17 Август, 2024 12:00 3 224 3

Запознайте се с Lamborghini Temerario – наследникът на Huracan с 920 конски сили

  • lamborghini-
  • huracan-
  • temerario

Двигателят се развърта до 10 хиляди оборота в минута

Запознайте се с Lamborghini Temerario – наследникът на Huracan с 920 конски сили - 1

Lamborghini представи най-новия си шедьовър - Temerario, плъг-ин хибрид, който обещава да предефинира границите на представянето и лукса. Този нов модел замества емблематичния Huracán и въвежда новаторска философия на задвижването и дизайна.

В сърцето на Temerario е новоразработеният 4,0-литров V8 двигател с два турбокомпресора, сдвоен с три електромотора. Тази мощна комбинация осигурява зашеметяващите 920 конски сили, които задвижват автомобила от 0 до 100 км/ч само за 2,7 секунди. Включването на електромотор на всяка ос предоставя на Temerario възможности за задвижване на всички колела, докато режимът Drift позволява прехвърлянето на въртящия момент само към задните колела.

Запознайте се с Lamborghini Temerario – наследникът на Huracan с 920 конски сили

Капацитетът на батерията е 3,8 киловатчаса. Включете Temerario към традиционен порт за зареждане с променлив ток с мощност до 7 киловата и батерията ще се зареди за 30 минути. Тя може да се зарежда и чрез регенеративно спиране или директно от V-8 само за 6 минути. Можете да шофирате, използвайки единствено предните електромотори, но Lamborghini не посочва пробег на електрическо задвижване за Temerario.

За да допълни вълнуващото представяне, Lamborghini е създало визуално забележителен дизайн за Temerario. Острите линии и аеродинамичните елементи на автомобила създават мощна и агресивна стойка. Отвътре купето е изпълнено технологии, като се отличава с ориентирано към водача оформление на кокпита и три дисплея, по един пред водача и пасажера и един в средата на таблото.

Запознайте се с Lamborghini Temerario – наследникът на Huracan с 920 конски сили

Олекотеният пакет Temerario Alleggerita - с по-голямо задно крило, уникална обработка на бронята и джанти от въглеродни влакна - се появява на пазара и се отличава със 158% увеличение на притискателната сила спрямо Huracán Evo и по-малко тегло спрямо стандартния Temerario. Ако добавите карбоновия пакет, ще намалите теглото си с още 4 килограма благодарение на използването на карбон в задния дифузьор, капачките на огледалата и страничните въздухозаборници.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО

    16 1 Отговор
    "Ако добавите карбоновия пакет, ще намалите теглото си с още 4 килограма благодарение на използването на карбон в задния дифузьор, капачките на огледалата и страничните въздухозаборници."

    А колко стотин килограма ще олекне ако изкурубите батерията, двигателите на миксерите и телевизорите?
  • 2 Сега кой каквото ще да разправя

    4 7 Отговор
    ама такава кола дори русняците не могат да направят
  • 3 Някой

    8 0 Отговор
    Мислех да си я купя, но се уплаших , че не мога да мина ГТП в България . И се отказах. И си купих Голф -дизел 2-ра генерация .Колкото нафта , два пъти повече масло. И няма проблем.