Last news in Fakti

26 Август, 2015 12:43 1 318 0

Китай остава ключов играч на пазара на суровини

  • китай-
  • пазар-
  • суровини

Търсенето на Китай на различни видове суровини от мед до въглища се спада след години на продължителен ръст. Това се отразява на падането на техните цени на световните пазари, но ролята на Пекин остава голяма, отбелязва в. „Уолстрийт джърнъл“.

Китай в момента потребява около половината на основни промишлени метали, почти една трета на памук, четвърт на златото и една осма на петрола.

Повишаването на жизненото равнище в Китай ще доведе до търсенето на специфична селскостопанска продукция като какаото и кафето, смятат експерти. Те очакват Китай да свие дял в потребяването на стратегически суровини като мед, петрол, алуминий, калай и други, но ще остане значим играч на световния пазар.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА