еврофашистите няма да се спрат. Не ви искаме новите коли , за да ви поддържаме умрялата икономика! Старите са много по-здрави и много по-добри и най-важното много по-евтини за подръжка!
  • 203 Статията куца

    8 6 Отговор
    Заглавието на стията е вярно, но съдаржанието е непълно. В чужда европейска медия се обяснява, че една от целите на новия регламент е да се улесни ремонта на стари превозни средства на по-устойчив и отговорен начин, в което няма нищо лошо. " Остатъчните превозни средства" се отнасят за тези, които претърпяват повреди, свързани с части като двигател, трансмисия, спирачки, волан и шаси, и които са на около 15 г. Споко, никой няма да забрани да се предвиждат МПС в нормално техническо състояние независимо от годините на МПС.

    Коментиран от #206

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Европа ли, двммде

    21 1 Отговор
    Зеленото талибанство с нови върхове, а още сме само в подножието.
  • 206 ха ха

    15 1 Отговор

    До коментар #203 от "Статията куца":

    не е наредил посланика , не са го приели като закон нашенските велможи
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 асдасдсда

    13 2 Отговор
    И как точно ще ми забранят да ремонтирам дори 40-годишна кола?

    Коментиран от #212

  • 209 Реалист

    13 1 Отговор
    Боко и Кирягата имат кинти за нови коли те са откраднали гласувайте пак за тех
  • 210 Когато подигравките минат границата!

    22 1 Отговор
    Мозъчната хомосексуалност не се лекува, само се избива с чук и бухалка! Време е!
  • 211 хайде пак

    26 0 Отговор
    Производителите на коли са отчели намаляване на продажбите. И как да принудят хората да си подменят колите....със закон. Нещо полудяха. Една шепа милиардери, разделят си света, но все им е малко.
  • 212 Как така

    11 4 Отговор

    До коментар #208 от "асдасдсда":

    Ще ти забранят ли? Много лесно! Със директива,пич! Няма мърдане! Първо си изчистиха таралясниците( по евтино е примерно да ти е подари,отколкото да е мине на ГТП),което отвори огромен пазар за автокъщите у нас.Сега ще обърнат схемата.Там ,за по скъсаните,ще има секънд хенд,но по лъскави! Тук,ще ги продаваме за скраб- на фирмите,за стотачка.Иначе здрава глоба ,с други екстри. Сам ще е закараш в техните складове.Ето как едновременно ще изчистят парка в страната,и ще принудят мнозина да купуват електрокарчета на кредит.Нямало да те задължат ли?
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Димитър Иванов

    17 2 Отговор

    До коментар #18 от "незнайко":

    Хитлер не можа да завладее Европа,но неговите наследници -да.
  • 215 Хохо Бохо

    6 3 Отговор
    То и по комунизЪма се чакаше 7-8 години за кола,та нищо ново, поне банани има

    Коментиран от #286

  • 216 Българин

    2 11 Отговор
    1/3 от тия дето мечтаят за матушката и още работят нещо ще останат без работа, а друга 1/2 ще останат без кола.

    Това са отлични новини.
  • 217 2025

    0 8 Отговор
    Има логика това да стане след 2025 за да няма коли които не са евро 5 и 6
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 А50

    27 6 Отговор
    Единственото разумно решение е да излезем от ЕС. Офисният планктон довършва Европа, то бива, ама чак толкоз

    Коментиран от #225, #233

  • 220 Тежко

    13 0 Отговор
    тогава ,80 %от българите ще трябва яхнат каруците и колелетата. :) :) :)
  • 221 Ученика

    28 3 Отговор
    Предлагам след 5 годишен мандат всеки един политик да бъде убиван...
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Ауеуеее

    22 5 Отговор
    Тия кретени от ЕС всичко оправиха и живеем в разкош та вече се огледаха в колите . Демек започват да произвеждат мега трошляци коиот няма да изкарват и 10 години а всеки който няма нужната дебела сума за нова кола ще кара кънки .ЕБасимо и изпердашляците . Я да излизаме от курник че вече дразнят много .
  • 224 Копейкин

    7 15 Отговор
    Крайно време е България да се изчисти от вноса на стари коли.
  • 225 хаха

    9 7 Отговор

    До коментар #219 от "А50":

    За теб е най разумно да отидеш в русия.
  • 226 Йонко Евреина

    7 2 Отговор
    Да, ама срещу тях да дават нови, на 1/4 цена.
  • 227 Реалист

    12 3 Отговор
    Ще духат супата, в източния блок 90% от колите са над 15г.
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Възраждане

    10 17 Отговор
    Тия русофили дето реват, дали знаят че при комунизма се возиха с автобус и влак.

    Коментиран от #235, #246

  • 230 Болярина

    6 0 Отговор
    Ще я запаля на центъра в Търново 7842
  • 231 Жоро

    6 13 Отговор
    Пълни глупости.....
    Статията иска да ви внуши "Колко е лош европейския съюз "...Глупости
    Абе просто Глупости от Натнешкия Кенеф :D :D
  • 232 Гост

    18 0 Отговор
    Когато никой не ти ще нескопосаната нова продукция, подлите номера стават законни.
  • 233 оня с коня

    0 13 Отговор

    До коментар #219 от "А50":

    Ама вместо да предлагаш "Обществения" си разум за излизане на БГ от ЕС ПРОЯВИ САМОИНИЦИАТИВА бе за радост на Жена си-с тая Универсална Л.Карта от ЕС можеш да емигрираш почти навсякъде по Света!Така и ще получиш заслужено уважение на останалите на "твоя акъл" дето все се нахъсват да се спасяват през Терминал-2 /пък не го правят/,а може и някой да ти се върже!

