Last news in Fakti

8 Септември, 2015 14:21 1 056 0

Китай готви „усмирителна риза“ за борсата

  • китай-
  • борсата

Властите в Пекин наляха над $400 млрд. в държавната компания China Securities Finance за купуване на акции на пазара

Китай готви „усмирителна риза“ за борсата - 1
Снимка: АП/БТА

Властите в Китай са готови да въведат „предпазен механизъм“ за фондовите пазари с цел да предотвратят паническите паническите разпродажби в периоди на големи колебания на борсата, съобщава MarketWatch.

В съвместно изявление на China Financial Futures Exchange, Shanghai Stock Exchange и Shenzhen Stock Exchange се посочва, че „предпазният механизъм“ ще бъде обвързан с индекса CSI 300, в който влизат акциите, търгуващи се както в Шанхай, так и в Шенчжен.

Търговията на двете борси ще се спира за 30 минути при 5% изменение на индекса, а скокът от 7% ще води до спиране на търговията за ден.

Действащите правила предвиждат диапазонът на колебанията на котировките на акцията за сесия не може да превишава 10%, съобщава Блумбърг.

Фондовият индекс Shanghai Composite падна с 41% от максимума, постигнат през юни, изтривайки от фондовия пазар на Китай $5 трлн.

Властите в Пекин наляха над $400 млрд. в държавната компания China Securities Finance за купуване на акции на пазара. Въведени бяха забрани за големите акционери да продават своя дял, а на държавните компании беше разпоредено да купуват акции от пазара.

От Goldman Sachs Group Inc. пресмятат, че близо $236 млрд. са били хвърлени за овладяване на кризата на борсата Поднебесната империя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА