27 Април, 2016 13:32 1 625 0

Най-богатият китаец с интерес към футболния Милан

  • милан-
  • китаец-
  • отбор-
  • ма юн-
  • инвеститор-
  • акции-
  • италия-
  • берлускони
Най-богатият китаец с интерес към футболния Милан - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-богатият китаец проявява сериозен интерес към италиански футболен клуб Милан, съобщи „Ла Република“.

Ма Юн е начело на група инвеститори, които искат да купят един от най-големите отбори в световен мащаб, пише изданието.

Основателят на „Alibaba Group“ има намерение да построи и нов стадион за „росонерите“. Инвеститорите от Пекин трябва да получат отговор от Силвио Берлускони, президентът на Милан, до края на седмицата.

Ако всичко върви гладко, то сделката може да бъде подписана до средата на месец юни.

Една от първите задачи на Ма Юн ще е да бъде построен нов стадион, който да е собственост на клуба. Към този момент в Италия само Ювентус може да се похвали с подобно съоръжение.

Друга промяна, която предвижда богаташът, е назначаването на бившия италиански селекционер Марчело Липи на поста технически директор.

Според „Форбс“ китаецът е на 18-о място в класацията на най-богатите хора в света.

През последните години Милан преживява тежки времена. В момента „росонерите“ заемат шестата позиция във временното класиране на калчото.

Милан е далеч от славните си времена, в които бе страшилище на европейската сцена. Огромна част от тифозите са недоволни от управлението на настоящите ръководители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА