4 Януари, 2017 11:27 1 948 8

„Турски поток“ получи кредит от Русия

  • турски поток
„Турски поток“ получи кредит от Русия - 1

Кредит в размер на €310 млн. получи „Турски поток“ от „Газпром“, съобщи ТАСС.

Отпуснатите пари са целеви и ще бъдат използвани за строежа на енергийното трасе.

Газопроводът ще минава по дъното на Черно море до европейската част на Турция и границата с Гърция. Дължината на морския участък ще бъде около 910 километра, а на сухопътния - 180 километра.

Морският участък на „Турски поток“ започва от руския гран Анапа и излиза на 100 км. западно от Истанбул. Най-дълбоката точка на трасето е на 2200 м. „Турски поток“ трябва да пренася по 31,5 млрд куб. м газ годишно.

Проектът е оценяван на €11,4 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    11 1 Отговор
    Даа, лошият и неикономически изгоден Южен Поток се превърна в лош неизгоден Турски Поток.
    Къде е Борисов да обясни на турците как се набутват с този проект
  • 2 1234

    12 1 Отговор
    Тоя поток щеше да минава през България,но братята американци ни скараха с Русия и сега ще чакаме те да ни направят американски поток! Много мие интересно, как Русия със санкции намира средства да дава кредити, а ние без санкции и с помощи от европейския съюз сме с най слабата икономика? Явно многото приказки работа не върша , а трябват дела!

    Коментиран от #7

  • 3 7777777

    8 1 Отговор
    Газовият хъб "БАЛКАН" го преместиха в Турция! Браво Бойко! Загубихме пари и работни места! СЕРСЕМИ!
  • 4 Авразия

    2 0 Отговор
    Търпение , ся ще пуснат газ и петрол от мосул и керкюк. Хората вършат работа,а не лакърдии.
  • 5 ЩО СИ МИСЛЯ

    5 0 Отговор
    СЯ ЕВРОБОКЛУЦИТЕ ША СПЪТ СПОКОЙНО.
  • 6 tost

    4 0 Отговор
    Не може да бъде,до вчера Соянчовци,ДИтки,коне и други тролове ни убеждаваха че Русия е фалирала и изведнъж 11 000 000 000 $ :))).И кво излиза че фесовете ще имат газопровод и ще вземат транзитни такси,без да извадят и един цент от джоба си.
  • 7 разбийш

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Братята американци не са ни виновни! Виновни са ни разни подлоги лицемерни като Тиквата, Станишоглу Мастан, Цуцка и още поне 500 000 като тях из държавната администрация. Ала най-виновни от всички са ВОЕННИТЕ! Ония, което трябваше да сритват такива лъжливи, крадливи и смъртоносни нам лапачи като Винету, Гоце и останалите и да ги опандизват, като понечат да свършат гаф! Защото това им е ПРАВО и ЗАДЪЛЖЕНИЕ - да пазят нас и България от врагове! На нас не дават да се защитим сами, държавата като органи си е присвоила правото да го прави чрез ПРАВОСЪДНАТА-ЗАКОНОДАТЕЛНА система, в частност от Правоохранителните органи - Прокуратура, Следствие, Съд. Ала когато те не го правят, имаме още куп триблирани агенции за сиурност, и нито една не си свърши работата - МВР, БА, ДАНС - това са институциите, които бдят над сигурността. А да вадим газта си от шелфа на Черно море или да построим изгоден за нас транзцитен поток е въпрос от държавно национално значение! Следователно никой не си свърши работата в тая шуробаджанашка Калинкизирана държавица. Е, Баце даже не беше чел проекта и договора, когато категорично нееднократно твърдеше, че не е изгоден... Дори затова трябваше да е в пандиза - това е МИНИСТЪР- ВЛАСТТА. А за останалите да не говорим преди него и досега. Калинкина му работа е тая кочина, не България.
  • 8 бббббб

    0 0 Отговор
    Ква стана тя???Фалирала Русия дава кредити.Но,според всички ,които ни разправят научна фантастика до месец юни има време.Тогава се очаква баш фалита на Русия.