8 Юли, 2016 13:09 1 725 1

Томислав Дончев: Няма да приватизираме „Булгартрансгаз“

  • булгартрансгаз-
  • томислав дончев-
  • газ-
  • ек-
  • санкции

България е заплашена със санкции от 300 млн. евро

Томислав Дончев: Няма да приватизираме „Булгартрансгаз“ - 1

България няма да се подчини на Европейската комисия и твърдо няма да приватизира „Булгартрансгаз“. Това каза по време на парламентарния контрол вицепремиерът Томислав Дончев.

Европейската комисия настоява на раздържавяването на компанията, за да се постигне либерализация на преноса на газ.

Томислав Дончев се аргументира, че приватизацията на газовата ни инфраструктура е немислима. Преди седмица премиерът Бойко Борисов уточни, че родината ни ще предложи на Брюксел вариант, при който държавата ще запази собствеността, но ще я отдели от оператора.

Българските представители, които участват в работната група, получиха тази седмица еднозначен инструктаж за своята позиция по проблема, уточни вицепремиерът.

България е заплашена със санкции от 300 млн. евро заради нарушение на антитръстовите правила на газовия пазар. Възраженията на Европейската комисия датират още от март 2015 г. Брюксел смята, че „Булгартрансгаз“ възпрепятства конкуренти да получат достъп до ключови газови инфраструктури в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МНФЯК

    0 0 Отговор
    МОЖЕ ДА СИ ПИЙНЕШ ЕДНА ЧАШКА ГАЗ