30 Юли, 2018 20:56 3 330 12

Колко от бежанците работят

  • работа-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • европа-
  • ес
Колко от бежанците работят - 1

Вълната от бежанци, която заля Европа през последните години провокира въпроса колко от новозаселите се работят и допринасят за развитието на икономиките в държавите, в които са се установили? Отговор на този въпрос дава Eurostat на база работещи мигранти през 2017 г. на възраст между 20 и 64 години.

Най-много работещи мигранти, родени извън Европейския Съюз, има в Чехия. Там близо 80% от тях са успели да си намерят работа. Второто и третото място са съответно за Румъния и Португалия. Процентите там са 76.3% и 74.5%. Следва Полша със 73%.

Най-висок дял на мигрантите, които са родени в блока и са успели да си намерят работа, има във Великобритания – 83.6%. Следват Πopтyгaлия (82.7%) и Швeция (80.7%).

Eurostat не може да очертае картираната в България, тъй като от Националния ни статистически институт не са предоставил данни за заетостта на имигрантите от други държави от ЕС. Що се отнася до мигрантите, родени извън ЕС, заети през миналата година у нас са били 65.1% от чужденците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 65,1 ислямисти работят

    64 3 Отговор
    Тези работи са писани от лъжци! Некадърниците искат да бият главста у земята по 5 пъти на ден! За останалото се грижи Аллах! Стига глупости, тези не са родени за работа! Само да лежат и да им плащат е в мечтите им!
  • 2 Салам Алеко

    56 2 Отговор
    Погледнете назад в религиите! Християните искаме да подражаваме на Бог и Исус Христос! Мюслитата искат да им прощава Аллах, но да са като Мохмед! Същия Мохамед, избил безкрайно много хора, взел законно 15 жени, Взел дъщерята на най-добрия си приятел и то на 6 годишна възраст, която е изклатил когато е станала 9, който накарал сина си да се разведе за да му вземе жената! Който прави друга жена секс-робиня, понеже отказала да се ожени за него, а преди това той убива мъжа и заедно с още 600 души! Тази истина формира съзнанието им, имат педофилско съзнание, жадни са да убиват, и не искат да работят, искат други да работят за тях!

    Коментиран от #11

  • 3 Апикуро

    37 4 Отговор
    Само като прочетох Евростат и ми стана ясно,че става въпрос за локуми.Докато не се ликвидират физически Меркел,Макрон,Туск и пропадналия пияница Юнкер ЕС няма бъдеще,статията е полит-коректна и поръчкова,платена.
  • 4 GXx

    31 0 Отговор
    Статистиката показава колко неуспешна е интеграцията на мюслитата и африканците. За родените извън ЕС, най-добре се справят Чехия, където мигрантите са предимно от далечния изток и източна европа, Румъния, с мигранти от Молдова и Полша с мигранти от Украйна.
    В Англия почти 20% от родените и израстнали в страната мигранти са безработни, а те се водят англичани и имат същото образование като останалите. Пак 20% е безработицата при родените в ЕС мигранти в Швеция. А тези мигранти са предимно мюслита и африканци. Срамно е над 20% от тези нови европейци да са бвзработни при средна безработица в страната от 5-7%. И тук говорим за най-добре интегрираните. А при другите е дори по-зле

    Коментиран от #5

  • 5 Бъркаш

    25 0 Отговор

    До коментар #4 от "GXx":

    И африканците са мюслита!

    Коментиран от #6

  • 6 Бай Денчо

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бъркаш":

    Има и християни. Мюсюлманите се разпознават по мазола в горната част на челото.
  • 7 А така!

    19 0 Отговор
    А сега кажете за бежанците , родени извън Съюза , това интересува хората ,а то е почти100%!
  • 8 Уточнение

    23 0 Отговор
    100% са безработни.
  • 9 РъкатаНаМъртвеца

    16 0 Отговор
    Тези жидове от еуростат лъжат като антични роми ....
  • 10 Четвърти пол

    5 0 Отговор
    Махахахаххахахахха, поемам дъх, муахахаххахахаххахахсхааС
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иван

    1 0 Отговор
    Данните най-вероятно са верни стига сте се плюнчили. Само, че статията или цялата новина е написана подвеждащо, защото в Чехия например, няма почти никакви мюслите и черни. Става дума за мигранти от всички стани извън ЕС, а не за поканените от Меркел. Там има напримери много украинци, които работят легално, така че за това в общи линии иде реч. А че поканените от Меркел са търтеи голяма част от тях това е ясно.