Last news in Fakti

23 Февруари, 2016 14:57 965 0

Любен Петров: 10 млн. лв. загуби за превозвачите от гръцката блокада

  • гърция-
  • блокада-
  • превозвачи-
  • туризъм-
  • загуби

И земеделските производители от Гърция ще търпят по-сериозни загуби, защото българските им партньори ще се ориентират към алтернативни доставки

Любен Петров: 10 млн. лв. загуби за превозвачите от гръцката блокада - 1
Снимка: Министерство на икономиката

Над 10 млн. лв. са загубите за българските превозвачи заради кризата на българо - гръцката граница.

Това каза пред журналисти заместник-министърът на икономиката Любен Петров. Той участва на бизнес форум България – Кипър, организиран от Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Събитието беше уважено от президентите на България и Кипър Росен Плевнелиев и Никос Анастасиадес.

„По отношение на българския туризъм предварителните данни също сочат над 1 млн. лв. загуби. Разбира се, косвените загуби също ще са големи”, допълни той.

„Гръцките фирми и гръцката икономика също търпят не по-малки загуби от тази стачка. Лично аз се учудвам защо гръцкото правителство не предприема по-сериозни мерки за прекратяване на тази стачка и за решаване на проблема“, заяви Петров.

Според него, ако Гърция иска да си възстанови границата с едни от най-добрите партньори като икономически стокообмен, трябва час по-скоро да реши този проблем. На въпрос как ще бъдат възстановени загубите, той посочи, че това може да бъде направено с по-активен диалог и по-активна работа на фирмите.

„Това, което предупреждавам винаги е, че ако проблемът не се реши по-скоро, и земеделските производители от Гърция ще търпят по-сериозни загуби, защото българските им партньори ще се ориентират към алтернативни доставки“, добави заместник-министърът на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА