30 Август, 2024 10:21 2 937 6

Сериозна катастрофа с колата за безопасност във Formula 1 (ВИДЕО)

  • aston martin-
  • formula 1

За радост всички са невредими

Сериозна катастрофа с колата за безопасност във Formula 1 (ВИДЕО) - 1

Aston Martin Vantage, който служи като автомобил за сигурност във Formula 1, катастрофира в четвъртък на пистата Монца по време на рутинен тест за предстоящия състезателен уикенд. За щастие нито един от пътниците не е пострадал при инцидента, но причината за катастрофата продължава да се разследва.

На видеозапис се вижда как пилотът на колата за сигурност Бернд Майландер губи контрол при навлизането си в завоя Параболика - един от най-бързите завои на пистата. Автомобилът излиза от пистата с висока скорост, след което се удря в мантинелите.

Необичайното поведение на автомобила по време на спиране предизвика онлайн спекулации, че вината може да е по-скоро механичен проблем, отколкото грешка на водача. Някои теории предполагат, че спирачките може да са прегрели, което е принудило Мейландър умишлено да започне плъзгане, за да забави автомобила.

Международната автомобилна федерация излезе с изявление, в което потвърждава инцидента на пистата с автомобила за сигурност и че Aston Martin разследва причината. Шофьорът и пътникът са невредими, а резервният автомобил за сигурност е на разположение, което гарантира, че няма да има прекъсване на състезателния уикенд.

Това не е първият случай, в който автомобилите за сигурност са замесени в драматични инциденти по време на състезания от Formula 1. През 2002 г. Ник Хайдфелд се блъсна в паркирания медицински автомобил на Mercedes по време на Гран при на Бразилия точно когато пилотът Алекс Рибейро се канеше да излезе, като едва избегна сериозни наранявания. Две години по-рано, по време на Гран при на Монако, самият Рибейро се блъска в медицинския автомобил по време на тестови пробег.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дфтгъхуйик

    22 5 Отговор
    Това си е 100 000% проблем със спирачките на колата и пак добре, че дедо ви Бернт с майстор и знае как да насочи колата към контролиран удар както и където той иска...

    Само да питам:

    Колко такива инцидента има досега, докато колата беше Мерцедес? Не че нещо, ама АМГ винаги са имали сериозни коли за писта, а клоуните от Астън правят просто красиви и що-годе бързи коли които НЕ стават за писта...
  • 2 Параболика

    13 1 Отговор
    Какви пътници в колата за сигурност бе? Това са пилот и навигатор или някой от маршалите. Тези дето КАТ им дава книжки са пътници, защото се возят, вместо да си гледат пътя и да шофират.
  • 3 Никси

    6 2 Отговор
    предишната кола за сигурност беше Мерцедес Макларън Ес Ел Ер на АМГ , не съм чул и видял да има инциденти с него , а тия кво праят незнам !!!.
  • 4 Ицо

    11 3 Отговор
    Според мен катастрофата се получи при нескопосан опит за дрифт
  • 5 Абе

    3 0 Отговор
    Никакви прегрели спирачки , грешка на шофьора си беше - просто преди да влезе в десния завой направи едно типично за някои бутване вляво , а после пък сви много рязко ! Такива като него ги има доста по пътищата , и съм им натискал клаксона неведнъж , понеже в първия момент се получава усещането , че навлизат в моето платно и може да се блъснем ! Много лош и опасен навик, не знам този шофьор откъде са го намерили !
  • 6 Баш пък

    2 0 Отговор
    Ще пуснат Астън на такава писта кола със спирачки , които прегряват, хааха !