25 Юли, 2024 10:56 4 583 6

Употребяваните електрически автомобили на Xiaomi станаха по-скъпи от чисто новите

  • xiaomi-
  • su7-
  • употребявани автомобили
Употребяваните електрически автомобили на Xiaomi станаха по-скъпи от чисто новите - 1

Търсенето на новия Xiaomi SU7 надмина всички очаквания. Дълги опашки се извиха за първата кола Xiaomi, а употребяваните електрически автомобили вече струват повече от новите. Това съобщава сайтът CarNewsChina .

Високата цена на Xiaomi SU7 на вторичния пазар се дължи именно на високото търсене. Много купувачи са готови да надплатят за новия модел, за да не го чакат с месеци.

Първоначално китайците пуснаха 5 000 електрически коли Xiaomi SU7 Founders Edition с кожа Nappa в интериора и мощна аудио система. Като нов такъв седан струва 343 000 юана ($41 500), но сега кола с пробег от 1 900 км се продава за $46 000, а електрическа кола, изминала 600 км, се продава за $47 150, тоест те са 11-13 % по-скъпи от тези от магазина.

Показателен е примерът с китайския блогър Li Dazhui. Той управлява Xiaomi SU7 в продължение на четири месеца и изминава 3 600 км през това време. Освен това за този период електрическата кола Xiaomi попада и в инцидент - друга кола се блъсна в нея отзад. Въпреки щетите, електрическият автомобил беше продаден за 38 500 долара.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Йоцо

    17 6 Отговор
    И на нашият соц пазар колите на старо бяха по-високи от новите, щото се чакаше с години, а не с месеци.

    Коментиран от #2

  • 2 Иво

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Йоцо":

    Е да ,но тогава нямаше избор,а в Китай можеш да си купиш каквато си искаш кола.Тук въпроса е съвсем различен.Явно от Xiaomi са направили наистина добър автомобил.

    Коментиран от #3

  • 3 кой продава нещо дето е хубаво

    8 12 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Като са направили наистина добър автомобил, защо тогава тези дето са го купили го продават на 1000-3000км.

    Коментиран от #5

  • 4 Дада

    6 6 Отговор
    Използват ги за кокошарници, снасяли повече!
  • 5 Дфен

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "кой продава нещо дето е хубаво":

    Печалба
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.