ФАКТИ.БГ
 • кариера-
 • развитие-
 • професия-
 • софтуерен-
 • инженер-
 • онлайн-
 • индустрия-
 • работа-
 • предизвикателства-
 • платформа-
 • коефициенти

За един ИТ специалист е важно да трупа знания и да работи с нови технологии

Камен споделя, че обожава работата си в UltraPlay, защото постоянно има нови и интересни задачи, както и проекти, които разпалват интереса му към професията и бизнеса на компанията.

Публикувана: 2 Април, 2019 09:33
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4106
За един ИТ специалист е важно да трупа знания и да работи с нови технологии - 1
Снимка: Камен Тодоров
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Това е Камен Тодоров. Камен работи в UltraPlay от 3 години, която е високотехнологична компания, разработваща софтуерни продукти и решения за онлайн игралната индустрия. Компанията е на пазара повече от 9 години и за това време успява да се нареди сред водещите доставчици на онлайн платформа, както и коефициенти за електронни и традиционни спортове.

Снимка: УлтраПлей България ЕООД

За един ИТ специалист е важно да трупа знания и да работи с нови технологии

Би ли описал работата си с няколко изречения?

Работата ми е доста динамична. Постоянно има нови и интересни задачи и проекти, които разпалват интереса ми към професията и бизнеса на компанията. В UltraPlay използваме най-новите технологии. За front end частта, на сайтовете на нашите клиенти, използваме React и Redux, а за backend частта използваме- ASP .NET, .NET Framework, MSSQL.

Освен това, имам доста свобода в работата си, но заедно с тази свобода идва и по-голямата отговорност.


От колко време работиш в тази компания?

Работя в UltraPlay от 3г.


Защо избра да работиш точно в нея и с какво подпомогна за твоето кариерно развитие?

UltraPlay е вторият ми работодател в IT сферата, и бих казал, че каквото съм научил и постигнал, е именно тук. Избрах да работя в UltraPlay, защото създава и поддържа собствен и иновативен софтуер. Другото нещо, което ме грабна, бе интервю задачата, защото осъзнах, че в компанията мога да намеря доста повече от стандартни проекти. Според мен за един IT специалист е важно да намери професионална среда за трупане на нови знания, и за работа с най-новите технологии.


Колко време работи като Младши софтуерен инженер, след което си бил преназначен на позиция Софтуерен инженер?

Преди 3 години започнах като Младши софтуерен инженер. Отне ми около година да премина към позицията Софтуерен инженер.

Снимка: Камен през 2016 г.

За един ИТ специалист е важно да трупа знания и да работи с нови технологии


Какви стъпки трябва да бъдат изминати, за да се пристъпи от позиция Junior Software Engineer към позицията, на която работиш в момента?

Трябваше да продължа да уча и да задълбочавам познанията си в технологиите, които се използват в проекта. Започнах да разглеждам технологии, които биха били полезни за продуктите на компанията. Съществено беше да разбера и различните части на платформата, както и изискванията и особеностите на бизнеса.


Какви са предизвикателствата пред тази длъжност?

Основните предизвикателства са свързани с поддръжката на системата и създаване на нови функционалности. Доста често се налага да допълваме съществуваща функционалност, за да стане тя достатъчно ефективна или пък същината на бизнеса налага да проявяваме повече гъвкавост.

В UltraPlay непрекъснато комуникираме с колегите ни от другите отдели - Трейдинг на електронни и традиционни спортове, Поддръжка на продукти и клиенти, Маркетинг, Продажби и бизнес развитие, тъй като те са специалистите, които ще използват след това системата. С тяхна помощ стигаме до оптималния вариант на продукта, който да е достатъчно интуитивен и приятен за използване от крайните потребители по целия свят.


Кое е нещото, което те мотивира да изпълняваш работата си пълноценно?

Това, което сме постигнали заедно с екипа, и това което ни предстои да свършим. Мотивиращи са и отличията, които получихме през изминалата година. За мен бе огромна чест и удоволствие да получа наградата за “Програмист” на годината за 2018-а, от Global Tech Summit, който се проведе миналата есен в София. Освен моята награда, през 2018-а година, UltraPlay спечели общо 5 международни отличия за своя продукт, предоставящ платформа и коефициенти за електронни спортове, което ме мотивира още повече да вървим напред и да постигаме нови успехи заедно.


Посочи три предизвикателства, които се отвориха пред теб, работейки в тази фирма?

Не мога да конкретизирам точно три определени предизвикателства. Всеки ден пред нас се открива нова възможност да усъвършенстваме софтуерните продукти на компанията. По този начин всички ние в компанията допринасяме за нейната лидерска позиция, в тази изключително динамична и технологична индустрия.


Каква е твоята формула за успех, без която не можеш?

Упоритост, която е умножена по постоянство = успех

Виж актуалните предложения за работа от УлтраПлей България ЕООД

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.Ловци на бисери
Пламен Константинов
Селекционерът на националния ни отбор по волейбол обяснява пред руския сайт sport-weekend.com как се справя със сибирските условия
Не пия. Много приятели ми се чудят как оцелявам в сибирските студове без водка. Ето че е възможно"

Още бисери