Last news in Fakti

26 Март, 2024 12:25 5 464 4

Ясна е цената на автомобила Xiaomi SU7

  • xiaomi-
  • su7-
  • цена
Ясна е цената на автомобила Xiaomi SU7 - 1

Компанията Xiaomi ще започне да приема заявки в Китай тази седмица за първия си електрически автомобил SU7 (Speed ​​​​Ultra 7). В официалните магазини на марката вече можете да видите автомобила и дори да изтеглите приложение на вашия смартфон, което ще ви позволи да взаимодействате с автомобила.

Както съобщава Reuters с позоваване на изявление на генералния директор на Xiaomi Лей Джун (Lei Jun), първата електрическа кола под едноименната марка може да бъде закупена на цена не по-висока от 70 000 долара. Пълната ценова листа на автомобила ще стане известна в деня на официалния старт на продажбите на електрическия автомобил.

Заслужава да се отбележи, че представителят на компанията за първи път говори открито за цената на модела. Преди това Лей твърдеше, че моделите на Porsche или Tesla служат като еталон за електрическата кола Xiaomi и намекна, че това ще бъде един вид "премиум смартфон" в света на електрическите автомобили.

Техническите характеристики на автомобила се появиха през декември миналата година. От тях научихме, че електрическият автомобил ще се предлага в два варианта. Първият ще има пробег 668 километра. Втората, по-наточена версия ще може да кара собственика си на максимално разстояние от 800 километра. Известно е също, че най-мощната версия на SU7 ще ускорява до 100 км/ч само за 2.78 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 0 Отговор
    Нещо, много пари ...
  • 2 Бързай бавно

    5 4 Отговор
    Тези пък кога станаха калайджии, кога им почерняха г...вете?
  • 3 Ай Фон Рулз

    5 2 Отговор
    Хахаха 70 хиляди долара за китаец? Нека им седи.
  • 4 Ония с Фордо

    3 1 Отговор
    Поредното BIGче !