Last news in Fakti

2 Юли, 2024 10:25 2 743 24

В сайта на Москвич се появи нов кросоувър

  • москвич-
  • 8

Руснаците планират старт на масовото производство на автомобила през есента на тази година

В сайта на Москвич се появи нов кросоувър - 1

Кросоувърът Москвич 8 се появи на сайта на марката с надпис „Очаквайте скоро“. На официалния сайт на московската марка в раздела „Моделна гама“ беше открит четвърти модел - големият кросоувър „Москвич 8“.

Това е триредово превозно средство за всички терени, което, подобно на другите нови Москвич-и, е китайски JAC с различни емблеми - в този случай говорим за модела Sehol X8 Plus. Руснаците обещават да пуснат новия продукт на руския пазар до края на 2024 година.

Москвич 8 бе забелязан от телеграм канала „Автопоток“ на сайта на марката, но съвсем скоро връзка започна да води към несъществуваща страница. Към момента на писане на този материал кросоувърът вече беше изчезнал от сайта.

Тоест очевидно става дума за фалстарт. Все още не е ясно дали тази грешка намеква за скорошна премиера, тъй като началото на производството на автомобила е планирано за октомври-ноември тази година.

Осмицата ще бъде най-големият модел на възродената руска марка. Дължината ще надвишава 4.8 метра. Москвич 3 за сравнение е с габарити 4.4 метра от броня до броня. Новият продукт ще бъде и най-мощният.

Той ще бъде оборудван с 1.5-литров бензинов двигател с мощност 174 конски сили, който ще работи в комбинация със седемстепененна роботизирана скоростна кутия. Флагманът няма да получи задвижване на всички колела.

Кабината ще разполага с два 12.3-инчови дисплея и отделение за безжично зареждане на телефона. Оборудването ще включва и камери за кръгов обзор. Междувременно търсенето на автомобили Москвич продължава да намалява.

През март са продадени около три хиляди коли, през април - 2 200, а през май - 1 750. Най-често руснаците избират бензинов кросоувър с индекс 3. Продажбите на другите два модела през последния месец на пролетта не надхвърлят няколкостотин единици общо.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха хааа

    21 4 Отговор
    Очаквайте скоро - китайския Москвич 18 ... 🤭😁
  • 2 ДдД

    19 5 Отговор
    Едно време Москвичите бяха съветски, сега са китайски. Голяма еволюция...

    Коментиран от #10

  • 3 Оффф

    18 6 Отговор
    Направо умалях от четене за нови лади, москвичи, волги. Кока след кола.
  • 4 Невпечатлен

    20 9 Отговор
    Руснаците крадат от китайците това, което китайците крадат от японците.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Смях

    20 7 Отговор
    Ама Москвич и сайт ли имат? Хаха а иначе дори руснаците не искат да си дадат обезценените рубли за москвичи от Китай. 2000 бройки на месец в цяла Русия е направо подигравка.Ти не могат да си платят електричеството в завода.
  • 6 Варненец

    24 8 Отговор

    До коментар #4 от "Невпечатлен":

    Не го крадат, а го внасят. Рашките и връзки за обувки не произвеждат.

    Коментиран от #24

  • 7 Смях

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Невпечатлен":

    Това се казва приемственост, не кражба :) хаха
  • 8 АЗЛК

    11 5 Отговор
    Ах Защо Ли те Купих?!
  • 9 ИНЖ1

    12 7 Отговор
    По-добре китайски Москвич, отколкото съветски!!! То и не трябва да се казва Москвич, а Пекинич!!!
  • 10 ИНО ВРЕМЕ НАЛЪМИТЕ И ЖАПАНКИТЕ

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "ДдД":

    В БЪЛХАРИЯ БЯХА НАШЕНСКИ СЯ СА ТЪРСКИ И КАТАЙСКИ....ШО ТЪЙ.....ЧЕ И СВИНСКОТО НЕ Е БЪЛГАРСКО...ШО ТЪЙ.. ..БЕ ГОТОВАНЕЦО КРИТИЧЕН КЪМ СВЕТА А СЛЯО ЗА СОБСТВЕННИЯ СИ КЕНЕФ...

    Коментиран от #12, #15

  • 11 Ветеран от Протеста

    15 8 Отговор
    Смяна на табелката руснаците наричат " производство "....Вече даже не е смешно..По- скоро е злокобно...Ужасяващо...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гориил

    12 10 Отговор
    Качеството на всички европейски автомобили без изключение се влошава всяка година. Значителен брой от тези автомобили не си струват парите, похарчени за тях.Има постоянна нужда от връщане в магазините и коригиране на фабрични грешки.Когато решите, че имате нужда от кола, трябва да чакате седмици, за да си купите нова.В Москва можете свободно да закупите нов автомобил „Произведено в Китай“ с избор от 40 модела от 280 модификации за сравнително ниска цена и прилично качество.В Москва можете свободно да закупите нов автомобил „Произведено в Китай“ с избор от 40 модела от 280 модификации за сравнително ниска цена и прилично качество. През 2023 г. всички европейски автомобилни производители са произвели 12 милиона автомобила, а Китай - 24 милиона. И тази разлика нараства всяка година. През 2025 г. в Китайската народна република ще бъдат произведени 30 милиона коли. Няма да можете да спечелите конкуренцията за световните пазари. Пекин ще погребе европейската автомобилна индустрия.

    Коментиран от #14

  • 14 Маймуне ,

    10 7 Отговор

    До коментар #13 от "Гориил":

    Тя и балалайката ти вече китайска бе ... 🤭

    Коментиран от #18

  • 15 тя и

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "ИНО ВРЕМЕ НАЛЪМИТЕ И ЖАПАНКИТЕ":

    май са ти веке анадолска
  • 16 Мос Кви-Ч

    6 2 Отговор
    Говоря на мандарин!
  • 17 Гориил

    6 2 Отговор
    Макрон също загуби изборите, защото не успя да защити френската автомобилна индустрия на световните пазари.Но утре нито един френски президент няма да може да направи това.
  • 18 Шерлок Холмс

    7 5 Отговор

    До коментар #14 от "Маймуне ,":

    Не се занимавай с тоя бре! Той хвали всичко китайско, обича Русия и Путин, мечтае да е хут и иска да има брада като Аятолаха! Обаче стои тук, получава помощи от ЕС, почти сигурно кара гаден европейски автомобил и през ум не му минава да иде при Путин! Не си губи времето да храниш тRолове!

    Коментиран от #19

  • 19 Гориил

    5 6 Отговор

    До коментар #18 от "Шерлок Холмс":

    Звучи фалшиво. В Иран реформаторите (инженери, хирурзи и ядрени учени) печелят изборите. Времената се промениха.Променете съзнанието си бързо, иначе ще загубите.
  • 20 Гордоста на Русофила

    5 3 Отговор
    Всеки Московски пич бръмчи с Москвич Тежкари чувече големи тежкари
  • 21 Гост

    3 0 Отговор
    Автомобилен завод на лениския комсомол.
  • 22 Гост

    4 0 Отговор
    Автомобилен завод на лениския комсомол. Азлк. А Москва от руски се превежда,московчанин.
  • 23 ПАК СЪМ АЗ

    2 1 Отговор
    Само като чуеш как звучи марката на тая каруца и си отфучал с 200 ...
  • 24 АЛООООО

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Варненец":

    Не говори така ... Не можели рашките и вързанки за обувки да произведат. Всичко могат да направят братушките - вече и тоалетна хартия с инструкция как да се ползва правят, защото някои си я прибира за многократно използване ... 🤣😂🤣