26 Ноември, 2011 15:15 5 982 4

Опасения от крах на еврото по Коледа

  • жак атали-
  • евро-
  • срив

Еврото като валута може да се срине до католическата Коледа, ако на равнище на Евросъюза не бъдат взети адекватни антикризисни мерки. Това предупреди изтъкнатият френски икономист Жак Атали, предаде БГНЕС.

"Сега въпросът е дали еврото ще го има по Коледа. Шансът е 50 на 50, че единната валута ще се запази до това време или пък ще е на път да рухне" – цитират белгийски медии изказването на бившия президент на Европейската банка за възстановяване и развитие.

По мнението на Атали за да се предотврати краха на еврото е необходимо да се разреши на Европейската централна банка да купува държавни облигации на страни от еврозоната, изпаднали в криза, да ги лиши от част от финансовия суверенитет чрез въвеждане на наднационален контрол на бюджета, а също да се извършат необходимите промени в законодателството на Евросъюза.

Това са трите стъпки в антикризисните мерки. Първата може да се приложи за пет минути, втората за една седмица, а трета – за шест месеца. Но трябва да се започне прилагането и на трите едновременно. В противен случай вървим към катастрофа, смята Атали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 330и

    1 0 Отговор
    само лаят кучетата, ако пък стане, пак ще спечеля
  • 2 АлБънди

    0 0 Отговор
    Голяма прогноза е праснал този УМНИК! 50 на 50 - и в двата случая ще излезе прав. Тиква!
  • 3 ИНФЛАЦИЯ ФЕН

    0 0 Отговор
    АЙДЕ ДЕ ОТ КОГА ЧАКАМ ТАЗИ ДОБРА НОВИНА ! ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ! МЕН МЕ УСТРОЙВА НАПЪЛНО ! КОЛКОТО И ДА ПОДДЪРЖАТЕ ИЗКУСТВЕНО ЕВРОТО ТРЯБВА ДА СТЕ НАИСТИНА ДОБРИ ЗА ДА ОТЪРВЕТЕ ФАЛИТА НА ЕВРОПА И СЪОТВЕТНО РАЗПАДАНЕТО НА ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА КОНФИГУРАЦИЯ . ХААААХАААХАА ДЕРЗАЙТЕЕЕЕЕЕ .
  • 4 коко

    0 0 Отговор
    Здравейте, невярвайте --само плашат бедните хорица,за данеискат увиличение на заплати , и дане---- правят стачка,така държът народа в страх