8 Юли, 2014 18:35 773 0

И Словения иска "Южен поток"

  • словения-
  • "южен поток"-
  • ес-
  • карл ерявец

Австрия също призовава ЕС да ускори работата по проекта

И Словения иска "Южен поток" - 1
Словенският външен министър Карл Ерявец

Словения се обяви за прокарване на газопровода „Южен поток“ през нейната територия, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на думи на словенския външен министър на страната Карл Ерявец след неговите преговори с руския му колега Сергей Лавров.

Според думите на словенския министър, той е бил уверен още по време на посещението си в Москва в края на май, че след сключването на договор с Австрия „Южен поток“ ще мине през Словения.

Вчера българският външен министър Кристиан Вигенин също се обяви в подкрепа на проекта, уточнявайки, че съоръжението трябва да се прави в съответствие с европейското законодателство, припомня агенцията.

По-рано унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че страната му няма намерение да се отказва от работата по проекта и че ЕС трябва да осигуриш алтернативен вариант за снабдяване на Унгария с газ, ако смята да възпрепятства строителството на газопровода.

На 24 юни „Газпром“ и австрийската корпорация OMV подписаха споразумение, което определя принципите на работата по реализацията на „Южен поток“ на територията на Австрия. Австрийската страна нееднократно призова ЕС да ускори работата по проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА