Last news in Fakti

25 Юли, 2019 09:05 6 010 9

Най-голямата загуба в историята на Boeing

  • boeing-
  • боинг-
  • загуба-
  • отчет-
  • финанси

Възлиза на 3 млрд. USD

Най-голямата загуба в историята на Boeing - 1
Снимка: Shutterstock

Авиационният гигант Воеіng отчете най-голямата загуба в историята си – 3 млрд. USD. Това стана факт след като преди дни беше вписан еднократен разход в размер на 4.9 млрд. USD. Средствата са предназначени за компенсация на авиокомпаниите засегнати от забраната за полети на машините 737 Мах.

Въпросната сума се отразява и на финансовите разчети за второто тримесечие на авиопроизводителя. Приходите и печалбата преди данъци се намалява с 5.6 млрд. USD. За сравнение през второто тримесечие на миналата година Boeing е отчела печалба в размер на 2.2 млрд. USD.

За периода април-юни 2019 г. приходите са 15.7 млрд. USD, а същия период на миналата година са възлизали на 24.5 млрд. USD. По-ниските приходи не се дължат само на проблемът с 737 Мах, но и със занижената дейност в областта на отбраната и услугите.

Не е ясно точно кога авиокомпаниите, които притежават самолети от модела Boeing 737 Мах ще полетят отново. Знае се, обаче че това едва ли ще е преди края на текущата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шойгу

    33 9 Отговор
    Да не се пуашат. Една малка, но за сметка на това много "лоялна и предвидима" европейска колония е на финала да поръча 8 бройки скрап от Аризонското гробище, ще го напълнят с китайска механика и електроника за 2 милиарда $, та ще има и за Боинг.
  • 3 Гостилничаря

    26 6 Отговор
    Така е, евтиното винаги излиза скъпо! Плащат по 9$ на час на индийците да им пишат софтуера за ковчезите, сега ще плащат милиарди обезщетения! Човешката свидливост и лакомия край нямат.......!!!
  • 4 Сорософреник

    6 6 Отговор
    Абе що няма от моите болни колеги тука да джафкат нещо?

    Коментиран от #9

  • 5 Тит

    10 3 Отговор
    Втората най голяма загуба е на България?
  • 6 Бай Яни

    2 5 Отговор
    Ало, факти, изоставате. В Поглед днес съобщават за падащи Миг29 в Полша Виницуела, Узбекистан. Да не ги свалят Америте с електро шокови магнитни вълни. 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁. POGLED.
  • 7 гост

    11 1 Отговор
    Затова и немските коли бяха на почит навремето, защото бяха разработени и сглобени в Германия под строг контрол и спазени процедури. Може да са били скъпи, но са били здрави. Сега Боинг плаща на някоя американска компания, която от своя страна наема подизпълнители от Холандия, които пък аутсорсват трудоемката си работа към Индия и само упръжняват контрол над продукта. Реално индийците нямат вина. Аз също съм в подобен бизнес и правя продукт за 5долара на час, който клиента продава на 50долара на час. И всеки по веригата печели в пъти, но аз получавам малка надница накрая. Е как да се гарантира 100% качество като всеки гледа да изкара пари, а не да го направи безпроблемно.
  • 8 изи пей

    6 2 Отговор
    Да браво на" Боинг", заделили 4.5 милиарда долара за обещетение на клиентите си.
    Нашите милиарди за изтребителите дето ги превеждаме 5 години предварително, към Боинг ли потеглят ? .
    На нас богатите се падна да помагаме на" Боинг" и богатата Америка със малко" кеш ин адванс" ...Слава тебе Българио , и американците от теб хаир да видат, не само бандити.Сега с това плащане ще има да се хвалят тези дето ни крадат!
  • 9 село

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сорософреник":

    Само да мине визитацията, и ще дойдат.