Last news in Fakti

19 Март, 2024 12:15 2 122 11

И Mercedes-AMG се предаде: Разработва първия си електромобил

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • електромобил
И Mercedes-AMG се предаде: Разработва първия си електромобил - 1

Един по един водещите производители на автомобили преминават към производството на електрически автомобили и тази тенденция не подмина и компаниите, които произвеждат мощни модели за спортно шофиране.

Audi обяви работа по електрически RS-модели, BMW работи по първата M-електрическа кола, а сега под-марката Mercedes-AMG се разработва подобен продукт. Компанията внезапно показа на всички тестов прототип на своя бъдещ първи масово произвеждан електрически автомобил.

Няма абсолютно никаква информация за новия продукт. Посочва се само, че германският автомобилен производител е разработил изцяло нова платформа AMG.EA (AMG Electric Architecture), която инженерите ще подложат на интензивна тестова програма, по време на която ще бъдат щателно тествани както отделните компоненти, така и системата като цяло.

И Mercedes-AMG се предаде: Разработва първия си електромобил

AMG.EA все още е в началото на сложен и всеобхватен тестов план, който ще обхване много тестови площадки, континенти и климатични зони - първите снимки на нарочените електромобил показват, че той се тества в Швеция близо до Арктическия кръг.

Характеристиките на платформата AMG.EA ще бъдат електрически двигатели с аксиален поток, които осигуряват "безпрецедентна комбинация от специфична мощност, размер и тегло", както и високоволтова тягова батерия с високо ниво на обмен на енергия.

Очаква се в близко бъдеще да се появи прототипът на серийния електрически автомобил Mercedes-AMG. Моделът ще допълни семейството на Mercedes-AMG GT, но в бъдеще трябва напълно да замени настоящия лифтбек Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде са сега дизеловите любители?

    8 9 Отговор
    Питам?

    Коментиран от #3, #5

  • 2 токът е номер 1

    5 12 Отговор
    здраво, динамично и евтино движение

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Като ако пораснеш

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Къде са сега дизеловите любители?":

    ще ти отговоря! И не сме "любители" като теб на картинки а си ги купуваме и караме! И това с тока ще ви мине като си купите евентуално или някой ви даде да покарате.
  • 4 Айде бе

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "токът е номер 1":

    баща ти да няма ТЕЦ?? Или някой ВЕЦ?
  • 5 Дизела не става дори за

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Къде са сега дизеловите любители?":

    печката ! Запушва комина
  • 6 Нафтата трябва да бъде

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "токът е номер 1":

    Забранена със закон !!!! Мазна гадно миришеща мазнотия от динозаври
  • 7 Гост

    3 0 Отговор
    Не съвсем първата. Мерцедес СЛС Е-Сел(Mercedes SLS E-Cell) им е първата. Имах участие в развоя на някои компоненти директно в АМГ. От Уикипедия:
    "and for 2011–2013, Mercedes introduced a roadster version (with conventional doors and a soft top), an electric E-Cell version (coupé),"
  • 8 Костадин Копейкин

    7 2 Отговор
    Аз предпочитам да чакам 10-12 години , но да си купя истински автомобил Москвич .
  • 9 Е46ца

    4 3 Отговор
    Не съм фен на дизела , но със сигурност го предпочитам пред електрическа.Дори предпочитам с БДЖ да пътувам отколкото на ток , да вися с часове по станциите.Много като теб ги видях.Тока тва ,тока онова , накупиха си електрички ,дадоха куп пари сега се бият по главите, карат си старите коли.

    Коментиран от #11

  • 10 Предпоследния софиянец

    5 0 Отговор
    ...швабите и те се изпедер@стиха
  • 11 висиш

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Е46ца":

    на симитлийският кмет на у я