11 Септември, 2024 11:01 1 411 3

Продава се първият произведен Lightyear 0 със слънчеви панели

  • lightyear-
  • електромобил-
  • слънчеви батерии-
  • слънчеви панели

Серийната версия така и не успя да се наложи на пазара

Продава се първият произведен Lightyear 0 със слънчеви панели - 1

В изненадващ обрат на събитията първият в историята прототип на Lightyear 0 вече се предлага на търг. Това превозно средство, което някога беше представяно като бъдещето на електрическите автомобили, задвижвани от слънчева енергия, сега е обявено за продажба.

Lightyear 0, първоначално представен през 2019 г., беше замислен като новаторски електрически седан с технология за слънчеви панели. Пътят на компанията обаче беше прекъснат от финансови предизвикателства, което доведе до фалита на оперативната ѝ компания Atlas Technologies през 2023 г.

Продава се първият произведен Lightyear 0 със слънчеви панели

Въпреки злощастните обстоятелства, прототипът Lightyear 0 оцеля и сега се предлага за продажба на търг в Troostwijk Auctions в Нидерландия. Към момента наддаването е на сравнително ниската стойност. Търгът приключва в края на септември, така че все още има достатъчно време цената да се повиши.

Продава се първият произведен Lightyear 0 със слънчеви панели

Lightyear 0 може да се похвали с максимална скорост от 160 км/ч и пробег по WLTP от 620 километра от 60,0-киловатчасова батерия. Освен това слънчевите му панели могат да генерират достатъчно енергия, за да покрият приблизително 11 000 км годишно, което елиминира нуждата от често зареждане от електрическата мрежа на слънчеви места.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6969

    2 3 Отговор
    Смях
  • 2 Сарая

    1 0 Отговор
    Изглежда супер яко !
    бих я взел... каквото такова
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    Колата е с превъзходна аеродинамична форма . Джантите не са красиви, но те могат да се сменят. 11000 км. за година на фотоволтаици е прекрасно . Какво повече да искаме ?