Last news in Fakti

6 Юни, 2016 15:05 1 914 0

Китайска компания закупи един от най-успешните италиански отбори

  • китай-
  • интер-
  • италия-
  • компания-
  • дял-
  • сделка-
  • ерик тохир

Ерик Тохир ще остане президент на футболния отбор

Китайска компания закупи един от най-успешните италиански отбори - 1
Снимка: БТА/ AP

Интер – един от най-успешните италиански футболни отбори – попадна в ръцете на китайска компания, обявиха от клуба на официалния си сайт.

„Сънинг комърс груп“ придоби контролния пакет от акции в тима от Милано - близо 70% - за 280 милиона евро.

Ерик Тохир ще остане президент на футболния отбор, носител 18 титли в италианското първенство и три трофея от Шампионската лига, както и редица други отличия.

Няма да има промени в управлението, като се очаква треньорът Роберто Манчини да запази позицията си и през следващия сезон.

Бившият президент Масимо Морати ще продаде своя дял и ще напусне клуба.

Ерик Тохир заяви, че очаква Интер да се отвори към китайския пазар и това да доведе допълнителни приходи към хазната на клуба.

Двата милански футболни гранда – Милан и Интер – изживяват изключително тежки времена. Това принуди собствениците да погледнат към чужди инвестиции. Очаква се и Милан да попадне в ръцете на китайски консорциум от бизнесмени.

Милан е далеч от славните си времена, в които бе страшилище на европейската сцена. Огромна част от тифозите са недоволни от управлението на настоящите ръководители в лицето на Силвио Берлускони и Адриано Галиани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА