Last news in Fakti

26 Август, 2015 15:42 1 684 1

Вляха 21.8 млрд. USD в китайската банкова система

  • банка-
  • китай-
  • заем
Вляха 21.8 млрд. USD в китайската банкова система - 1
Снимка: АР/БТА

Централната банка (ЦБ) на Китай вля днес в банковата система на страната 21.8 млрд. USD с помощта на краткосрочни инструменти за регулиране на ликвидността, които дефакто са заеми на ЦБ. Те са предоставени за 6 дни, при лихва от 2.3%.

Това е второто важно решени, което ЦБ на Китай приема през тази седмица. Вчера тя понижи с 0.25 процентни пункта кредитите със срок до 1 година, до 4.6% и лихвата по депозитите с 0.25%, до 1.75%.

Решенията се вземат на фона на срива на фондовите индекси на китайската борса, загубили 8% и 7%, съответно през първия и втория работни дни на текущата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ама нали страните от БРИКС нямаше да работят изобщо с омразния долар и той ще бъде заменен със някакъв "Фронкенщайн" между вон и рубла?