    Коментиран от #236, #336, #344

  • 234 Ония с Фордо

    19 0 Отговор
    Това си е чиста проба дискриминация и изнудване на потребителите! По същия начин утре могат да кажат че трябва да се закрият месарниците за да се увеличе консумацията на червеи и буболечки !
  • 235 Гост

    4 12 Отговор

    До коментар #229 от "Възраждане":

    В най-развитите страни се возят в автобус и влак. За съжаление, децата на бг демокрацията не са наясно с много неща.

    Коментиран от #297

  • 236 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #233 от "оня с коня":

    Привилегированият роб е голям застъпник на робството. Нали така, к0няр4е?
  • 237 Ми то ...

    12 1 Отговор
    ... да вземат да забранят да не таковаме по-стари от 25год. булки, щото вече са повехтели, а?
  • 238 Опаааа

    2 1 Отговор
    А чиститу!
  • 239 За миксерите

    1 1 Отговор
    Тва ще важи ли, питам за един тесларин.
  • 240 Карай го колко можеш

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Че нал виждаш кви ги мислят, догодина може и ни изкарат криминални че въобще ги притежаване даже.
  • 241 Реслист

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "айдеее":

    Не, просто да излезем от ЕС и всичко ще се нареди. То като гледам май други ще ни изпреварят и с това.

    Коментиран от #360

  • 242 то убо

    9 2 Отговор

    До коментар #35 от "Разковем":

    Ма ние една тиква не можахме та Брюксел ли. Работата става като тръгне колоната с коли от Гърция през България и тнт и от всякъде се включват още и още. Точно на унгарската граница и закона ще е променен.
  • 243 Не става

    4 2 Отговор

    До коментар #121 от "Голем смях":

    магаретата имат също ауспух
  • 244 ти да видиш...

    11 1 Отговор
    купувайте новите електро-бракми които повече пречат отколкото помагат и ще се скапват за няма 10г и щеш-нещеш нова ще трябва да купуваш
  • 245 емиии

    15 1 Отговор
    след забраната на кривите краставици, каква друга тъпотия от джендърите ще ни се стовари...
  • 246 Байо

    21 3 Отговор

    До коментар #229 от "Възраждане":

    Абе то всички се возиха на обществен транспорт ,ама и всички си имаха собствен автомобил . Вярно един за цялото семейство. И друго нещо. Билетчето за градски транспорт беше 0,06лв. Всеки предпочиташе да се вози с градски транспорт защото беше почти без пари. Айде сега да приравняваме на днешна заплата. Да речем тогавашната заплата от 300лв я умножим по 10 и сега една добра заплата в България е около 3000лв. Даже доста добра. И да умножим билетчето по десет както е редно. 0,0610= 0,60лв. Айде сега пусни билетчетата за транспорта за 60ст. парчето и гледай как ще се возим "зелено". Да ама не. Що? Щото тука няма социализъм ,а върл , човекомразен капитализъм. И колкото и да ми го хвалите - не става. Не е това нашата система. И докато не я сменим , няма управия . Богаташите ще продължават да богатеят ,а работника едва да свързва двата края.

    Коментиран от #248, #253

  • 247 Май мина

    25 1 Отговор
    Времето на мирните протести . Намирисва на нещо от сорта на френската революция. Ще падат глави . Младите няма от къде да изкарат 70 000 евро за кола и 300 000 евро за жилище ,също така нямат и какво да губят . Работа става много позната . Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само себе си".
  • 248 много избирателно

    3 2 Отговор

    До коментар #246 от "Байо":

    с тея заплати, сравнявай в минимална сега и тогава.
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 долу ЕС

    10 2 Отговор
    хмммм, светва чек енджина или соленоид на кутията и купуваш нова!!! това явно е новата екологична политика.... просто една тояга на цялата ек
  • 251 Иван

    10 2 Отговор
    ЕС ли ще ни купи коли,,???,,,???
    ЕС иска ограничения на годините за шофьори!!!
    В Америка карат докато чувстват че могат да
    шофират!! Една кола ако ЕС подържа добре може и на 20г.да бъде добра.
  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Смятаме

    4 10 Отговор

    До коментар #246 от "Байо":

    С твоята математика

    През 1988 г. литър бензин в България струва 80 ст. умножаваме по 10 и хоооп 8лв за литър сега трябва да е, нал така.
    Тогава заплата 140лв = 175 литра бензин, сега с минималната купуваш 350 литра.
    Ти почваш по 10 върху корен квадратен от 3.14.
    А колко горяха тогава колите и сега да не говорим.
  • 254 Готин

    14 1 Отговор
    Пълни смешници, няма как да барнете колата на българина, само да я пипнете и улиците ще се напълнят с хора, с море от хора, европейски " нетолерантни!"...
  • 255 Да става лафче

    9 1 Отговор
    Такава идея може и да се е прокраднала някъде, но реално няма да се приложи - никога. Колкото и в момента в центъра на София има забрана за за влизане на коли с категория 1... Да има камери, но няма софтуер, който да следи и отчита нарушителите... Така че, споко!!!
  • 256 Брюкселска диктатура

    12 0 Отговор
    Стигастиязабрани само за европейците бе либерли нещастви
  • 257 Реалист

    13 2 Отговор
    1. Ремонтът или обслужването на двигателя, както и смяната на спирачните механизми не трябва да са основание за бракуване на целия автомобил.
    2. Въглеродният отпечатък от монтирането на нови части на стар автомобил е много по-малък от бракуване, претопяване и производство на нов автомобил.
    3. Губят производителите на резервни части, собствениците на автокъщи, собствениците на 10 годишни автомобили, които искат да ги продадат, за да си купят по-нови, губят сервизите за ремонт и най-вече губят собствениците на стари автомобили, които ги поддържат в много добро техническо състояние.
    4. Губи и гражданската защита, защото над 70 % от населението няма да има собствен автотранспорт.
    Печелят ли производителите на нови автомобили -Не , защото като нямаш пари за нов автомобил, няма да си го купиш.
    Печелят единствено собствениците на нови автомобили, защото пътищата ще бъдат свободни само за тях - няма да им се пречкат стари автомобили, управлявани от бедни хора.

    Коментиран от #282, #292

  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 Пурко

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЛиБеРаст":

    Напълни се със джандери- еколози
  • 260 Иван

    2 1 Отговор
    Господине няма кой да ви повврва на тази новина измислена от теб или някой като теб!
  • 261 Фифи

    4 0 Отговор
    Добре. Да предположим, че се приеме закона исе съгласим на новичка от магазина. . Е колко ще трябва да чакаме за кола. Като през соца. Записваш се и като се пенсионира да ходя само за пенсията. Мокрия сън на всеки авто-джамбазин
  • 262 Българин

    16 0 Отговор
    Проблема не е, че караме стари коли, а че са купени с кеш! 80% от "новия" западен електро и автопарк е на лизинг, от който лизинг най малко печелят хората! Идеятана ЕС е Американската Мечта да бъде и тук, т.е. хората да имат къща и кола, но да плащат на банки и държава цял живот, а къщата и колата да са си собственост на банките или държавата!!!

    Коментиран от #264

  • 263 Бгман

    12 0 Отговор
    Ако това тръгне да се случва, ще лъснат кои наши управници наистина защитават интересите на българите. Вето до дупка от България, иначе 80% от колите и изведнъж трябва да отидат на скрап и населението и изведнъж да обеднее.
  • 264 Бих добавил:

    9 1 Отговор

    До коментар #262 от "Българин":

    И,когато,по някаква причина,загубиш способността да плащаш,оставаш без кола и къща.

    Коментиран от #337

  • 265 Бих добавил:

    10 1 Отговор
    И,когато,по някаква причина,загубиш способността да плащаш,оставаш без кола и къща.

    Коментиран от #298

  • 266 Ми,да

    16 2 Отговор
    Май е време да излизаме от тоя пропаднал съюз...
  • 267 Трак

    9 1 Отговор
    Аз нямам драма за това което иска еврейския съюз НО същия този ЕС ще гласува Ли така и закон за средна работна заплата еднаква в целия ЕС а именно каквато е в Германия ? Щото тук една СРЗ е 700 евро а в Германия е 3500 евро което реално е ПЕТ пъти повече . Нали се сещате че един европеец може да си го позволи а ние не

    Коментиран от #367

  • 268 Ханс

    12 1 Отговор
    Ще забраняват варенето на ракия,да се ползват коли над 15г.да се се храним с гмо и т.н.Браво ЕС,да са живи и здрави Урсула и Столтенберг и дядо Бай Дън.Баи ганя е бял роб в ес и нато.
  • 269 Иван куманов

    6 0 Отговор
    Те и сега сервизите са в сивата икономика. Просто ще си продължат по същия начин без касови бележки и ф-ри и всичко е точно
  • 270 Коко

    11 2 Отговор
    Крайно време е тая мърша евро съюз да цсе разпада защото тотално ни затри
  • 271 Момчил

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "Кандидат Милионер":

    Може би в провинцията има още такива стари коли за продажба,но в автокъщите в София коли под евро 6 вече почти няма.
  • 272 Никой

    12 3 Отговор

    До коментар #25 от "Комунизъм 2.0":

    Абсолютно сте прав. Живея във Холандия от 23 години, също така още от деветдесета карах от тук за България коли втора ръка. Автопарка на Холандия където аз живея и се води по за можем квартал, си е стар. На улица със околе 44 къщи , има две електрички, три хибрида, и другите са коли от 2016,2012, и докато стигнеш до моята от98 и на съседа от 91.. Само един няма кола, щото е управител на голяма фирма и си го вземат сутрин със осем цилиндров Мерцедес. От 2022. Всичко се прави на гърба на нормалният човек, да ни обърнат на скотове

    Коментиран от #294

  • 273 Здрасти

    8 2 Отговор
    Кви тъпотий си измислят богаташите?
    Ами купете ни нови коли бе Господа джендъри!
  • 274 Алоу ЕС

    12 1 Отговор
    Значи, не мога да карам стара кола, ама нищо че съм стар - трябва да мога да работя до 65 !

    Коментиран от #300

  • 275 нюз

    4 7 Отговор
    Пак копи пейст на фалшива на руска пропаганда
  • 276 д-р Косев

    4 16 Отговор
    Идеята е добра. Както и друг път съм писал, време е да приключим с масово достъпните лични автомобили. Няма как някакъв гащник, който живее в панелен кафез 60 кв.м. и оцелява от заплата до заплата да може да си джитка където иска с лично МПС. Просто няма място за толкова автомобили на планетата ни. Ще си стоите по дупките и веднъж два пъти годишно ще ходите некъде на екскурзия с влака, това е. Бабите и дядовците ви не са обикаляли моретата цяло лято, вие да не сте нещо повече от тях.

    Коментиран от #278, #290, #334

  • 277 Фашисти

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "цинизъм":

    Както и използващи частни самолети за всяка среща " НА ВЪРХА" , на Ге 20, на H3N1, срещи в 00 , инак много загрижени за въглеродния отпечатък. А самолета само за един полет изхвърля толкова въглероден оксид, колкото ти не можеш да изхвърлиш през целия си живот, дори камион да караш.
  • 278 Слекс

    6 2 Отговор

    До коментар #276 от "д-р Косев":

    Да не завиждаш? И това си лично право на притежание, ти стана повече комунист от комунистите 😀

    Коментиран от #280

  • 279 Коко

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "айдеее":

    Ама и обществения транспорт ще попадне в графата
  • 280 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 281 анатома

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Такива коли не се правят отдавна евро 5 и 6 не подлежи на ремонт като се износи хвърляш мотора на буклука
  • 282 анатома

    2 0 Отговор

    До коментар #257 от "Реалист":

    С тия камери навсякъде новте коли са безмислени мъкнеш се подир някой камион с 80км и толкова
  • 283 непушач

    5 4 Отговор
    Някой пуска хибридни новини! За първи път научавам за такова решение на ЕС! Мисля че е дезинформация!
  • 284 касапина

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Тиквоча":

    те не са глупави хора
  • 285 Хаха

    4 1 Отговор
    И горките моргаджии в село Труд до Пловдив ще фалират

    Коментиран от #299

  • 286 Мадлен

    0 0 Отговор

    До коментар #215 от "Хохо Бохо":

    и повече от 15 за лада
  • 287 джак

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Кандидат Милионер":

    то е уредено това НА улицата не можеш да ремонтираш а като удариш калник и фар и като идеш в сервиза и като ти видят документа на 20 годишна кола няма да ти изпишат части за колата
  • 288 селянин

    5 0 Отговор
    Само така трябва! Говедата трябва да теглят еврокретенията.
  • 289 Мадлен

    0 0 Отговор
    Бях в Германия преди 2006год и на въпроса ми защо е купил форд той ми отговори че е евро3 евро 1 и 2 не можеше да се внася там а и дачиите им за тях не са скъпи макар че за мен не са качествени автомобили
  • 290 д р менгеле

    5 1 Отговор

    До коментар #276 от "д-р Косев":

    те това е фашизъм и не е демократично НЯМАЛО място за коли и за хора ПА то всички селяци заедно с фамилиите си нахлуха в софия влезнаха в парламента произвеждат и строят без мозък и без грижа НЯМА гаражи защото магарето се пуска в полето И сега обикновения човек да не кара кола защото мутри и мутрафонки с по 4 5 коли нямало де да ги сложат и улиците тесни А И новата мода сбелото Аи от селската дамаджана с ракия и от това до дома от кръчмето скола да се прибереш селото не се отказва а нормалния в панелка да му плаща сметката АЙДЕ БЕ
  • 291 Факти

    3 0 Отговор
    То и сега си ги ремонтираме полу легално
  • 292 НЕОРЕАЛИСТ

    1 4 Отговор

    До коментар #257 от "Реалист":

    нещо си в грешка брато 1 никой не ти е казал че няма да караш стара кола просто си купуваш 10 годишна и я караш 5 години и ако не я блъснеш си о к после я рециклират 2 пълно заблуждение е че не се прибират партиди нови мерцедеси дето имат проблем със спирачките а в случая москвичи имат голям проблем със спирачките и още глупави хора ги карат и си рискуват живота КАКТО ПРОБЛЕМ имат и лади може да ти обясня но е дълго 3 ти да не си мазохист да лежиш на тротоара под стара кола докато ти падне и те смачка щото трупчето или крика се е провалил Те някои хора жените си сменят на 5 години земи се У РЪЦЕ
  • 293 Те тия са същите..

    8 2 Отговор
    дето ламтят и ни дърпат с всички сили да въведем еврото! Д упе да ни е яко!
  • 294 хари потър

    3 7 Отговор

    До коментар #272 от "Никой":

    наистина си никой щом живееш в холандия 23 г и не можеш да си купиш нова кола или да изплащаш 120 евро всеки месец а се возиш на 33 годишен кокошарник със опикани седалки И защо лъжеш хората в сайта че някой ги правил някакви си Всъщност сменя се начина на мислене да се изкарват пари и да не си рискуват живота със стари руски коли стари монитори на компоти дето ти развалят очите И койвече гледа видео на вхс система или си пуска диск от видеотека ИЛИ ти и нов телефон и компютър си нямаш ДА ти купим тогава да те вкараме в час

    Коментиран от #303

  • 295 Павлин

    7 3 Отговор
    На кой му се кара стара кола. Моят баща караше нова вярно то беше по комунизма, а сега можем да си позволим старите на германците. Благодарение на нашите политици до там ни докараха.
  • 296 12"12

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мнение":

    500+
  • 297 12"12

    6 1 Отговор

    До коментар #235 от "Гост":

    Световният форум в Давос включи в дневния си ред обсъждане на загадъчна нова пандемия, «по-страшна от ковид».

    Пандемия 2.0: Форумът в Давос подготвя света за нова загадъчна болест Х

    Подготовка за «болестта Х» — това е името на точката в програмата на мероприятието.

    Предлага се за обсъждане следното: какви нови усилия ще са необходими за подготовката на системите на здравеопазване за многобройните предстоящи предизвикателства.

    Твърди се, че Световната здравна организация нееднократно е предупреждавала за това, че неизвестната «болест Х» може да предизвика 20 пъти повече смъртни случаи, отколкото пандемията от коронавирус.

    Обсъждането е планирано за 17 януари.

    Спикери ще бъдат главата на СЗО Тедрос Гебрейесус, председателят на борда на директорите на AstraZeneca Мишел Демаре, журналисти и експерти.
    ПП
  • 298 мамаша

    4 5 Отговор

    До коментар #265 от "Бих добавил:":

    и когато по някаква невъзможност преставаш да оправяш жената тя отива у съседа Та тук само крадци ли се изказват разбира се че като не си платиш къщата на изплащане или колата банката си я взема ДРУГ е въпроса че български банки се управляват от бивши комунисти без изключение и те действат като рекетйори ЗАТОВАи много пишат тук как да излезем от ЕС и да се ориентираме към русия МИ ходете само вижте къде са децата на комунетата та се ориентирайте преди да пишете
  • 299 ГА ГА

    4 0 Отговор

    До коментар #285 от "Хаха":

    сказал гитлер гимлеру И защо да фалират моргаджиите като желязото си има цена алуминия и фаровете също ДА не говорим че двигателите са здрави и много бъгита и трактори могат да се направят от тях а И ЗЕМЯТА СИ е тяхна и на тези 5 6 декара могат да отглеждат домати ТЕпари са си направили досега а ти направи ли
  • 300 джак

    3 0 Отговор

    До коментар #274 от "Алоу ЕС":

    алоу като си стар нали вземаш пенсия купи си кола на изплащане и плащай 250 лв на месец А ако си много стар и не виждаш то не ти требе кола а 60 инчов телевизор
  • 301 Кочан

    11 0 Отговор
    Още едно доказателство, че еврейският съюз се командва от идиоти. Няма да стане бе кауни, гурели и двуполови задници. Вето.
  • 302 яяяяя-ууууууу

    6 0 Отговор
    Мръъсни фашаги. ЗАБРАНА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И ВЪДВОРЯВАНЕНА ИДДИОТИТЕ.
  • 303 Хехе

    2 1 Отговор

    До коментар #294 от "хари потър":

    Хари простак си, научи се да пишеш, върни се в 1 клас. Не ми рекламирай модерни МПС, все едно си изобретателя Тесла. Научи си историята, откъде си се пръкнал и къде ще гниеш. Помъдрей.
  • 304 Това

    7 1 Отговор
    Това е фалшива новина, също като забраната на шкембето преди 15 години.
  • 305 Другата

    13 0 Отговор
    Есовска заповед каква ще е? - след 15 годишна възраст педерството става задължително??
  • 306 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 307 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 308 Шопендар

    7 0 Отговор
    По тая логика,всички пенсионери,поради техническа и физическа амортизация ,т.е.вече безполезни на обществото,трябва след пенсиониране,до 1-2години да бъдат утилизирани
  • 309 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 310 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 311 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 312 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 313 Реалист

    7 0 Отговор
    Много ще видят, като си ремонтираш колата в някой нелегален и заключен гараж...
    Да не говорим, че ако това стане, ще загубят милиарди евро от данъци.
    А моргаляците дето сега ги изпращат за страните от 3-тия свят, и получават в пъти по-висока цена от тази на скрапа, ще трябва да си ги държат в мизерната Европа, за кокошарници.
  • 314 Кашироко

    8 1 Отговор
    Смърт на фашизма! Свобода на народа! Революцията наближава!
  • 315 Миа

    8 0 Отговор
    ЕС освен да предизвиква още по-голяма беднотия от която яко се възползва , с друго не се занимава! За сега само забрани,НЕГАТИВИ получаваме от ЕС!
    Съсипаха Европа с чиновнически недомислици!!!

    Коментиран от #324

  • 316 Горбачовче

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    аха, и гугъл не са търсили
  • 317 Иванов

    6 0 Отговор
    Автомобилната индустрия си гарантира производството и защита на раб. места .Ние ще им се отплащаме с покупки на нови возила по задължение-няма неискам просто ще си длъжен.
  • 318 ооо

    5 0 Отговор
    Забрана за ремонт няма да подобри никак автомобилният парк. Забрана за внос на 15+ годишни, може да е добро. Забрана за препродажба, също може да има някакъв ефект, но трябва да се преценят негативите също. "Акциз" за препродажба на коли над 15г (както е в Турция) може да има също някакъв ефект. В крайна сметка всичко ще удари върху тези дето не могат да си позволят много по-добри! Не се говори нищо за подобряване на ГТП и недопускане на неизправни МПС, нито за оправяне на пътищата, за намаляване на запрашеността!

    Коментиран от #323

  • 319 Георги

    0 9 Отговор
    Добро предложение.В съседна Румъния е направено.Нямам нищо против старите автомобили.Но повечето от над 15 годишни коли у нас са технически неизправни.Някои шофьори ги карат докато грохнат.И това не е само поради липсва на средства,а поради техническа неграмотност.Тези коли не само замърсяват въздуха но и са опасни за движение.Разбера се има и обратни примери.Ивам познати ,карани 25 годишните си автомобили на 100%изправни

    Коментиран от #321

  • 320 Жоро

    3 4 Отговор
    Това са ватнешки глупости и пропаганда :D :D
  • 321 Иван Дочев

    6 0 Отговор

    До коментар #319 от "Георги":

    Не знам какво е направено в Румъния, но Румъния произвежда автомобили. Ние не произвеждаме нищо.

