9 Октомври, 2024 16:15 763 4

Lamborghini обясниха защо няма да правят електромобили

  • lamborghini
Lamborghini обясниха защо няма да правят електромобили - 1

Техническият директор на Lamborghini Рувен Мор е убеден, че пускането на спортен електрически автомобил сега би било грешна стъпка за компанията. Тази стратегия на марката не е от вчера. Още преди около пет години Lamborghini се отказа от пълния преход към електрически автомобили в полза на хибридите и това се оказа печеливша стратегия. В същото време Lamborghini подготвя напълно електрически автомобил, но той няма да бъде пуснат преди края на това десетилетие и можете да сте сигурни, че няма да е суперавтомобил.

„Сега не е най-доброто време за електрическа кола, поне не и за супер спортна кола. Свидетели сме на много електрически автомобили на пазара на суперколи, но болшинството от тях не са успешни. Много съм доволен от настоящия ни план, защото с хибридния състав на нашите силови трактове ще можем да минем през следващото десетилетие. Но също така мисля, че Lamborghini трябва да направи прехода към електрически автомобили, но все още е рано за това“, каза Мор в интервю за Nard? по време на представянето на Urus SE.

Според Мор най-голямото предизвикателство за компанията ще бъде да се отличи на фона на електрическите автомобили от конкурентите. Все още не е ясно каква точно ще е тази разлика за Lamborghini, но със сигурност скоро няма да видим електрическо Lambo.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    7 2 Отговор
    такава да я подкараш с 250 в германия, на ток и на всеки 20 м на заряд
  • 2 с откриването

    1 3 Отговор
    На по ефективни батерии ще се сменят само батерии а двигателя ще ги зарежда и колкото по ефективни с по голям пробег стават батериите толкова по малко ще се използва ДВГ
  • 3 наблегнете на тракторите

    1 0 Отговор
    че китайците и там ще ви отрежат
  • 4 НИКО

    1 0 Отговор
    ЗАЩОТО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЛАМБОРДЖИНИ НЕ СА П,Е,Д,А,Л,И, ЗАТОВА ЩЕ СИ КАРАТ БЕНЗИНОВИ КОЛИ