Last news in Fakti

2 Декември, 2016 12:45 1 687 10

Турският парламент одобри „Турски поток”

  • турски поток-
  • решение-
  • русия-
  • турция
Турският парламент одобри „Турски поток” - 1

Турският парламент ратифицира споразумението с Русия за строителството на „Турски поток”. От 223 гласували депутати, 210 са казали „да”. От руския град Анапа по дъното на Черно море ще започне едновременно изграждането и на двете тръби – едната за турския пазар, а другата – за европейския. Подводната част ще бъде дълга почти 900 км. На турската част тръбите ще излязат в град Къйъкьой. По суша ще бъдат изградени още 180 км. тръби.

Общата мощност и на двете тръби към днешна дата е 32 млрд. куб.м. газ на година. Но с оглед на увеличението потреблението на газ в южната ни съседка количеството може да нарасне до 70 млрд. куб.м. годишно към 2030 г.

Инвестицията е на стойност 11.4 млрд. EUR. Съоръжението трябва да е готово до декември 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    11 0 Отговор
    Ето го нашият "лош" проект ...
    Търсете сега да питате Бай Х какво стана и къде е подкрепата на Евро партньорите му?
  • 2 ХАСАН

    9 0 Отговор
    А можеше да е в България и всяко немско,италианско,френско,австрийско,турско,гръцко семейство щом включи газта да ни плаща нашите пенсии!!!
  • 3 ХАСАН

    8 0 Отговор
    И сега ще се плаща на Турция!!Турците ядат бой от Запада но знаят защо,децата им да живеят по добре

    Коментиран от #10

  • 4 Трол

    8 1 Отговор
    Козяшките тролове злорадстват стиснали центчета в шепички!
  • 5 бббббб

    6 1 Отговор
    Предателите от ГРОБ и Тиквата гледат собствения си финансов интерес ,а не националния.За два мандата всички преди тях са им виновни.Така оправдават техните кражби за милиарди и унищожаването на България.
  • 6 Ал Купоне

    0 6 Отговор
    Идиотските мечти на копейкаджийските тролчета пак не се сбъднаха !Какви ли не ги бръщолевиха когато турците свалиха руския миг ?Путин уж щеше да ги наказва, щял уж ла ги изравни със земята и Русия рано или късно ще си го върне тъпкано на Турция. А ся какво стана, така ли ще им го връща ? Поточе ще им прави значи...)) А още една джамийка в Москва, няиа ли да направят ? Турция + Русия дружба на веки !
  • 7 Гост

    6 0 Отговор
    Начукването ни ще започне скоро, по домова книга. Разбрахте ли сега защо се строиха с такава трескава бързина тези интерколектори. За да можем да се закачим от някъде, за същият този лош и корумпиран руски газ,от някой благоразположен съсед ,вече като краен потребител,плащайки си целият масраф по пътя до нас. И от страна транзитьор ,и с изградена инфраструктура за милиарди , и получаващи такси,сега ще се наредим на опашката на неудачниците с Полша и Украйна. Имахме златен шанс,но го пропуснахме- САЩ И ЕС ни подложиха на огромен натиск и не издържахме- това е истината. А същият този натиск не успя в Турция,Гърция, Македония, и така нататък по пътя на тръбата до Италия и Австрия. Сега оставаме да фигурираме само като територия, и без аргументи в договаряне на цени и между-съседски спогодби.
  • 8 ХАСАН

    0 0 Отговор
    Ей сега разбрахте защо Турция пердашят с арменски геноцид,ПККтероризм,военен преврат,Идил и така нататък!!
  • 9 ХАСАН

    1 0 Отговор
    Няма вечни приятели или вечни врагове има интереси! Национални!
  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    хасане,гледам харесва ти да спамиш и да злорадстваш уж като добър българин ама...само да ти кажа да знаеш турски поток няма да има ,надявам се добре да си разбрал тва дето ти казвам.проекта реално е намален на една четвърт от реалния ,по сегашната статистика ,от 70 млрд. кубика е свален на 16 за европа,но и тези 16 няма да се договорят,което ще го направи тотално нерентабилен.друг е въпроса кои ще го плати щото руснаци и турци се надлъгват поне от 10 години по темата.