    Коментиран от #335

  • 322 Жоро

    3 6 Отговор
    Това са ватнешки глупости и пропаганда :D :D

    Коментиран от #325

  • 323 Иван Дочев

    7 0 Отговор

    До коментар #318 от "ооо":

    Турция също произвежда автомобили и е нормално да стимулира собствените си предприятия. Ние кого и какво да стимулираме, след като не произвеждаме нищо?
  • 324 Иван Дочев

    12 0 Отговор

    До коментар #315 от "Миа":

    Мия, не става дума за "чиновнически недомислици", а за конкретна, много добре обмислена стратегия за постигане на описаното от Клаус Шваб състояние: "Хората няма да притежават нищо и ще бъдат щастливи!"
  • 325 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 326 Минчо

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "цинизъм":

    Само си чешат езиците ми нали тез коли са пръснати по България Румъния и т. н.
  • 327 Костя

    8 3 Отговор
    Резултатът в БГ: Протести, избори, Възраждане с мнозинство и излизане от ЕС. Около 1г. макс за целия процес... :D
  • 328 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 329 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 330 паси предателят

    9 1 Отговор
    Тези Евро..гейове щом забраняват тогава да дават пари за нова. Нямаше да има протести във Франция, Германия, Белгия ако бяха финансирали селското стопанство за всяка страна около 450 -500 милиона Евро . За фермерите няма но за Украйна дават милиарди досега повече от 210 милиарда са дали . Колкото народът мълчи толкова тези лицемерни предатели стават по решителни и нагли тъй като винаги остават са ненаказани.
  • 331 Тодоров

    9 0 Отговор
    Това е терор над свободната воля на човека, неговата привързаност познаване на нейните възможности както и финансовите възможности на човека!
  • 332 хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #198 от "гост":

    Госте, време ти е да се връщаш отде си дошъл.
  • 333 Ох!, дано Русия спечели в Украйна

    10 3 Отговор
    и да дойде пак до България, че тези от Европейския съюз пак ми счупиха тъпомера за кой ли път!

    Коментиран от #362

  • 334 информативно

    10 0 Отговор

    До коментар #276 от "д-р Косев":

    уФажаеми д-р по дървено философстване, такива като вас, дето возят само собствения си заник и една чантичка, може и обществения транспорт да ви е много. На нормалните хора, дето за да си вършат работата и личните дела и возят не само себе си, а и други хора (жени, деца), багаж, инструменти и т.н. собствения транспорт им е нужен. Личния автомобил се е считал за лукс по комунистическо време - и то преди 80-те на 20-ти век, това, в което явно си заседнал ти. Днес времената са много различни и личния/служебен автомобил вече е необходимост. Без него не можеш да си свършиш работата навреме, не си ли свършиш работата навреме това струва време, нерви, сили и пари. Поне за нормалните, работещи хора. Нещо, с което ти явно няма как да си запознат.
  • 335 12345

    5 0 Отговор

    До коментар #321 от "Иван Дочев":

    Румъния произвежда и изнася коли защото има достатъчно народ който да работи, ти какво ще произведеш като на тази територия само се унищожава, тоест гробищните паркова нарастват с невиждани темпове а селата и градовете намаляват с невиждани темпове, а!?!?
  • 336 Наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #233 от "оня с коня":

    Само минуси (включително и от мен) ,без нито един плюс!!? Може някой и да ти се върже???!
  • 337 Точно

    8 0 Отговор

    До коментар #264 от "Бих добавил:":

    Казано! Най- новото робство! Добре дошли в 21-ви век!
  • 338 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 339 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 340 Хитър

    9 0 Отговор
    Първо борбата беше срещу ЕсЕс....сега ще е срещу ЕС....
  • 341 Рандом Софиянец

    3 0 Отговор
    Значи бях с Honda Civic 1999 и минах на Honda Civic от 2017 (по-безопасно и по-ново уж) и какво стана имам още 7-8 години и трябва да я сменям което не ми е в плановете. Има коли на същите години като моята които замърсяват 2 пъти повече от моята. Трябва да се гледа по замърсяване не по години ама нали сме в ЕС и сме "учен народ" абе като цяло къде се мешаме тука за капитализъм и всичко мани мани...
  • 342 Туйн Пийкс

    2 0 Отговор
    Ще има много скрап....
  • 343 ОСЪЗНАЛ СЕ

    4 0 Отговор
    ЕС ДА БЛИЖЕ СЛАДОЛЕДА
  • 344 Домакин

    0 0 Отговор

    До коментар #233 от "оня с коня":

    Оня,я хващай коня и двамата вътре в обора,от където сте дошли!
  • 345 Въй

    4 0 Отговор
    Излиза, че ако си купиш горе-долу читава 12-13 годишна кола, след 2-3 години използване ще трябва да я бракуваш
  • 346 Демократ

    2 0 Отговор
    Много демократично
  • 347 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 348 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 349 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 350 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 351 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 352 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 353 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 354 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 355 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 356 Хаха

    4 0 Отговор
    Ще стане война масово народа няма възможност да си купува по нови коли !!!
  • 357 Андрешко

    3 0 Отговор
    Е няма как ! ЕС и нашите народни предатели ни дерът жиВи,жиВи.Да го правят като вятъра ! Тези искат ни оставят без превозно средство без имот... без воля...
  • 358 Желязков

