3 Април, 2018 12:28 1 733 5

„Росатом“ е стратегически инвеститор в Турция

  • аккую-
  • росатом-
  • атомна централа

Русия ще гради атомна централа в южната ни съседка

Проектната компания АО „Аккую нуклеар“ (дъщерна на АО „Русатом Eнерго Интернешънъл“ – АО „РЕИН“), която реализира в Турция проекта за изграждане на АЕЦ „Аккую“, получи пълноценен статут на стратегически инвеститор.

Това съобщиха от „Росатом“.

Обновеният сертификат за стратегическа инвестиция е издаден на „Аккую нуклеар“ след заявка, подадена в турското министерство на икономиката. Сертификатът е издаден на основание на встъпилия в сила на 27 март 2018 г. закон „За внасяне на изменения в закона за данъчно облагане, някои закони и постановления, имащи статут на закон“, одобрен по-рано от турския Меджлис.

Получаването на сертификата има важно значение за икономиката на проекта. В частност се предвижда намаляване или освобождаване от данъци (включително данък печалба и ДДС) и освобождаване от митнически данъци и такси.

„Получаването на преференциален статут на АО „Аккую нуклеар“ ще повлияе положително на общата икономическа ефективност на проекта, което от своя страна ще помогне за увеличаване на привлекателността на компанията за турските и международни инвеститори“, отбеляза генералният директор на АО „РЕИН“ Анастасия Зотеева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пиздец

    2 7 Отговор
    остава и пари да имат...
  • 2 Хасан

    3 1 Отговор
    Руснаците сами правят...турците осигуряват 9години изкупни цени от 15 цента...
  • 3 дебилчо бг

    6 2 Отговор
    То евробаламите си драскат простотиите а тарикатите си въртят алъш вериша.....
  • 4 Тайпи

    1 2 Отговор
    И там ще го поемат рашъните рязания , нито паток ,нито АЕЦ ще има.
  • 5 Иванов

    1 0 Отговор
    Първо е Росатом, после Булава.