    3 0 Отговор
    ЕК , ако иска това да се случи и да се подмлади автомобилния парк на ЕС първо трябва да въведе единна минимална работна заплата в ЕС. Примерно 1000евро.
  • 359 Баба Гица

    3 0 Отговор
    Моят ван форд, произведен в турция преди 17 години, на 5 години и 1 месец и само 35000 км му изпуши дизеловия двигател.новоРециклиран 4200 евра. И преди година скоростната кутия. Искаха 1600 евра, но един азиатски майстор я ремонтира за 850 евро и 1 ден. Забрана да се ремонтира напълно функционална иначе кола с нисък пробег е диктат по-лош от комунистическия. Не знам накъде ще трябва да се ориентирам да забягвам, но със сигурност Европа скоро ще стане абсурдно и насилническо място за живеене. Не им купуват електробоклучавите каручки май. Навалицата се усеща накъде отива работата
  • 360 Наблюдател

    3 0 Отговор

    До коментар #241 от "Реслист":

    Ми то като гледам на там вървят нещата! Последни влязохме там и последни ще излезем!
  • 361 Дбексон

    4 0 Отговор
    Тези ще докарат до там, че България ще излезне от ЕС през бунт!!!
  • 362 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 363 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 364 Куку

    1 0 Отговор
    Уж се борят за намаляване на отпадъците, пък произвеждат техника без взаимно заменени части, за да не може нищо да се ремонтира... И автомобилите ако ни забранят да си ремонтираме, е тогава направо сме излезли от ЕС. Тези закони за опазване на хората и природата ли са, или за облагодетелстване на корпорациите
  • 365 пострадал по европейски

    2 0 Отговор

    До коментар #128 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Няма европейска пенсия, има европейска прецаквация, всяка държава ти реже каквото може и каквото си поиска, и така пенсията ти става по-малко от половината, което си щял да вземеш, ако си работил само в едната държава. Кожодери, сър
  • 366 Емо

    3 0 Отговор
    А защо не се оставят нещата на естествен подбор, защото има и 20 и 30 годишни коли с успешни двигатели, марки и модели, има и с неуспешни. Неуспешните към 15-20 г. са извън играта по естествен път, а успешните и 30-35 годишни още се движат масово и изглеждат сравнително добре. Ето изчезнаха отдавна напълно Опел Кадетите и първите Вектри, така яко карани през 90-те години, ами вече ги няма. Но Голф и Ауди 80 все още има, също и Пасат от края на 80-те години. Проблемът за някои явно е, че има стари автомобили отпреди 2000 г., направени от истинска и здрава стомана. Двигатели, издържащи по над 1 млн. км. Спрени от производство именно по тази причина, че не се чупят и лишават от приходи производителите.

    Коментиран от #376

  • 367 пострадал от ЕС

    1 0 Отговор

    До коментар #267 от "Трак":

    Тя средната заплата може да е 3500 евро, но повечето са около 2000-2200, много модерни са и тия под 520 евро (без осигуровки, без права, почти като работа на черно)
  • 368 Анонимен 73

    2 1 Отговор
    Защо пишете глупости. В Западна Европа се карат и стари коли даже някой със регистрация от преди 30,40 години черни номера каквито бяха наще през 80 те години.
  • 369 Каде отиваш ти

    1 1 Отговор
    Кадесте еврогейчета.Когато Костадинов ви Говори излизане от този клозет ,който е пирамида за унищожение .Вие блеете.А Ваксини а забрани брей и Укрите ще прибавим за да доизядем отровните храни.
  • 370 Сашо

    0 0 Отговор
    Европеец що решават в Брюксел тези тикви сатанински?А бе кога ,ще ги отсвириме тези сатани бе.Кой дава за обсъждане тези предложения да го изгорил на клад.Тази зелена сделка ,глупако ,ще бъде в стотици пъти по страшна от пландемията ваксиниран клупак.
  • 371 Марк

    2 0 Отговор
    От къде журналисти на Факти са взели тази информация? Бихте ли написали?Европейски съюз звучи много общо? От къде са ви източниците за да можем да проверим информацията като достоверна. Моля ви за сериозна журналистика, не махленски клюки...позовавайте се на източници на информация.
  • 372 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 373 3455

    1 0 Отговор
    Могат да ме хванат да ме разведат
  • 374 Анастас

    2 0 Отговор
    Тук виж някой се събуди в българия
  • 375 Тираджия

    5 0 Отговор
    И двете ми коли са над двадесет годишни, на път не са ме оставяли, по магистралите на Европа съм виждал само нови автомобили. Искат да си продават скъпите боклуци !!!
  • 376 Анастас

    3 0 Отговор

    До коментар #366 от "Емо":

    Защото идеята не е някаква възвишена а просто да вземат и последния лев на хърбата.
  • 377 Чичо Тошко

    3 0 Отговор
    Въглеродният отпечатък е инструмент за репресии.
  • 378 Паметникът

    4 0 Отговор
    Нарязахте ме, а сега се чудите, че фашизмът се завръща
  • 379 Рангел

    2 0 Отговор
    Да ме хванете за ауспуха на 13 годишния ми ланд круйзер!
  • 380 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    2 0 Отговор
    Европейският съюз се отъждествява с една-единствена дума "ЗАБРАНЯВА"! Вместо да се чуди всеки ден как да утежни живота на масата европейски граждани, които не са толкова състоятелни, че да не карат стари коли, то защо не издаде директива всеки от тях да получи БЕЗПЛАТНО по една нова кола?!
  • 381 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 382 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 383 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 384 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 385 дамм

    1 0 Отговор
    идиоти...!
  • 386 Гошо

    4 0 Отговор
    В един момент човек си задава въпроса - А защо да бъдем изобщо в тоя извpaтeн ЕС .Полза имат само крадците от народното събрание.
  • 387 Румен

    3 0 Отговор
    ЕКОФАШИЗЪМ
  • 388 Николай

    2 0 Отговор
    Да ни купят нови коли и нямат проблем🙂
  • 389 Медаров

    3 0 Отговор
    Има няколко положения, които трябва да се съблюдават.
    Първото е да се прави така, както кажат европейските и презокеанските шефове.
    Второто е
    Трябва да се събират колкото може повече данъци, че и отгоре. Няма как иначе да се задоволяват непрекъснато нарастващите апетити на конструкторите на сглобките.
    За данъците, които ще се събират, когато дойде моментът да се изхвърлят електричките, защото ще ни затрупат с отработени акумулатори ще мислим после, като изкореним и изчегъртаме дизелите. Вместо да се наливат пари в разработки на усъвършенстване на дизеловите двигатели, давай с големия тИбешир - зачерквай, затривай, съсипвай и най-вече - събирай данъци
    Че те дизелите ще се окажат по-вредни от цигарите.
    Демокрация, демокрация, свободно пазарно стопанство, но в рамките на ограниченията. Живеете в демокрация. За какво ви е и свобода? Новите електрички идват и трябва да им се освободи място. Нищо лично. Бизнес. Иначе цените на магаретата и каруците се вдигат.
    НИнормалнЯци! Не ни стигат демографските проблеми, че и тази кастрация.....


      Има няколко положения, които трябва да се съблюдават.
    Първото е да се прави така, както кажат европейските и презокеанските шефове.
    Второто е
    Трябва да се събират колкото може повече данъци, че и отгоре. Няма как иначе да се задоволяват непрекъснато нарастващите апетити на конструкторите на сглобките.
    За данъците, които ще се събират, когато дойде моментът да се изхвърлят електричките, защото ще ни затрупат с отр
  • 390 Стефан

    2 0 Отговор
    Имам Рено Меган Сценик на 17 години. Работи перфектно. Семейна кола. Удобна и комфортна и какво? Някой подкупен чантаджия ще вземе решение да я бракува? Очаквайте масови фалити на бизнеси, на сервизи, на търговци на авточасти и др. Поскъпване. Това масово мачкане на коли е равнозначно на убиване на всички хора една година след навършване на пенсионната възраст, да не затрудняват с пикливите си пенсии бюджета. За екологичните последствия от такова решение да не говорим. ЕС много пъти е показвал, че първо действа, после мисли, ако изобщо го направи. Примери - много.
    Очаквайте поява на хайдути, защото друга алтернатива няма. Хайдутите са закрилници на народа от тирания. Интересно какво мисли Костадинов и колегите му по този въпрос, а ДПС? Нали е за права и свободи. Не става въпрос за режисирани права и свободи. Ако се предприеме такова действие революцията е неизбежна. Те тогава парниковите емисии ще се нормализират, когато всичко се срути и се премине към каруци, коне и магарета
  • 391 ник4и

    0 0 Отговор
    Този, който го е писал да ми ПОДАРИ една 10 годишна кола (за предпочитане ВАН и за предпочитане на бензин. Аз ще си я дооправя за газ и за електро. Трябва ми основно кошница - за предпочитане нещо, което НЕ е с дръпнати очички, но и на такова НЯМА да се разсърдя
  • 392 коки4а

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "гост":

    Ами да ме пренасочат, ама аз няма да излезя докато не ми вземе някой чичко шапкар 100 те лефа подкуп и не ми напише, че колата е годна. А като не го направи, ще си я карам без талони! Нищо не губя! Като я спрат - оставям я на пътя и да си я пребират, а като ми се озъби някой чичак, ше го питам дали винкел иска или олово! И двата варианта няма да го устройват!
  • 393 Хасан Избегли

    0 1 Отговор
    Няма зъщо да се забранява, да се огръничава, да са нарушават гражданските права. Достатъчно е да се забрани зареждането с гуриво на афтомобили по-стари от 15 години от първата регистрация. Не е записано в конституцията, че всеки има право дя зарежда на бинзиностанция, така че никакви права не се нарушават, ако такива не съществуват.
  • 394 ПРОТИВ ЕЛЕКТРИЧКИТЕ

    2 0 Отговор
    Много искате да пазите природата, да ни сложите да караме електрички ама автобусите от на дядо ми ерата ще ги оставите по пътя нали, продажници крадци долни!
  • 395 Тип

    1 0 Отговор

    До коментар #131 от "НАГЛОСТА":

    Никой не казва да не я караш Обаче ако идеш да я поправяш няма да тия вземат в сервиза и да ти изпишат части
  • 396 1520

    2 0 Отговор
    В този ЕС нищо нормално не се случва , нарагат фашистки методи
  • 397 Отново

    2 0 Отговор
    Пропагандистки лъжи.Това онова забранява Европа глупости на таркалета
  • 398 Урсулка

    1 0 Отговор

    До коментар #128 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Иска Ви се,но няма,даже ще ги увеличим на 71г.зада няма пенсии.Внасяш без да взимаш...
  • 399 Глупости

    0 0 Отговор
    Пълна лъжа